Trendovi obuće za proleće – leto 2017 podjednako su zanimljivi, kao i sve ostalo što smo videli da će se nositi u predstojećoj sezoni, o čemu smo već pisali na portalu Sito&Rešeto.

Prikazanih trendova na Nedeljama mode u Parizu, Londonu, Njujorku i Milano je mnogo, a šta ćemo odabrati za sebe, pre svega, zavisi od našeg afiniteta i trenutnog raspoloženja.

Energije koja nas obuhvati prvim zracima Sunca koji će uskoro obasjati nebo iznad nas svojim raskošnim, prolećnim sjajem. A da bi nam bilo i toplo oko srca, svi mi znamo da nam je potreban bar jedan novi par cipela za kojim ćemo otkinuti na prvi pogled.

A šta će se sve nositi ovog proleća i leta, pogledajte u galeriji fotografija.

#1 Platforme

Jedan od glavnih trendova za proleće – leto 2017 su platforme, kojima se dodaju visina i lepota u gotovo svaki par obuće koje se pojavljuje na modnoj pisti.

#2 Mačkaste štiklice

Nema ništa lepšte od toga kad se samo tek nagoveštaj da, a te male, slatke, mačkaste štiklice upravo tako deluju, kao u najljubavnijoj pesmi Desanke Maksimović. Mačkaste štiklice su savršena formula da se doda mali luk nozi, a da ne povredite članak i deformišete nogu na duži rok. Ova šik potpetica nesumnjivo stvara atmosferu neodoljive misterije.

#3 Ravne platforme – flatforme

Kapriciozne i uvijene, ravne platforme koje su dobile i svoje originalno ime – flatforme. U prevodu, na visokim ste potpeticama, bar deset santima iznad zemlje, a opet, kao da ste u potpuno ravnoj obući. Ima li bolje od toga?! Naročito za one kojima je ta razlika u visini od nenadmašne pomoći i važnosti. Modo, ime ti je božansko! Uz to, što luđi print, to bolje!

#4 Stileto potpetice

Okej, dobro ste shvatili, ovo je sezona kontradiktornosti. Ako možete da nosite jedan stil, sasvim sigurno možete i nešto potpuno suprotno. U odevanju, to bi značilo široke naramenice i providno, kao i ultra mini suknje i midi do kolena. U domenu obuće, to znači i debele platforme i izuzetno tanke, visoke potpetice koje odaju delikatnu ženstvenost.

#5 Okrugle štikle

Ima nešto u geometrijskim oblicima potpetica što nagoni krv da proključa u našim venama, kao što se desilo kada smo videli ove okrugle potpetice kao trend za predstojeću sezonu. Zaista unose veliko osveženje i osećaj da je moda živa. Stavite ih na vrh svoje shopping liste.

#6 Obuća sa potpisom

Kao i u domenu odeće, potpisi čuvenih brendova našli su se i na obući u predstojećoj sezoni proleće – leto. Ako volite da budete nečija hodajuća, besplatna reklama, navalite.

#7 Sandale sa soknicama

Ovaj trend bio je prisutan gotovo na svim modnim revijama tokom Nedelja mode za proleće – leto 2017, što jasno nagoveštava da će ovo biti jedan od glavnih trendova. Stoga, dok Sunce ne ogreje pločnike, vežbajte kod kuće, možda se do proleća i naviknete.

#8 Soknice i čizme

Ali soknice se kod sandala ne zaustavljaju, nose se i uz čizme, što je svakako prirodnije, ali znači da treba da povećate količinu fensi soknica u svojoj garderobi. U tom slučaju, članak treba da bude malo tanji.

#9 Providne najlonke i sandale sa kaiščićima

Nećete tako lako ići bose naredne sezone, kao što se može videti iz priloženog. Bilo kuda i u čemu, čarape, razne, svuda.

#10 Čarape čizme

Dva u jedan, da se više na zamaramo odvojeno čarapama i obućom, kad može lepo sve zajedno. Znači, noga kao izvajana da bude da bi to lepo delovalo u prirodi.

