Narodno pozorište iz Sombora, gostuje na sceni Bitef teatra, sa predstavom Kraljice, u režiji Branislava Trifunovića, u sredu, 14. marta, sa početkom u 20 sati.

Predstava Kraljice Darka Lukića razmatra probleme šovinizma, rata, dostojanstvo intelektualaca, prijateljstva, ljubavi, duhovnosti. Ovaj tekst ukazuje i na probleme kao što su raspad Jugoslavije, rat, životna egzistencija kao i pitanje ljudskog morala; šta je sve čovek spreman da uradi kako bi preživeo. Mima i Hela žele bolje plaćen posao i odlaze kod Lee. Prvobitno misle da će raditi kao plesačice, ali se ispostavi da Lea od njih, kao prava „madam“, očekuje više.

Toliko sam velika i moćna, da čak i sunce mora da me sluša. Naredila sam da stane tačno u podne i evo stoji. Ostaću večno mlada, jer je vreme stalo, naređujem da se na mojoj spavaćoj sobi zazidaju prozori kako samo ja mogu da spavam.(…) – Darko Lukić

Predstava je na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta Sombor već tri godine, a istovremeno je imala i brojna uspešna gostovanja po zemlji i regionu.

U predstavi igraju Milica Janevski, Milica Trifunović, Tijana Marković. Predstavu je režirao Branislav Trifunović, dok je muziku radio Aleksandar Vaci.

Inserte iz predstave možete pogledati na dole navedenom linku.