Koliko često treba da imam seks? Da li je dovoljno jednom nedeljno? Neki od mojih prijatelja kažu da ga imaju tri puta nedeljno. Da li smo patetični radeći to samo jednom nedeljno?

Mogla bih da dam odgovor u jednoj rečenici za ovo, kaže Trejsi Koks, poznata seks edukatorka: Nađi svoje normalno!

Nije važno šta svi vaši prijatelji rade jer prava količina seksa čini vas i vašeg partnera srećnim. Za neke parove, normalno je jednom dnevno. Za druge, to je jednom mesečno.

Foreplay photo created by yanalya - www.freepik.com
Foto by yanalya – www.freepik.com

Ne postoji magičan broj puta kada srećni par ima seks.

Svakodnevni seks je velika potražnja za većinu ljudi, a više seksa nije nužno dobra stvar. Jedna studija koja je tražila od parova koji su imali seks šest puta mesečno da udvostruče učestalost na 12 puta mesečno otkrila je da to ima katastrofalan uticaj na njihov seksualni život! Manje su uživali u seksu i bili su lošijeg raspoloženja!

Pročitajte i ovo: Sigurne poze za postizanje orgazma

Sve je to veoma kontradiktorno jer je druga anketa — koju su sprovela tri ugledna američka naučnika — izvukla iz hiljada anketa kako bi otkrila koja učestalost seksa čini parove srećnim i otkrila da je 3-4 puta nedeljno savršena količina seksa za vrhunske nivoe sreće.

Pročitajte i ovo: Šta bi muškarci trebalo da znaju o pružanju oralnog seksa ženama

Dobra vest je da seks samo jednom nedeljno nije neuspeh za koji mnogi parovi misle da jeste – to je opseg u koji većina spada.

People photo created by cookie_studio - www.freepik.com
Foto by cookie_studio – www.freepik.com

Zašto? Zato što je to realan cilj. Zato što to nije preveliki pritisak, ali ni tako mali da bi smanjio želju. (Što manje imate seks, manje želite seks.)

Redovan seks takođe ima ogromne zdravstvene koristi, a seks jednom nedeljno je dovoljan da se sve to požnjete.

Pročitajte i ovo: Najgore stvari koje možete da uradite dok ga oralno zadovoljavate

Umesto da se osećate patetično, trebalo bi da čestitate sebi. Sve dok ste vas dvoje zadovoljni količinom seksa koju imate, to je zaista sve što se računa.