#11 Sjajna metalik obuća i detalji

Ove sezone, 80-te vraćaju se na velika vrata, u svom sjaju i raskoši, pa što bi obuća bila izostavljena iz tog trenda. Dakle, sjajno, metalik, i danju i noću, bilo da su visoke, tanke potpetice u pitanju, čarapaste čizme ili platforme.

#12 Obuća koja diše

Dajte svojoj obući postora, u vidu rupica ili šniranja, tako da može da dobije prostora i vazduha da diše. A time će vaša noga da dobije na atraktivnosti i glamuru. Znači, rupe, manje ili veće, šniranje, do kolena ili niže, kako vam drago.

#13 Vezivanje oko članka

Ženski članak jedan od većih muških fetiša, a naglašava se tankim kaiščićem oko njega ili vezivanjem raznih pantljika. U svakom slučaju, obuća sa vezivanjem oko članka uvek privlači posebnu pažnju. Bitno je da je članak tanak, inače, ima suprotan efekat, da u vas zure, ali ne zbog lepote prizora.

#14 Protkana obuća

Poprilično seski deluje sve što se vezuje, kao što je mider, recimo. U tom stilu, mnogo je obuće koja se dala videti na modnim revijama mnogih velikih modnih kuća za predstojeću sezonu proleće – leto 2017. Dakle, cipele na šniranje i vezivanje.

#15 Otvorena peta

Kada se žena pojavi u obući sa otvorenom petom, ne samo kada se radi o visokim potpeticama, cela njena pojava dobija na eleganciji i prefinjenosti.

#16 Prokleto ružna obuća

Šta čini obuću ružnom? Teško je reći jer je sud o tome vrlo subjektivan, ali mnogi uzimaju Crocs i Ugg obuću, kao reper za ružno. Uprkos tome, mnogi ih smatraju najudobnijom obućom na tržištu. U svakom slučaju, stvaraju jake, oprečne emocije, što samo doprinosi njihovoj poznatosti i popularnosti. A na vama je kom stadu ćete se prikloniti.

#17 A la Borosane – koledžice

Atletsko – sportski izgled predstavlja veliku inspiraciju u svetu mode za sezonu proleće – leto 2017, što se da videti i u domenu obuće. Obuća poprilično neočekivanog izgleda, ali sasvim sigurno vrlo udobna i ugodna za nošenje.

#18 Koža za toplo vreme

Jarke nijanse predstavljaju vrlo prisutan trend i uobičajen izgled za proleće – leto 2017. Pored toga, zimske čizme mogu se videti u kolekcijama za proleće – leto. Bez obzira na to o kakvom modelu se radi, tople, kožne zimske čizme predstavljaju pravu stvar za proleće – leto 2017, a jarke boje su one što ih čini dodatno zanimljivim izborom za modne sladokusce.

#19 Zmijska koža

Jedan od najatraktivnijih trendova obuće za proleće – leto 2017 je onaj koji zahteva upotrebu zmijske kože, u celosti ili detaljima. Vrlo šik i elegantno.

#20 Obuća sa ludim štiklama

#21 Čizme do butina

Visina čizima se ne zaustavlja iznad kolena, već ide sve do vrha butina. Vrlo su praktične jer u njima možete i na pecanje, a ne samo da se modirate tokom proleća i leta.

#22 Samo sklizni u njih hodajuća fantazija

Tako bi se mogle okarakterisati papuče koje mogu da vam posluže za svaku priliku, od plaže do noćnog života. Razlika je samo u dezenu, a i ne mora.

#23 Trake, karneri, perje, mašne i vrpce

#24 Futuristička obuća

Za sve ljubitelje Zvezdanih staza i Ratova zvezda.

#25 Orijentalna inspiracija

Japansko – kineska uticaj oseća se u modi u velikoj meri za sezonu proleće – leto 2017. Gejša, fazon.

#26 Marokanske papuče

Poznatije kao Babuš papuče, koje možete da nađete na svakom koraku na Bliskom istoku i arapskom svetu, uopšte. Praktično.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.