Narodno pozorište iz Sombora, gostuje na sceni Bitef teatra, sa predstavom Kraljice, u režiji Branislava Trifunovića, u sredu, 14. marta, sa početkom u 20 sati.

Predstava Kraljice Darka Lukića razmatra probleme šovinizma, rata, dostojanstvo intelektualaca, prijateljstva, ljubavi, duhovnosti. Ovaj tekst ukazuje i na probleme kao što su raspad Jugoslavije, rat, životna egzistencija kao i pitanje ljudskog morala; šta je sve čovek spreman da uradi kako bi preživeo. Mima i Hela žele bolje plaćen posao i odlaze kod Lee. Prvobitno misle da će raditi kao plesačice, ali se ispostavi da Lea od njih, kao prava „madam“, očekuje više.

Toliko sam velika i moćna, da čak i sunce mora da me sluša. Naredila sam da stane tačno u podne i evo stoji. Ostaću večno mlada, jer je vreme stalo, naređujem da se na mojoj spavaćoj sobi zazidaju prozori kako samo ja mogu da spavam.(…) – Darko Lukić

Predstava je na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta Sombor već tri godine, a istovremeno je imala i brojna uspešna gostovanja po zemlji i regionu.

U predstavi igraju Milica Janevski, Milica Trifunović, Tijana Marković. Predstavu je režirao Branislav Trifunović, dok je muziku radio Aleksandar Vaci.

Inserte iz predstave možete pogledati na dole navedenom linku.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.