Pitate se šta je novo ove modne sezone?!

Izražene naramenice, zaštitne, punjene obloge i udobna, meka i nežna trikotaža spojili su se na modnim pistama, možda upravo kao utičište od propasti sveta i mračnih sila koje vladaju svetom, na globalnom nivou.

Međutim, ako trendovi zaista pokušavaju da nam pruže osećaj udobnosti, kao vid zaštite, moda, sa druge strane, ipak mora da zadrži smisao zabave, blještavila boja i glamura, i to uvek sa osećajem odlučnosti i samopouzdanja. Ukratko, ove sezone slavi se individualnost stila kroz mnoštvo različitih trendova koji samo čekaju na nas da ih nosimo.

Pročitajte i ovo: HIT boje za jesen – zimu 2017/18

Jedan od najefektivnijih slogana na Milanskoj Nedelji mode u februaru bio je nesumnjivo onaj modne kuće Gucci – Šta ćemo da radimo sa svom tom budućnošću. Otvoreno pitanje koje je povezano sa trendovima za razdoblje jesen – zima 2017/18, što je zauzvrat ogledalo našeg društva u celosti, koje se polako raspololućuje na dva dela, na naše oči, nažalost.

Pročitajte i ovo: Kompletan vodič trendova obuće za jesen – zimu 2017/18

Tako da su se na modnim pistama dale videti osamdesete, u koži, svili i kadifi, kao i one, nazovi, tehničke tkanine novog doba, koje se prevashodno namenjene sportskoj odeći. Ideja je da se suprotstavimo zimskim klimatskim uslovima stilskim tehnikama, ali, takođe, i da pustimo mašti i fantaziji na volju i stvorimo za sebe neka nova lica i svet koji nam se učine prikladnim u datom trenutku. Jer to i jeste smisao mode, dobra zabava i radost življenja.

Prikazani modni trendovi za predstojeću sezonu jesen – zima 2017/18 vrlo su raznoliki, ali moda i jeste lepa kad čini razliku, kao i ljudi, uostalom.

#1 Karirano

Modni dizajneri su potpuno poludeli za kariranim materijalima, tako da ih koristite za sve, od odela do kaputa. Tipično britanski stil, kombinacija poslovnih, lovačkih i trenčkot elemenata dizajniranih za kišu i loše vremena. Ovaj stil ima svoju istoriju. Varijacije postoje, od novog talasa, preko post panka, do dres koda poslovne žene. U svakom slučaju, ovo je stil za poslovne žene.

#2 Cvetno

Cvetni dizajn nije eksluzivno prikladan samo za proleće i leto. Još je lepše kad cvećem okitimo i raspevamo depresivno, mračnu jesen i hladnu zimu. To je kao da unesemo duh prolećne svežine i vreli odsjaj leta u jesenje i zimsko doba. Odmah će nam biti toplije oko srca, probajte! Procvetajte ove zime!

#3 Džins od glave do pete

Dakle, slobodno možete da pazarite sve od džinsa, kapu, košulju, framerke, jaknu ili mantil. Možete slobodno još i čizme i tašnicu da nabacite od džinsa. I bićete moderni ili u trendu. Nešto kao Bruk Šilds daleke ’84. I to vam je za sve prilike, od pijace, preko posla do disko kluba.

#4 Srebrno

Ultimativni modni trend broj jedan ove sezone! Takođe, od glave do pete slobodno možete da se odenete u srebrno jer to je jedan od najvećih modnih hitova, da ne kažemo #musthave, ove sezone. U slučaju da preferirate zlato, može i ta varijanta, ali to je, ipak, second best.

#5 Crveno

Reklo bi se da još od Ticijana i Valentina Garavanija jedna boja nije bila toliko istaknuta jedne modne sezone, kao što je crvena ove jeseni i zime. Jednostavno, crvena je ultimativna boja ove sezone, pa posle nje idu sve ostale, a već smo pisali o tome koje se boje nose ove sezone. Dakle, sve u crvenom, od glave do pete. I čizme, obavezno!

