Popularni švedska robna marka H&M predstavila je kampanju za svoju Svesnu (Conscious) kolekciju 2018.

To je kolekcija koju švedski konfekcijski gigant plasira jednom godišnje, u kojoj su sve stvari izrađene od održivih materijala.

Foto H&M

Ovo je sedma, uzastopna H&M ekološka kolekcija i prva koja uključuje nakit i donje rublje. Kao lice kampanje, švedska robna marka odabrala je modnu ikonu, model Kristi Tarlington. Ona je savršena predstavnica načela i ciljeva marke, s obzirom na njenu dugogodišnju angažovanost u kampanjama za podizanje svesti o ekologiji, kao i sportskom i zdravom načinu života.

Foto H&M
Foto H&M

H&M je pronašao nadahnuće u svojoj domovini Švedskoj. Kompanija vrlo često ima tendenciju mešanja umetnosti s modom, a kolekcija iz 2018. još jedan je dokaz za to. U najnovijoj svesnoj Exclusive liniji, kompanija je odala počast radu i životu Karine i Karla Larsona. Par spada u red poznatih švedskih umetnika, koji su beskrajni izvor inspiracije s njihovim inovativnim pristupom umetnosti. Dizajneri marke H&M uzeli su detalje iz mnogih Karlovih slika i portreta članove njegove porodice i od toga napravili predivne haljine, suknje, košulje, nakit, donje rublje i cipele.

Foto H&M
Foto H&M

Kao de kolekcije Conscious 2018, brend je predstavio novi materijal nazvan Econyl. To je 100% najlonsko vlakno, sastavljeno od recikliranog najlonskog otpada i ribolovnih mreža. Još jedan dodatak je upotreba recikliranog srebra za H&M liniju nakita. Među ostalim tkaninama, kompanija za konfekcijsku odeću koristila je svoju redovnu, kvalitetnu svilu, organski lan, reciklirani poliester i pamuk. Svesna kampanja ima za cilj da se promene stvari u svetu mode, bez žrtvovanja trendova.

Foto H&M
Foto H&M

“Inovacije koje stoje iza održivih materijala nikada ne prestaju da nas zadivljuju. Reciklirano srebro je od otpadnog metala, s minimalnim uticajem na okolinu i ECONYL® je 100% regenerisano, najlonsko vlakno, od najlonskog otpada koji podržava čiste okeane. Način na koji se materijali nalaze u našoj svesnoj, ekskluzivnoj kolekciji pokazuje kako najnovija tehnologija može biti inkorporirana zajedno s cenjenim tehnikama za spektakularne rezultate”, kaže Ann-Sofie Johansson, kreativna savetnica kompanije H&M.

Foto H&M
Foto H&M

Fotografije oglasa omogućavaju vam privirite u kolekciju i odmerite sve šik komade koje biste uskoro mogli da kupite, tako da već možete odabrati svoje favorite. Ova kolekcija već ima odobrenje Kristi Tarlington, tako da vam verovatno nije potrebno dodatno uveravanje. H&M je započeo svoju ekološku liniju pre više od pet godina kako bi pokazao kako moda može biti istovremeno održiva i glamurozna. H&M Svesna 2018 kolekcija biće u prodaji od 19. aprila.

Foto H&M
Foto H&M