Ženina tašna nije samo još jedan modni komad u nizu. Ženska tašna je životni stav jedne žene u datom trenutku.

Obeležava njeno sveukupno stanje i stremljenje. U njoj je sadržan čitav njen život – prošlost, sadašnjost i budućnost. Zato je važno da žena ima dobru tašnu, koja je u celosti u skladu sa njenom ličnošću. Na nogama, oko vrata ili na sebi možete da imate bilo kakve krpice, bitno da vam je udobno i da se dobro osećate u njima, samo da odrade posao, ali tašna – tašna je pečat. Zakucavanje, sportskim rečnikom rečeno.

Tašna je pravo značenje reči modni komad. Imajte to na umu kada sledeći put budete birali za sebe i kupovali tašnu.

Mnogo je verovatnije da će žene potrošiti bogatstvo na dobre tašne, više nego na skoro bilo koji drugi predmet visoke mode, delimično zato što za razliku od druge modnih komada zaista imaju tendenciju da zadrže svoju vrednost ili čak i porastu tokom godina.

Pročitajte i ovo: Kompletan vodič modnih trendova za jesen – zimu 2020/21

Kao rezultat toga, dizajneri uvek predstavljaju bar nekoliko tašni sa vanvremenskim dizajnom, zbog čega su se tašne u obliku novčića inspirisane starinom, tašne sa reljefnim kroksom i bisage pojavile u trendovima tašni za jesen – zimu 2020/21 godine.

Pročitajte i ovo: Kompletan vodič boja u trendu za jesen – zimu 2020/21 godinu

U isto vreme, i dalje je važno inovirati, jer nam ponekad neverovatna dizajnerska rešenja zaista ostaju u glavi. Tako su verovatno nastale divlje geometrijske tašne i čvrsto vezane za telo tašne. Konačno, kohezija u kolekciji je takođe važna, tako su na kraju pokazali i trendovi tašni za jesen – zimu 2020/21 godine, uključujući ekstra mekani shearling i dramatične rese.

Pročitajte i ovo: Kompletan vodič ženske obuće u trendu za jesen – zimu 2020/21

# 1 Debeli lanci

Lanci su glavni trend tašni za jesen – zimu 2020/21, baš kao i za cipele i ostale modne dodatke.

Oni dodaju grub i industrijski pečat tašnama visoke mode. Dekorativni lanci bili su zastupljeni u velikom broju kolekcija za ovu sezonu, uključujući i tašne. Debeli, srebrnasti lanci korišćeni su i umesto kopči tašni, što ih je uzdiglo iznad položaja kaiša.

# 2 Rese

Rese su prosto nezamenjive poslednjih nekoliko sezone, kako na odeći, tako i u modnom aksesoaru. Njihanje i zvuk ukrasa sa resama mogu uneti radost u vaš svakodnevni život, a kada se nađu na vašoj tašni, malo su prigušenije nego kada su deo vaše odeće.

# 3 Višekratne vreće za flaše

Kako dizajneri svoj fokus sve više preusmeravaju na održivi dizajn, postavilo se još jedno pitanje kako moda može pomoći ljudima da vode ekološki prihvatljiviji način života. Jedan od načina je olakšavanje da uvek pri ruci imate bocu za vodu za višekratnu upotrebu sa posebnom vrećicom, ovog puta u vidu tašne! Zanimljivo, zar ne?!

# 4 Krznene tašne

Baš kao što se strižano jagnjeće krzno pojavilo na kaputima i jaknama, pokrivalo je i sve vrste tašni za jesen – zimu 2020/21, dajući ugodan dodir našoj dodatnoj opremi.

# 5 Mekane prošivene tašne

Obično ne bi bilo pošteno govoriti o prošivenim torbama kao trendu, jer je prošivena koža toliko važna u domenu luksuznih tašni. Razlika u trendovima tašni za jesen – zimu 2020/21 je u tome što je ovaj put prošivanje bilo izuzetno plišano i mekano, slično kao kaputi inspirisani pokrivačima koje smo videli na pistama.

# 6 Mikro tašne

Modni svet još uvek nije završio sa previše malim tašnicama, zbog čega je bilo toliko mnogo mikro tašnica u kolekcijama za jesen – zimu 2020/21.

# 7 Starinski novčanici

Sećate se tašni vaših baka? Bilo je nekoliko vintage dodira na pistama ove sezone, a istaknuti trend vintage tašnice za jesen – zimu 2020/21 koji smo primetili bio je dizajn vintage novčanika, koji je bio posebno popularan u domenu ručnih tašni. Ove tašne su u suštini male tašnice sa kopčom ili magnetnom kopčom na vrhu.

# 8 Pačvork tašne

Ove sezone su mnogi dizajneri nastojali da smanje ekološku štetu svojih kolekcija prenamenom ostataka tkanina iz starijih kolekcija. Rezultat? Neverovatne pačvor tašne sa puno živopisnih, ručno rađenih detalja.

