Trendovi obuće za proleće – leto 2017 podjednako su zanimljivi, kao i sve ostalo što smo videli da će se nositi u predstojećoj sezoni, o čemu smo već pisali na portalu Sito&Rešeto.

Prikazanih trendova na Nedeljama mode u Parizu, Londonu, Njujorku i Milano je mnogo, a šta ćemo odabrati za sebe, pre svega, zavisi od našeg afiniteta i trenutnog raspoloženja.

Energije koja nas obuhvati prvim zracima Sunca koji će uskoro obasjati nebo iznad nas svojim raskošnim, prolećnim sjajem. A da bi nam bilo i toplo oko srca, svi mi znamo da nam je potreban bar jedan novi par cipela za kojim ćemo otkinuti na prvi pogled.

A šta će se sve nositi ovog proleća i leta, pogledajte u galeriji fotografija.

#1 Platforme

Jedan od glavnih trendova za proleće – leto 2017 su platforme, kojima se dodaju visina i lepota u gotovo svaki par obuće koje se pojavljuje na modnoj pisti.

#2 Mačkaste štiklice

Nema ništa lepšte od toga kad se samo tek nagoveštaj da, a te male, slatke, mačkaste štiklice upravo tako deluju, kao u najljubavnijoj pesmi Desanke Maksimović. Mačkaste štiklice su savršena formula da se doda mali luk nozi, a da ne povredite članak i deformišete nogu na duži rok. Ova šik potpetica nesumnjivo stvara atmosferu neodoljive misterije.

#3 Ravne platforme – flatforme

Kapriciozne i uvijene, ravne platforme koje su dobile i svoje originalno ime – flatforme. U prevodu, na visokim ste potpeticama, bar deset santima iznad zemlje, a opet, kao da ste u potpuno ravnoj obući. Ima li bolje od toga?! Naročito za one kojima je ta razlika u visini od nenadmašne pomoći i važnosti. Modo, ime ti je božansko! Uz to, što luđi print, to bolje!

#4 Stileto potpetice

Okej, dobro ste shvatili, ovo je sezona kontradiktornosti. Ako možete da nosite jedan stil, sasvim sigurno možete i nešto potpuno suprotno. U odevanju, to bi značilo široke naramenice i providno, kao i ultra mini suknje i midi do kolena. U domenu obuće, to znači i debele platforme i izuzetno tanke, visoke potpetice koje odaju delikatnu ženstvenost.

#5 Okrugle štikle

Ima nešto u geometrijskim oblicima potpetica što nagoni krv da proključa u našim venama, kao što se desilo kada smo videli ove okrugle potpetice kao trend za predstojeću sezonu. Zaista unose veliko osveženje i osećaj da je moda živa. Stavite ih na vrh svoje shopping liste.

#6 Obuća sa potpisom

Kao i u domenu odeće, potpisi čuvenih brendova našli su se i na obući u predstojećoj sezoni proleće – leto. Ako volite da budete nečija hodajuća, besplatna reklama, navalite.

#7 Sandale sa soknicama

Ovaj trend bio je prisutan gotovo na svim modnim revijama tokom Nedelja mode za proleće – leto 2017, što jasno nagoveštava da će ovo biti jedan od glavnih trendova. Stoga, dok Sunce ne ogreje pločnike, vežbajte kod kuće, možda se do proleća i naviknete.

#8 Soknice i čizme

Ali soknice se kod sandala ne zaustavljaju, nose se i uz čizme, što je svakako prirodnije, ali znači da treba da povećate količinu fensi soknica u svojoj garderobi. U tom slučaju, članak treba da bude malo tanji.

#9 Providne najlonke i sandale sa kaiščićima

Nećete tako lako ići bose naredne sezone, kao što se može videti iz priloženog. Bilo kuda i u čemu, čarape, razne, svuda.

#10 Čarape čizme

Dva u jedan, da se više na zamaramo odvojeno čarapama i obućom, kad može lepo sve zajedno. Znači, noga kao izvajana da bude da bi to lepo delovalo u prirodi.

