Ukratko, boho je potpuno eklektičan stil!

Ali da krenemo od početka. Boho je skraćenica za bohemian stil, a karakteriše ga stil odeće inspirisan načinom života ljudi slobodnog duha i hipi pokreta iz perioda 60- tih i 70-tih godina 20. veka. Mada, neki začetke boho stila nalaze i s kraja 19. veka.

Boho stil karakterišu duge, opuštene haljine, višeslojne suknje i haljine, bluze sa etno motivima, vezom i raznim ukrasima i dodacima, tunike, vez, ručni rad, zvoncare, trake u kosi, šeširi velikih oboda, slameni ili kaubojski, nakit od perlica, mnogo nakita, u pregršt nizova, tašne sa resama i draguljima, rese kao detalj uopšte, ravne sandale ili kaubojske čizme. Odeća je uglavnom šarena i slojevita.

Pročitajte i ovo: Osvežite letnju odeću novim belim farmerkama

Yvonne S, www.net-a-porter.com

Uopšteno, boho stil predstavlja mešavinu stilova iz različitih kultura i podneblja, od južnih delova Amerike, severno-američkih Indijanaca, do istočne strane zemljine kugle i Egipta, Maroka i Turske. Provuče se i poneka ciganska suknja. Samo da je šareno i široko. Jednostavno, boho je svuda.

Pročitajte i ovo: Na šta bi trebalo da obratite pažnju ako hoćete da nosite bele farmerke

Boho stil i način života doživeo je svoj veliki povratak s početka novog milenijuma, a za rodonačelnice modernog boho stila smatraju se glumica Sijena Miler i model Kejt Mos. Naravno, ovaj stil doživeo je blagu modernizaciju i stilizaciju, u skladu sa aktuelnim modnim trendovima i životnim stilom.

Pročitajte i ovo: Unesite svetlost u svoj svet pastelnim tonovima ove sezone

Ipak su se neke stvari promenile od veselih 70-tih. Boho se danas najčešće meša sa drugim stilovima i trendovima, umesto da se nosi u celosti od glave do pete.

Saloni, www.net-a-porter.com

Budući da boho stil vuče korene iz druge polovine prošlog veka, budite uvereni da će još dugo trajati i da se uvek možete provući sa boho dodirom, u svakom trenutku.

Pročitajte i ovo: Bela obuća – hit sezone! Ne, bela obuća nije rezervisana samo za neveste i medicinske sestre!

Vezene jakne, šeširi širokih oboda i šljampave, letnje haljine odličan su izbor tokom toplih dana. Dakle, opušteno, bez jasnih krojeva i uske odeće.

Pročitajte i ovo: Najveći izbor zavodljivih bikinija – izaberite najbolji model za sebe

Iako se prvobitno vezuje za hipi pokret i letnje muzičke festivale, ovaj stil odevanja dobro ide i uz gradski način života. Sa perlama, krznenim i svilenim detaljima, boho dobija šik efekat i odličan je izbor za letnje zabave i večernje svečanosti.

Givenchy, www.net-a-porter.com

Izgled možete dopuniti niskim repom, a oči našminkajte tako da poprime mačkasti izgled. Dakle, ajlajner visoko izvucite na krajevima kapka. Opustite ruku!

Pročitajte i ovo: Haljina na preklop – praktična, elegantna i seksi u isto vreme

I, da, ne zaboravite da okačite neki hvatač snova na vrata. Ne znamo da li će da pomogne, ali, u svakom slučaju, neće da škodi!

Pročitajte i ovo: Pridrižite se modnoj armiji ovog leta – nabacite vojničku jaknu

Zapamtite, boho nije samo široka, duga, romantična haljina i kaubojke, boho je u detaljima. Boho lista detalja nikad nije konačna. Svaki i najsitniji detalj doprinosi ukupnom izgledu, zato birajte pažljivo detalj po detalj, da biste došli do kompletnog boho izgleda. Ne mora odjednom i naprečac jer se boho stil gradi. Nekad, čak i godinama.

Ganni, www.net-a-porter.com

Što se godišta tiče, ograničenja nema, pristaje svim uzrastima.

Pročitajte i ovo: Šta se dešava kada prestanemo da nosimo visoke štikle

Imajte na umu da je hipi stil u celosti boho, ali boho nije nužno hipi. Boho stil briše sve geografske granice u odnosu na modu. Jednostavno, opustite se i istražujte boho stil. Leto je idealna prilika za to. Kreirajte sami svoj mali boho svet.

Anna Sui, www.net-a-porter.com
Ganni, www.net-a-porter.com
Altuzzara, www.net-a-porter.com
Sea, www.net-a-porter.com
CO, www.net-a-porter.com
Chloe, www.net-a-porter.com
JONATHAN SIMKHAI, www.net-a-porter.com
Saloni, www.net-a-porter.com
Sonya Rykiel, www.net-a-porter.com
Loewe, www.net-a-porter.com
Rixo London, www.net-a-porter.com
Joseph, www.net-a-porter.com