Da li želite da vam koža bude blistava, ravnomerna i bez toksina ili nečistoća? Kompletan režim detoksikacije kože posle praznika je pravo rešenje.

Ovde objašnjavamo kako se to radi (s pogledom na meni koji treba prineti na sto).

Pridržavanje uravnotežene ishrane tokom decembarskih i januarskih praznika gotovo je nemoguće i naša koža je prva koja zbog toga pati (ponekad i više od maksimalne skale na lestici).

Višak masti i šećera, u stvari, može naglasiti neke male nedostatke (na primer, pojavu bubuljica, mitisera, upalnih procesa) koji bujaju zbog sezonskih klimatskih uslova, a koji nisu baš neki dobri saveznici lepog izgleda.

Pročitajte i ovo: Najlepše svečane frizure za sve tipove kose sa tutorijalima

Da bismo se suprotstavili nastanku ovih problema, moramo delovati na nekoliko frontova.

Pre svega da povedemo računa o nezi kože. Ništa komplikovano, naprotiv. Samo sledite naše savete i savete stručnjaka za savršenu detoksikaciju posle praznika!

Kako izvršiti detoksikaciju kože lica

Počnimo sa prvim korakom u nezi kože: čišćenjem. Koje mora da bude ciljano.

Ako je koža osetljiva, tada će biti potrebno da koristite, na primer, blage proizvode.

Generalno, u postprazničnom periodu dobra je praksa uključiti neki preparat protiv viška sebuma, za dubinsko čišćenje i delikatni piling, ali takođe koristan za suzbijanje pojave proširenih pora.

Pročitajte i ovo: Prirodni preparat za sjajnu, bujnu i lepršavu kosu

Započnite sa gelom za čišćenje lica koji uklanja nečistoće povezane sa upotrebom, barem jednom nedeljno, pilinga.

Veoma se preporučuju deterdženti za pranje lica sa umirujućim i antiseptičnim supstancama, kao i blagi piling (primer: glikolna ili mandelinska kiselina).

Pročitajte i ovo: Maska za detoksikaciju kose

Kombinacija pravih proizvoda za detoksikaciju kože omogućiće vam oslobađanje kože ne samo od smoga ili spoljnih zagađivača, već i od toksina, što je rezultat ishrane i metaboličkih procesa.

Drugi korak: umirite i navlažite kožu

Nakon što odaberete pravu mešavinu proizvoda za čišćenje lica, vreme je da se borite protiv stresa i efekta „zatezanja“ ili dosadne kože serijom umirujućih i hidratantnih krema i rešenja.

Cilj je da se nagradi gubitak tečnosti iz kože usled spoljnih i unutrašnjih stresova u našem telu.

Pročitajte i ovo: Sve o podmlađivanju vrata – da li ste kandidat i kad treba početi

Stoga nema ništa bolje od odlučivanja za hidratantnu kremu za lice koja će biti povezana sa serumom za lice, koji može najbolje da prenese hranljive i umirujuće elemente prisutne u tretmanu.

Dodatni savet: da biste licu pojačali sjaj, pomešajte kap hajlajtera u kremu ili se odlučite za kremu ili serum sa blistavim česticama.

Detoksikacija lica maskama

Još jedan super preporučeni kozmetički proizvod su maske koje imaju veliku prednost: mogu se nanositi na lice u bilo koje doba dana.

U ovom periodu preporučujemo savršenu tehniku za kožu koja istovremeno ima višestruke potrebe, jer može da bude masna, ali može da ima crvenilo zbog hladnoće, konačno da bude beživotna i ne baš sjajna.

Pročitajte i ovo: Maska za suvu kosu

Zove se multimasking i to je zimzeleni beauty trend. Sastoji se od nanošenja nekoliko maski za ulepšavanje – uzastopno ili istovremeno na različitim delovima lica – kako bi se dobio personalizovani i, ukratko, efikasniji tretman.

Dodatni savet: multitasking je takođe odličan za kosu koja od korena do vrhova može da bude znatno drugačija i da zahteva ciljane (a samim tim i različite) tretmane.

Detoksikacija posle praznika: savet stručnjaka

Počnimo sa razmatranjem da se odmah osetimo opuštenije.

Dozvoliti sebi nekoliko izuzetaka od pravila za stolom tokom praznika više je nego legitimno. Samo preduzmite neke mere predostrožnosti kasnije. To dolazi spolja sa ciljanom negom kože, ali i iznutra uz ad hoc program ishrane.

Pročitajte i ovo: Detoksikacija na balkanski način

„Sledećih dana – savetuje dr Nicoletta Canitano, specijalista za kliničku ishranu na Klinici za estetsku medicinu i hirurgiju Juneco – može se uvesti jedan od najmoćnijih saveznika u čišćenju jetre, odnosno, zeleno lisnato povrće, koje se može jesti i sirovo i kuvano. Ova hrana sadrži puno hlorofila i pomaže u izvlačenju toksina iz krvotoka’’.

Detoksikacija posle praznika: srodna hrana za dobrobit

Još jedna vrlo korisna namirnica je beli luk.

Mala količina ovog malog belog blaga sadrži, u stvari, velike količine alicina i selena, dva prirodna jedinjenja koja pomažu u čišćenju jetre.

Pored toga, beli luk ima sposobnost da aktivira enzime jetre, koji stimulišu telo da eliminiše toksine, kao i grejpfrut, koji je bogat i vitaminom C i antioksidantima.

Pročitajte i ovo: Što više jedete ove namirnice više mršavite

Mala čaša soka od ovog sveže isceđenog citrusnog voća podstiče proizvodnju enzima koji će pomoći jetri da se detoksifikuje, pomažući u uklanjanju karcinogena i toksina.

Konačno, hrana bogata flavonoidima i beta-karotenom, poput repe i šargarepe, pomaže u podsticanju i poboljšanju opštih funkcija jetre.

Pročitajte i ovo: Trodnevna dijeta za lifting lica i eliminaciju toksina iz kože

U fazi detoksikacije treba izbegavati proste šećere (posebno sadržane u slatkišima, bombonima, čokoladi i slatkim pićima), zasićene masti (kojima su bogati zreli sirevi, kobasice, deserti sa kašikama i razni začini) i prženu hranu, jer tokom procesa kuvanja visoke temperature proizvode toksične supstance.

Crveno svetlo, takođe, za alkoholna pića!

Ukratko, potrebno je da podnesete male žrtve kako biste se posle praznika odmah vratili u top formu!