# 9 Savršen spoj

Dani usklađivanja tašne sa cipelama su davno prošli, ali poklapanje nije u potpunosti. Kada se radi o trendovima tašni za jesen – zimu 2020/21 godine, tašnu možete prilagoditi svojoj odeći! Mnogo modela prošetalo je pistom sa tašnama od istog materijala i dezena kao i njihov ansambl.

# 10 Poslovni Tote

Obično Tote tašne smatramo ležernim tašnama u koje možemo svašta da strpamo na putu do posla i natrag, ali u trendovima tašni za jesen – zimu 2020/21 godine poslovne tašne izrađene od debljih i krućih materijala pokazale su popriličan iskorak. Nalikuju onim iz 50-tih godina prošlog veka.

# 11 Izduženi Tote

Da li je izduženi Tote nekako bolji od tradicionalnog kvadratnog? Nismo previše sigurni, ali ako želite da stvari zakopate duboko u tašnu, ovo će biti jedan od vaših omiljenih trendova više torbi nego tašni za jesen – zimu 2020/21. Na pistama smo videli opcije izduženog Totea u Shopper stilu i sličnije tašnicama.

# 12 Predimenzionirane ručne tašnice

Prevelika ručna tašnica možda nije najpogodnija za nošenje (a obično se nose u svečanim ili večernjim prilikama), ali definitivno odaje određenu mekoću zbog često nestrukturiranog dizajna. Često nošene ispod ruku ili u ruci, ove ručne tašne izgledale su jastučasto.

# 13 Bisage (Saddle Bag)

Bisaga je vrsta preklopne tašne sa zaobljenim dnom koja se zasniva na vrećicama koje bi bile (ili su nekad bile) pričvršćene za konjsko sedlo. Kao rezultat toga, one često imaju pomalo šarm skitnice i mislimo da su za ovu sezonu odličan izbor u kombinaciji sa konjičkim čizmama.

# 14 Reljefni kroko

Opasno, upečatljivo, elegantno, a opet luksuzno – to mi pada na pamet kada vidim tašne od kroko kože.

# 15 Geometrijske tašne

Iako je klasična tašna sigurnija investicija, u geometrijskim tašnama postoji nešto što odaje neodoljive avangardne modne vibracije. Za trendove tašni jesen / zima 2020/21, dizajneri su pronašli sve vrste uzbudljivih načina igranja sa oblicima kako bi stvorili izvanredne (ako ne i udobne) tašne.

# 16 Kutija tašna

Kutija je tako jednostavnog i prikladnog oblika, a opet tašne u obliku kutije uvek izgledaju pomalo neobično, možda sa prizvukom vintage šarma.

# 17 Čvrsto vedro (Bucket Bag)

U ovom trenutku počinje da izgleda kao da će svi dizajni vedro tašni ostati u modi još dugo, pa dok su letnje korpe od pruća bile stvar mode, čvrste kožne korpe izdvajale su nam se kao jedinstveni trend tašni iz jeseni 2020. godine.

# 18 Svetlucave tašnice

Trendovi tašni za jesen – zimu 2020/21 godine uključivali su sjajne zabavne tašnice prekrivene draguljima, štrasom i perlicama kako bi dodali malo sjaja bilo kom izgledu.

# 19 Cvetna tašna

Bilo je romantičnog dodira cveća koji su ukrašavali tašnice za jesen – zimu 2020/21. Pa, ako ciljate na nešto malo ženstvenije, ali ipak elegantno i zrelo, razmislite o jednom od ovih modela.

# 20 Privezana tašna

Postoje situacije kada želite da vaša tašna bude dobro pričvršćena za vaše telo, tako da čak ni remen za crossbody neće raditi od sada, iako će omogućiti da vam ruke ostanu slobodne, neće nužno sprečiti tašnu da skače svuda oko vas. Dizajneri su eksperimentisali na različite načine kako da tašne za jesen – zimu 2020/21 ostanu čvrste i zaštićene od tela. Ovo je jedan od načina.

# 21 Plišane tašne

Velvetomanija vlada i dalje modnim pistama, a tako i modnim trendovima. Pliš je bio jedna od glavnih tkanina ove sezone, posebno za glamuroznu večernju odeću. Ovaj luksuzno mekan materijal odlično se uklopio i u mekane večernje tašne, kao i svečane ručne tašnice.

# 22 Perje

Drugu sezonu zaredom perje je i dalje bilo jedan od najlepših trendova tašni na pistama jesen – zima 2020/21 godine.

# 23 Hobo tašne

U trendovima tašni za jesen – zimu 2020/21 dali su se videti i neki vanvremenski klasici koje volimo da nosimo s vremena na vreme, poput hobo tašne ili kroasan tašne, kako još zovu ovaj praktični model tašne. Elegantan i priseban, ovo je jedan stil tašne u koji bi svaka modna ovisnica trebalo da investira.

# 24 Narukvica tašna

Tašne narukvice su neki od najslađih ležernih stilova koje je tako lako prebaciti iz dana u noć. Dizajneri su ponavljali stil na toliko načina za jesen – zimu, od vedrih i veselih dnevnih modela do ekstravagantnih opcija za večernje izlaske i zabave.

Fotografije via Vogue, Livingly