Kortni Kardašijan je krenula novim putem u svojoj karijeri lansirajući gumene gume koje poboljšavaju ukus vagine.

Da, dobro ste razumeli. Posle sveće sa mirisom orgazma Gvinet Paltrou, stigle su i bombone za „vaginalno zdravlje”.

Ova 43-godišnja rijaliti TV zvezda postepeno je preselila svoj biznis u welness industriju sa svojim blogom, Poosh, i lansirala liniju dodataka pod nazivom Lemme prošle godine.

Sada je Kourtney Kardashian lansirala Lemmeov najnoviji proizvod, vaginalne gumene bombone.

Objašnjavajući proizvod, Kardašijan kaže: „Kombinovali smo pravi ananas i vitamin C sa snagom klinički proučavanih SNZ 1969™ probiotika da bismo ciljali zdravlje vagine i pH nivoe koji podržavaju svežinu i ukus.

Na Instagramu, Kourtney podstiče svoje pratioce da „daju svojoj vagini slatku poslasticu koju zaslužuje (pretvarajući je zauzvrat u slatku poslasticu)“.

Kourtney Kardashian kritikovana je zbog svojih gumenih bombona koje “poboljšavaju ukus vagine”.

Korisnici Instagrama požurili su u odeljak za komentare da iznesu svoje mišljenje o ovom pitanju.

Veliki broj ljudi je zaista kritikovao proizvod, uglavnom zato što implicira da nešto nije u redu sa ukusom i mirisom vagine, i to verovatno treba da se popravi.

Zabluda da vagine smrde ili imaju loš ukus je ona koja godinama podstiče seksualni stid kod žena.

Medicinska je činjenica da se vagina samoreguliše i čisti, a svaki marketinški trik koji sugeriše drugačije je jednostavno igranje na nesigurnost i promovisanje štetnih stereotipa.

Na Instagramu možete pročitati komentare korisnika: „Još jedan primer marketinga nepotrebnih proizvoda zbog kojih se žene osećaju dovoljno nesigurno da ga kupe.

“Ozbiljno? Nikome ne treba”, i opet “Ovo je smešno. Ne bi trebalo da miriše niti da bude slatko. Ako jeste, nešto nije u redu. Ne prihvatajte ove gluposti!”

I dok postoje i neki oduševljeni komentari o ovom novom proizvodu koji je lansirala Kourtney Kardashian, čak su i medicinski stručnjaci sugerisali da je takav dodatak nepotreban. Umesto toga, savet je da zakažete posetu ginekologu.