U astrologiji, konjunkcija se dešava kada se dve ili više planeta poravnaju u istom horoskopskom znaku, spajajući i intenzivirajući svoje energije.

Kao da portal pomračenja u kombinaciji sa tekućim retrogradnim Merkurom nije bio dovoljan, još jedan kosmički događaj se sprema da vas udari u vilicu ovog meseca. Konjukcija Jupiter-Uran na 21°49’ Bika će se desiti između 20. i 21. aprila (Amerika 20. aprila /Evropa 21. aprila) i svi horoskopski znaci će – duboko udahnuti – doživeti neke promene u svojim životima.

Zašto je konjunkcija Jupiter-Uran u Biku tako važan događaj?

Jupiter će se 20/21 aprila spojiti sa Uranom u Biku po prvi put od kada su se dve planete poravnale u Biku 1941. godine – godine kada je počeo Drugi svetski rat. Preokret 1941. izazvao je revolucionarne promene koje ne samo da su transformisale rodne norme, već i rekalibrisale globalnu ekonomiju.

Pročitajte i ovo: JUPITER KONJUNKCIJA URAN U BIKU, 21. APRIL 2024. – Iznenađenja i neočekivane prilike 

Jupiter i Uran su ove godine u konjukciji u Biku (opet usred rata), i neće se ponovo spojiti u Biku do 2107. Kako doba Vodolije metaforički i astrološki osvane, feminizam je spreman za još jednu evoluciju. Očekujte da će više žena pronaći svoj glas i otkriti svoju moć. ‘Adi-Shakti’, prvobitni ženski izvor energije, uzdiže se da uravnoteži toksičnu muškost.

Pročitajte i ovo: Kako retka konjunkcija JUPITERA I URANA U BIKU 21. aprila 2024. godine utiče na vaš horoskopski znak i podznak

Čitajte dalje da biste saznali kako će to uticati na vaš horoskopski znak i podznak:

Ovan

Ova konjunkcija će vam pomoći da budete ljubazniji prema sebi i drugima tako što ćete prevazići bol iz prošlosti i uočene nedostatke. Ako se bavite zdravstvenim problemima, očekujte poboljšanje napredovanja. Novi koncepti i inspiracije su tu da vas podrže u osvajanju reflektora. Dozvolite da vaša samopoštovanje naglo poraste kako ne biste morali da posežete za zvezdama – jer ste već među njima.

Bik

Kosmičke energije se usklađuju kako bi vam donele neverovatan rođendanski poklon pun novih mogućnosti. Ovo je vreme emocionalnog ispunjenja sa produbljivanjem odnosa i širenjem vaše duhovne svesti. Uravnotežite ovaj ubrzani tempo sa malo ležerne brige o sebi. Venera će biti oduševljena jer se svi aspekti vašeg života usklađuju, kao što delovi slagalice padaju na svoje mesto. Ako ste želeli da se selite, putujete, posvetite se partnerstvu ili napravite druge domaće promene, iskoristite ovaj trenutak da ostvarite svoje snove.

Blizanci

Na putu ste ka svom najboljem životu. Odvojite vreme da zacelite stare rane, ali nemojte odbaciti nikakve vizije ili nade za bolje dane koji su pred nama. Neka vas intuicija vodi dok stupate u svoju moć. Pratite svoje srce iznad logike u odnosima, kući i ciljevima jer život ima način da funkcioniše. Imate Midasov dodir, pa se fokusirajte na ispoljavanje želja koje se pretvaraju u zlato.

Rak

Abrakadabra je drevna hebrejska reč koja znači „stvaram dok govorim“. Ova konjunkcija će vas podsetiti na moć koju posedujete. Šta dodajete svom svakodnevnom životu, mislima i rečima? Abrakadabra vaš život iz snova u postojanje. Vaša snaga volje, disciplina i etika će vas odvesti daleko. Pripremite se za javno priznanje – bilo na poslu ili kod kuće. Neka meditacija i briga o sebi budu deo vašeg svakodnevnog života i podelite ono što naučite. Bićeš blagosloven preko svake mere.

