Da li je opasno imati redovan analni seks? Ja sam sa istim partnerom, tako da me ne brinu polno prenosive bolesti, samo fizička oštećenja.

Evo dobrih vesti, kaže u odgovoru Trejsi Koks, poznata seks edukatorka: Ako redovno penetrirate u analni deo, nećete biti „opušteni“ ili nećete moći da kontrolišete pražnjenje creva.

Pročitajte i ovo: Nikada nećete biti dobri u ORALNOM SEKSU ako se ne pridržavate ovih pravila

Međutim, to bi vas moglo učiniti sklonijim da lomite vetar (prdite) nekoliko sati nakon toga, jer se sfinkter i rektum rastežu tokom analnog i može se uvesti vazduh, ali to je druga priča. Ali – i to je važno, ali – ovo je ako analni seks vodite bezbedno i razumno.

Foto Dainis Graveris, SexualAlpha

Obloga anusa je delikatna: potrebno je da koristite kvalitetan analni lubrikant i da ga redovno nanosite. Morate biti nežni. Morate prestati ako zaista počne da boli.

Pročitajte i ovo: TABU SEKS: Zašto nas perverzne stvari toliko uzbuđuju

Ako je u pitanju muški/ženski analni seks, treba da operete njegov penis ili bilo koje igračke ili prste koje se koriste tokom analne igre pre nego što odete bilo gde u njenu vaginu da biste izbegli prenos bakterija.

Pročitajte i ovo: DIRTY TALKING: Lascivno ophođenje u seksu među partnerima (pričaj mi gadosti…)

Ako dobijete suzu u sluzokoži anusa, nemojte imati analni seks dok se potpuno ne zaleči. Ako ne zaceli i pogorša se, možda se razvila u „pukotinu“: veću suzu ili pukotinu. Ako se to dogodi, morate posetiti doktora. Neće se izlečiti samo od sebe.

Love photo created by gpointstudio - www.freepik.com
Foto by gpointstudio , Freepik.com

Analni seks takođe može pogoršati hemoroide ako ih imate.

Pročitajte i ovo: Kako da zaustavite preuranjenu ejakulaciju 

Osim toga, dobro ste, ali imajte na umu da je – za razliku od vagine – rektum izgrađen tako da stvari izlaze iz njega, a ne da se u njega ubacuju. Snalazi se prilično dobro, pod datim okolnostima, ali nije dizajniran za tu svrhu i iz tog razloga, lično, ne bih bila na tome svaki dan u godini.