#11 Sjajna metalik obuća i detalji

Ove sezone, 80-te vraćaju se na velika vrata, u svom sjaju i raskoši, pa što bi obuća bila izostavljena iz tog trenda. Dakle, sjajno, metalik, i danju i noću, bilo da su visoke, tanke potpetice u pitanju, čarapaste čizme ili platforme.

#12 Obuća koja diše

Dajte svojoj obući postora, u vidu rupica ili šniranja, tako da može da dobije prostora i vazduha da diše. A time će vaša noga da dobije na atraktivnosti i glamuru. Znači, rupe, manje ili veće, šniranje, do kolena ili niže, kako vam drago.

#13 Vezivanje oko članka

Ženski članak jedan od većih muških fetiša, a naglašava se tankim kaiščićem oko njega ili vezivanjem raznih pantljika. U svakom slučaju, obuća sa vezivanjem oko članka uvek privlači posebnu pažnju. Bitno je da je članak tanak, inače, ima suprotan efekat, da u vas zure, ali ne zbog lepote prizora.

#14 Protkana obuća

Poprilično seski deluje sve što se vezuje, kao što je mider, recimo. U tom stilu, mnogo je obuće koja se dala videti na modnim revijama mnogih velikih modnih kuća za predstojeću sezonu proleće – leto 2017. Dakle, cipele na šniranje i vezivanje.

#15 Otvorena peta

Kada se žena pojavi u obući sa otvorenom petom, ne samo kada se radi o visokim potpeticama, cela njena pojava dobija na eleganciji i prefinjenosti.

#16 Prokleto ružna obuća

Šta čini obuću ružnom? Teško je reći jer je sud o tome vrlo subjektivan, ali mnogi uzimaju Crocs i Ugg obuću, kao reper za ružno. Uprkos tome, mnogi ih smatraju najudobnijom obućom na tržištu. U svakom slučaju, stvaraju jake, oprečne emocije, što samo doprinosi njihovoj poznatosti i popularnosti. A na vama je kom stadu ćete se prikloniti.

#17 A la Borosane – koledžice

Atletsko – sportski izgled predstavlja veliku inspiraciju u svetu mode za sezonu proleće – leto 2017, što se da videti i u domenu obuće. Obuća poprilično neočekivanog izgleda, ali sasvim sigurno vrlo udobna i ugodna za nošenje.

#18 Koža za toplo vreme

Jarke nijanse predstavljaju vrlo prisutan trend i uobičajen izgled za proleće – leto 2017. Pored toga, zimske čizme mogu se videti u kolekcijama za proleće – leto. Bez obzira na to o kakvom modelu se radi, tople, kožne zimske čizme predstavljaju pravu stvar za proleće – leto 2017, a jarke boje su one što ih čini dodatno zanimljivim izborom za modne sladokusce.

#19 Zmijska koža

Jedan od najatraktivnijih trendova obuće za proleće – leto 2017 je onaj koji zahteva upotrebu zmijske kože, u celosti ili detaljima. Vrlo šik i elegantno.

#20 Obuća sa ludim štiklama

#21 Čizme do butina

Visina čizima se ne zaustavlja iznad kolena, već ide sve do vrha butina. Vrlo su praktične jer u njima možete i na pecanje, a ne samo da se modirate tokom proleća i leta.

#22 Samo sklizni u njih hodajuća fantazija

Tako bi se mogle okarakterisati papuče koje mogu da vam posluže za svaku priliku, od plaže do noćnog života. Razlika je samo u dezenu, a i ne mora.

#23 Trake, karneri, perje, mašne i vrpce

#24 Futuristička obuća

Za sve ljubitelje Zvezdanih staza i Ratova zvezda.

#25 Orijentalna inspiracija

Japansko – kineska uticaj oseća se u modi u velikoj meri za sezonu proleće – leto 2017. Gejša, fazon.

#26 Marokanske papuče

Poznatije kao Babuš papuče, koje možete da nađete na svakom koraku na Bliskom istoku i arapskom svetu, uopšte. Praktično.