Postoje slučajevi kada ženin seksualni život jednostavno nije ispunjen, ni aktivnošću ni kvalitetom: ako se pali crvena lampica na ovih osam tačaka, potražite pomoć (prijatelja).

To jest, krenite u lov! Sećate se muzičke numere iz filma Flashdance – I’m goding on a manhunt, turn it around...?! Za početak, odvrnite zvučnike na najjače, kuraženja i dozivanja seksualne energije radi.

A sada da definišemo trenutno stanje – kada ste poslednji put imali seks? Ako ste morali da razmišljate duže od tri sekunde, verovatno je previše vremena prošlo od poslednjeg puta.

Mada, ne radi se ovde samo o seksu, već o dobrom seksu, jer kada iskustvo nije zadovoljavajuće, mozak teži da ga ukloni iz pregratka sećanja, a rezultat toga je da se hormoni anesteziraju, a vi završite u začaranom krugu u kojem zaboravite koliko lep je seks kad je lep.

Pročitajte i ovo: Put do raskida – Njemu nije do seksa jer ona glumi orgazam

A koliko je tek dobar seks dobar za zdravlje!

Prođite kroz osam tačaka ispod navedenih, ako vam se čini da znate da ste već premašili granicu premalo – često i premalo – zadovoljavajućeg. Ako je tako, ne odustajte od nade, imajte vere: doći će bolja vremena. Valjda. Mada, sve je do vas.

Ne sećate se poslednjeg puta?

Prestali ste da brojite dane, pa i mesece, tako da se i ne sećate kada ste poslednji put  sladostrasno dahtali ispod pokrivača. To znači da se nije uhvatilo samo malo prašine, već imate i paučine da uklonite.

Pročitajte i ovo: Koliko ste seksualno (ne)kompatibilni sa partnerom  – zašto i koliko je to bitno?

Naravno, nije lako pronaći muško biće koje vredi dovesti u svoju kuću, ali ne bi trebalo potpuno da izgubite nadu, sušni period događa se svima, važno je pre ili kasnije da prekinete začarani krug. Posle će već lakše da ide.

Postali ste zavisni od apstinencije?

Toliko ste već navikli da ne plešete rumbu da su čak i vaši hormoni ušli u produženu letargiju i ne reaguju na bilo kakav podražaj, čak i na najočitije.

Pročitajte i ovo: Želite da gledate svoju ženu sa drugim muškarcem? Zašto biste to radili? I šta se krije iza toga?

Rezultat? Propuštate većinu prilika i mislite da je mnogo, mnogo bolje da mirno spavati nego namignuti prvom slatkom tipu koji vam se samo nasmešio.

Prodrmajte svoje hormone i probudite ih, ako proleće već nije, trebalo bi da to vi učinite.

Poslednji seks koji ste imali praktično i ne možete da nazovete „seksom“?

Ok, na kraju ste otišli ​​do njegove kuće, razgovarali ste celu noć, a onda je u jednom trenutku skočio na vas, ali ne možete tačno da definišete to iskustvo kao da je stvarno nešto relevantno.

Pročitajte i ovo: Da li je kompatibilnost važnija od privlačnosti?

Recimo da ste jedva primetili da se to dogodilo i zato ne možete da ga stavite na listu stvarnih iskustava, radije biste ga mogli definisali kao “brzo i bezbolno”.

Trebala bi mu mapa?

Možda su previše navikli da koriste google mape i zato bi trebalo da naprave mapu i za vas, kako bi bolje znali da vas istražuju, ili možda da aktiviraju svojevrsni senzor za parkiranje koji bi im pomogao da bolje shvate kada se približavaju vašoj G tački, što je nešto slično dugmetu koje bi trebalo da pritisnu da bi vas doveli do dražesnog orgazmičkog ushićenja.

Pročitajte i ovo: Seks i hrana – šta jesti, a šta nikako ne, ako hoćete da imate dobar seks

Usput, da znaju tačno gde i kako da ga (u)parkiraju.

Pomozite mu, sebe radi. Niko ne zaslužuje loš seks. Svakako ne vi.