Lav

Tranzicija, promena i snaga se odvijaju za vas. Kako na ove promene reagujete slavljem označava vaš lični rast. Dok čekate pogodan trenutak, naučite da uživate u prolazu. Nemojte ovo pogrešno smatrati pasivnošću, već prisustvom. Krećite se ka svojim vizijama sa sigurnošću i milošću i oslobodite se onoga što je neplodno. Nastavite na svoj način, svojim tempom.

Devica

Kao zemljani znak, imate prirodan afinitet za rad sa elementima i ispoljavanje opipljivih ciljeva. Ovo vam pruža osećaj sigurnosti. Međutim, ova konjunkcija budi osećanja nade, obilja i predaje u vašem životu kao nikada ranije. Umesto da se držite onoga što ste stvorili napornim radom, pokušajte da se otvorite da primite dobre stvari koje vam dolaze.

Vaga

Vaše se perspektive iznenada menjaju, omogućavajući vam da steknete nove uvide. Ovo će podstaći osećanja dobronamernosti i ljubavi dok će se otkriti veze između svih stvari. Brige i strahovi blede kada počnete da vidite svet kao mnogostrani, ali ujedinjen. Svesni život hrani vas, vaše snove i vaše težnje. Iz ovog isceljenog unutrašnjeg prostora možete stvarati iznova.

Škorpija

Sreća vam se osmehuje, donoseći blagostanje u finansijama, zdravlje, ljubav i obilje. Ostavljajući iza sebe zastarele aspekte svog života, sada napredujete kao tim, vodeći druge ka svojoj inspirisanoj viziji, dok uživate u sadašnjem trenutku. Poslovne prilike se pojavljuju kada preduzimate usklađene, svrsishodne akcije da biste postigli uspeh bez napora. Radostan kućni život dolazi kao neočekivani poklon.

Strelac

Nadmašite svoja prošla dostignuća da biste privukli više novca i mogućnosti, ali i odvojite vreme za svoj lični život da biste izbegli sagorevanje. Zahvaljujući vašem vladaru, Jupiteru, vi ste na ivici stvaranja nečeg monumentalnog i ekspanzivnog: nasleđa ljubavi, strasti, svrhe ili bilo čega drugog što se uklapa u vašu ideju o životu. Nastavite da se vraćate svom raison d’etre da ponovo zapalite svoju strast i snove, postajući magnet za sve što je ispravno. Kao mađioničar, šta ćeš dočarati?

Jarac

Zatvarate jedno poglavlje, ali se i dalje osvrćete sa nostalgijom, ne zato što je prošlost bila idealna, već zato što je budućnost još neviđena. Vaše finansije će se dramatično poboljšati u narednim danima i godinama. Iako možete oplakivati ono što je izgubljeno, širenje pogleda otkriva zanemarene blagoslove i skriveni potencijal. Seme je posejano; potrebno je samo otvoriti svoje srce da primite žetvu.

Vodolija

Vaši finansijski strahovi postepeno jenjavaju kako savladavate veštinu transformisanja svojih iskustava u nešto što služi drugima i podstiče vaš sopstveni prosperitet. Ovo je vaš trenutak da prihvatite svoju ulogu edukatora, mentora i inovatora – bez obzira na profesiju. Vodite primerom, kako kod kuće tako i na poslu, i dobrodošli novim perspektivama koje se predstavljaju. Obratite pažnju na to kako magnetizirate blagoslove u svom životu dok pojačavate svoje unutrašnje stanje izobilja.

Ribe

Rešavanje prošlih dugova, kroz otplatu ili oprost, signalizira početak novog poglavlja. Kako vam vaš vladar Jupiter pomaže da proširite svoju perspektivu na život, Venera uliva u vaš život sreću, bogatstvo i lepotu. Imajte samopouzdanja – ovo je vaš trenutak. Odmorite se, napunite i fokusirajte se na ishranu svog fizičkog tela isto koliko i na sve ostalo. Obećavajući projekti i poduhvati su poređani za vas; ostanite fokusirani na svoje ciljeve.