Izbor najboljeg meseca za venčanje je prvi korak u planiranju vašeg venčanja. Evo kako da odlučite koji je savršen dan da kažete da.

Odabrati najbolji mesec za brak nije nimalo lako.

Za mnoge, idealna sezona venčanja traje otprilike od kasnog proleća do kasnog leta, ali savršeno vreme za venčanje zavisiće od vaših ličnih preferencija i vrste događaja koji želite.

Međutim, treba uzeti u obzir neka razmatranja kada odlučujete o datumu venčanja.

Prvi korak u odabiru najboljeg meseca za venčanje je, naravno, razumevanje kakvu ceremoniju i prijem želite: ako imate jasnu ideju o tome kako biste želeli da taj dan izgleda, lakše ćete izabrati.

Da bismo vam pomogli da odlučite koji mesec je najbolji za vas, napravili smo vodič, koji ispituje različite trendove venčanja, kao i predlaže neka razmatranja.

Evo kako da izaberete najbolji mesec za venčanje i isplanirate savršen dan.

Wedding photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Koji su meseci najpopularniji za venčanje?

Maj, jun, septembar i oktobar smatraju se najboljim mesecima za venčanje.

U većini delova zemlje, kasno proleće i rana jesen se generalno smatraju „sezonom venčanja“: dani su i dalje lepi, dugi i svetli, vruće je, ali ne preterano.

Između ovih meseci, jun je tradicionalno najpopularniji mesec za venčanje; dok su meseci u kojima je zabeležen pad sklopljenih brakova decembar, januar i februar.

Ipak, ne postoji pravo ili pogrešno vreme za venčanje sa ljubavlju svog života (iako dobro vreme pomaže).

Wedding photo created by rawpixel.com - www.freepik.com
Foto by rawpixel.com – Freepik.com

Kako odabrati savršen datum venčanja

Koji je najbolji mesec za venčanje? Iako ne postoji jedinstven odgovor na ovo pitanje, postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir kada planirate savršen dan. Evo malog vodiča.

Lične obaveze

Dobro mesto za početak je da uzmete u ruke kalendar za narednih nekoliko godina i pogledate svoj raspored sa svojim budućim mužem.

Možda postoji određeno doba godine koje je izazovnije na poslu? Da li renovirate kuću? Da li imate rezervisan odmor ili događaj od kojeg ne želite da odustanete? Sigurno ne biste želeli da dodate stres planiranjem venčanja u vreme gužve.

Označite ove datume kao van ograničenja i počnite odatle.

Background photo created by senivpetro - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Budžet

Imati jasnu predstavu o svom budžetu od samog početka je dobar način da ostanete na pravom putu i ​​da olakšate sebi upravljanje planiranjem venčanja.

Budžet će zapravo uticati na većinu odluka, od cveća do mesta održavanja, do datuma. Venčanje u takozvanoj “sezoni venčanja” će verovatno biti skuplje.

Važno je da imate jasnu viziju šta možete da uradite i gde ste spremni da napravite kompromis, kako biste efikasnije planirali svoj budžet.

Wedding photo created by freepic.diller - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Lokacija

Govoreći o mestima za venčanje, postoji li posebno mesto na kome biste se sigurno želeli venčati? Ako postoje jedna ili dve lokacije za venčanje koje vam se zaista dopadaju, onda je savet da ih što pre pozovete i saznate njihovu dostupnost u narednim godinama.

Ovo će takođe uticati na vaš izbor u kom mesecu ćete se venčati.

Wedding photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Godišnjice

Da li postoji određeni datum u godini koji ima emocionalnu vrednost za vaš par? Možda je to vaša godišnjica ili datum velikog zajedničkog dostignuća?

Neki ljudi takođe odluče da svoje venčanje proslave na već poseban datum, kako bi doneli dodatnu radost i iskusili druge trenutke sreće.