Potonji su bili inteligentni(ji), ali je nisu primjenjivali

Ili je barem nisu koristili za to da vas usreće, već samo da bi oni bili srećni, recimo da su svi bili previše sebični i nisu baš bili posvećeni vama ili pak nisu previše obraćali pažnju na vaše prisustvo.

Pročitajte i ovo: Šta bi muškarci trebalo da znaju o pružanju oralnog seksa ženama

U tom slučaju bi te ljude trebalo otpratiti do vrata i preporučiti im da se bave ručnim aktivnostima „uradi sam“.

Sledeći put, izrazite svoje nezadovoljstvo urađenim. Možda to neće poboljšati vaš seksualni život, ali pružiće vam dostojanstvo.

Već dugo nemate stalnog partnera?

Nije lako preboleti rastanak, bez obzira na to koliko ga hteli ili ste ga upravo vi inicirali.

Kada sa nekim provedete izvesno vreme u intimnoj vezi, i kada je seks pomešan sa emocijama, teško je prevazići tako dubok i kompletan odnos i ponovo otvoriti srce za nove izazove. Ili izazovčiće. Naročito uz bojazan – šta ako opet budem povređena, izneverena, da li je ovo još jedan promašaj i gubljenje vremena, i slično tome – koja visi nad glavom kao mač.

Pročitajte i ovo: Kako da pronađeš njenu G tačku

Problem je u tome što je biti sam nakon što vam je neko zapekao srce i zapržio krvne sudove poput kotleta na žaru pomalo gadljivo.

To je poput depresije nakon mamurluka. Prvo ste veoma srećni i vrištite na sav glas, jer oslobodili ste se emotivnog tereta, da biste nakon toga imali samo jaku glavobolju, praćenu sa mnogo mučnine.

Pročitajte i ovo: Sigurne poze za postizanje orgazma

Polako, dajte sebi vremena, a onda duboko udahnite, začepite nos, čvrsto stisnite oči i skočite u duboku vodu. Šta znate, možda vam se i dopadne. Nema ljubavi bez rizika. Otvorite srce za nova iskustva i izazove.

Rizični seks izbegavajte (ne, nikako!) – koristite zaštitu.

Pretvarali ste se (pre)više puta?

Radije se pretvarate da ste svršili nego da morate da mu objašnjavate da to ne radi tako, ali znajte da svaki put kada ne skrenete pažnju muškarcu koji nije u stanju da vas usreći da to ne radi kako treba, to jest, kako vama prija, šaljete ga širom sveta da unesrećuje i druge žene.

Pročitajte i ovo: Jedini razlog zašto je veličina penisa bitna

Možda vama to više nije bitno, možda ćete reći – ma, baš me briga, daleko mu lepa kuća – ali imajte na umu da ni on nije čarobnjak, nema kristalnu kuglu pred sobom da bi mogao da vidi i zna šta vama godi. Pričajte sa njim, recite mu šta biste voleli da vam radi. Seks je, pre svega i iznad svega, komunikacija. Stoga, komunicirajte.

Pročitajte i ovo: Najgore stvari koje možete da uradite dok ga oralno zadovoljavate

Da, biti žena je često neverovatno frustrirajuće i, da, nije fer da uvek morate sve da objašnjavate, ali seks je, kako rekoh, komunikacija, a ako ne razgovarate, na kraju radite nešto što liči na trljanje stomaka.

Radije ostajete kod kuće i gledate TV serije?

Ne gubite nadu, pronalaženje nekoga sa kim ćete dobro (seksualno) komunicirati i razumeti se nije lako, pogotovo ako u ponudi nema i osećanja pride, ali nije apsolutno nemoguće.

Pročitajte i ovo: Da li vagina postaje čvršća i uža usled manjka seksa

Zato nemojte da očajavate i da budete depresivni povedeni nizom negativnih iskustava. Ne zatvarajte se u kući da biste uranjali duboko u kauč, prateći maratone TV serija i ne gradite neku vrstu zone komfora iz koje ne želite da izađete.

Pročitajte i ovo: Seks tokom menstruacije je poželjan

Dozvolite sebi da budete iznenađeni, razgovarajte i nikada ne sudite i ne osuđujte. Uostalom, iskustvo je nešto što se stiče na terenu.