Kim, Kourtney, Khloé, Kendall i Kylie: One su članice Kardašijan preduzeća i zarađuju enormne cifre kada objave #adv na Instagramu.

Spojler: Upozoravamo vas da su ovo fantastične brojke od kojih može da vam se zavrti u glavi, stoga, preporučujemo vam da radi vaše sigurnosti sednete pre nego što nastavite da čitate ovaj članak.

Poznato je da je porodica Kardashian-Jenner jedna od najuticajnijih porodica na Instagramu, ali verovatno čak i lupite prvo što vam padne na pamet teško da biste mogli da zamislite koliko Kardašijanke zarađuju objavljivanjem fotki na Instagramu.

U stvari, dobro je poznato da su mnogi brendovi spremni da debelo plate honorare od čak šest cifara, samo za fotografiju koju bi Kardašijanke podelile na svom Instagram profilu.

Stoga, da vidimo koliko tačno zarađuju Kim, Kourtney, Khloé, Kendall i Kylie za sponzorisani post!

Kendall Jenner je ta koja najviše zarađuje (sa rekordnim ciframa!).

Možda ćete biti iznenađeni (ili možda niste?!) kada otkrijete da članica porodice Kardashian-Jenner koja zarađuje najviše novca na Instagramu zapravo nije ona koja ima najviše pratilaca.

Prema najnovijim informacijama, Kendall Jenner najviše zarađuje od sponzorisanih postova na Instagramu, iako ima “samo” 133 miliona pratilaca – daleko manje od 183 miliona Kylie Jenner i 177 miliona Kim Kardashian.

Inače, Kendall Jenner je trenutno najplaćeniji model na svetu.

Kako stvari stoje, Kendall naplaćuje neverovatnih 560.000 dolara (oko 500.000 eura) za svaku fotografiju objavljenu na njenom Instagram profilu.

Imajući to u vidu, da se izračunati da je u poslednjih 12 meseci Kendall zaradila oko 21 milion dolara (skoro 19 miliona evra), samo zahvaljujući sponzorisanim postovima na Instagramu.

Mlađa sestra, Kylie, s druge strane, najskuplja je u porodici: za svako sponzorstvo ona traži milion dolara, ali pošto je imala manje posla od Kendall, kući je donela samo 16,2 miliona (15 miliona evra).

Bronzana medalja pripada Kim Kardashian koja je prošle godine na Instagramu zaradila 9,4 miliona dolara.

Nije loše, s obzirom na to da sestre Kardashian – Jenner ovo nazivaju dodatnim poslom. To im dođe nešto kao hobi.

Poređenja radi, među najbolje plaćenim zvezdama na Instagramu su Jennifer Lopez, koja je zaradila gotovo četiri miliona dolara, Priyanka Chopra, koja je navodno zaradila 3,5 miliona dolara, i Will Smith sa tri miliona dolara.