Sve što nam je potrebno da bismo imali lepu i zdravu kožu lica, već imamo u svom frižideru!

Ovog puta, iz frižidera vadimo krastavac da bismo od njega napravili masku za lice, od koje će naša koža zablistati punim sjajem! Krastavac je naš najbolji prijatelj kada je u pitanju sveža, letnja salata, ali to može biti i za našu kožu!


Pročitajte i ovo: Kako da očistimo digestivni trakt


Krastavci su dugo bili glavni sastojak u svakoj zdravoj salati, iz jednostavnog razloga što su ukusni i zdravi. Ali ne morate jesti krastavce po ceo dan, da biste iskoristili sve njegove dobre strane, koje, između ostalog, usporavaju pojavu bora i poboljšavaju stanje kože, čineći je glatkom, mekšom, zategnutom, čistom i gipkom. Samo stavljanje sirovog krastavca na kožu ili mešanje sa drugim sastojcima, na primer, jogurtom, alojom ili mekinjama, da biste napravili masku za lice od krastavaca, može doneti izvanredne rezultate. Ali ovog puta, zadržaćemo se samo na krastavcima, bez dodatnih sastojaka.

Dakle, kako, zapravo, možemo da iskoristimo moć krastavca da bismo imali zdraviju i lepšu kožu lica? Kozmetički stručnjaci savetuju da, pored ishrane, krastavac uključimo i u svakodnevnu negu lica ili bar nedeljnu beauty rutinu.

Krastavac je odličan kada se nanese na kožu iz istih razloga zbog kojih je dobar i za telo kada ga pojedete.


Pročitajte i ovo: Sve zamke želje za savršenstvom


Obiluje antioksidantima. Ima jaka anti-inflamatorna svojstva, tako da umiruje upalne procese. Čisti, osvežava i zateže kožu lica. Sadrži korisne hranljive sastojke, kao što su vitamini A, B1, C, biotin i kalijum.

Krastavac, takođe, osvežava, hidrira kožu, jer sadrži veliku količinu vode, i ujednačava boju lica, dajući koži besprekoran sjaj.

A to je, zapravo, samo vrh ledenog brega, jer krastavac je zaista odličan dodatak vašoj rutini u nezi kože.

Krastavac u nezi kože lica možete koristiti na razne načine, sam ili mešajući ga sa drugim sastojima, kao što rekosmo.

Ovog puta, zadržaćemo se na upotrebi samog krastavca.


Pročitajte i ovo: Hoćeš da smršaš? Znam kako!


Od njega možete da pravite komprese koje ćete staviti na lice i držati 15 do 20 minuta. To nije ništa drugo, do tanko isečeni kolutovi krastavca koje ćete poslagati na prethodno očišćeno i blago vlažno lice. Dok držite kolutove krastavca na licu, biće to sjajna prilika da malo predahnete i meditirate. Malo li je za jedan dan?!

Druga varijanta je da sirovi krastavac izblendirate ili izrendate i masu stavite opet na prethodno očišćeno i vlažno lice.

Posle petnaest minuta, jednostavno skinite kolutove krastavca s lica i nastavite sa svojim aktivnostima, bez dodatnog ispiranja lica. Korišćenje hladnih kolutova krastavca, kao kompresa, dovoljno je sigurno da to možete da radite svakog dana, kako biste održali kožu lica glatkom, gipkom i jedrom.

Čak i sok od svežeg krastavca možete da koristite, pijete, kako biste se osvežili u toku dana i usporili pojavu znakova starenja, a kožu održavali zdravom, svežom i lepom.


Pročitajte i ovo: Šta treba da tražite od sebe?


Dovoljno je da dodate par kolutova krastavca u čašu vode ili da iscedite krastavce u sokovniku, sve sa ljuskom, koju ćete prethodno dobro oprati.

Videćete, prijaće vam jer je krastavac očaravajuće osvežavajuć i blagotvoran za vaš zdrav i lep izgled.