#6 Monohromatski izgled

Inače, monohromatski izgled je u modi, tako da slobodno možete da se opredelite i za total belo, roze, tirkiz, ako vam crveno nije po volji.

#7 Amerikana

Dok su podeljena mišljenja oko američke politike danas u svetu, svi zdušno podržavaju, takozvani, Amerikana stil, koji čini kombinaciju svega prisutnog na američkom tlu, od kulturnog nasleđa Indijanaca i uticaja kauboja, do američkog folklora. Naravno, uključujući rese i neizostavne kaubojke.

#8 Mantil u izmenjenoj verziji

Ove godine mantili ili trenčkoti dobijaju malo modifikovan izgled. Nisu više klasični, kao dosad, već možete da ih slobodnije nosite, prilagodite nekom svom fiz osećanju. Isečete, prosečete, dodate, oduzmete, našijete, sve što sam se dosad činilo suvišnim, nepotrebnim ili nedovoljnim. Mada, možete i bez mantila jer ionako ga nosimo svega dva – tri puta u sezoni.

#9 Matriks

U skladu sa šuškanjem da će biti snimljen nastavak kultnog filma Matriks, ove sezone moderno je da se nosite u tom fazonu. Dakle, crna koža, lak visokog sjaja, od glave do pete i ožeži! Od jutra do mraka. Distopijski fazon koji preti da postane naša sušta realnost, ako to već i nije. Matriks.

#10 Crno – bele tufne

Postoji li nešto razigranije od tufni?! Sigurno da ne! Sve govori u prilog tome da će ovo biti jedna razigrana i šarenolika zima. Red je da joj se obradujemo u velikom stilu. Na tufne!

#11 Krzno u boji

Prošlogodišnji trend se nastavlja, krzno, šišano, pravo ili veštačko u boji je u modi. Čak i čizme, kao da ste pošle na planinarenje, ali po gradskim ulicama u šarenim, krznenim čizmama. Ali pored krzna u boji, nosi se i ona divlja verzija, kao da ste navukli lisicu ili vuka direktno na sebe. Onako, gorštački.

#12 Pidžama party

Ako već niste probali ili izgustirali u prethodne dve sezone, ove godine morate da probate da nosite pidžamu usred bela dana ili nešto nalik na negliže, može i ispod bunde, pa da završimo i sa tim trendom. Dakle, pidžame i negližei.

#13 Muška žena

Ili nazovi dečački stil. Muškobanjasti. Kao da ste obukli stvari našeg partnera, dečka ili muža. Predimenzionirano i kabasto. Za nekoga, udobno. U svakom slučaju, nonšalantno.

#14 Naramenice

U fazonu Kristl Karington i trokrilnog šifonjera.

#15 Plavo i crno

Jedan od zanimljivijih trendova ove sezone je dual hromatski stil, plavo, i to tamnije plavo, i crno. Vrlo stylish i elegantno. Prefinjeno, samo za odabrane.

#16 Leopard

Leopard zauvek. Umereno i sa ukusom.

#17 Trikotaža

Meka, paperjasta i udobna vunena fantazija.

#18 Slogani&brendovi

Za one koji vole da nose ispisane poruke na sebi i jasno naznačena imena brendova. Za nekog neukus, a za nekog, moda u trendu.

#19 Pelerine

Kao u doba Robina Huda, kada su dame nosile pelerine i ogrtače sa kapuljačama, tako i ove zime.

#20 Rukavice

Dugačke, do lakta rukavice. Damski.

#21 Pufnaste jakne i kaputi

Možete slobodno i ćebe da ogrnete, kao Jon Snow. Mada, ovakve naduvane jakne kod nas kao da nikad i ne izlaze iz mode. Više praktično i toplo, nego što je trend.

#22 Perje

Neka leti perje!