„Sezona je lisica…”. Otkrivamo vam kvalitete koje samci traže u partneru tokom zime.

Društvenim mrežama kruži teorija: zimi smo skloni da apsolutno želimo da nađemo partnera, da delimo učaurene večeri ispred filmskog ekrana.

Kada temperature padnu, želja da nas neko uteši raste. To je ono što mi nazivamo „sezonom liženja“ koju možemo razumeti ovako: „hladni meseci jeseni i zime smatraju se periodom kada je posebno poželjno upustiti se u romantičnu vezu“, prema Oksfordskom rečniku.

Image by fxquadro on Freepik

Zašto želimo više da nađemo partnera zimi?

Potraga za partnerom može se intenzivirati zimi iz mnogo različitih razloga.

Prvo, niže temperature i kraći dani često podstiču ljude da provode više vremena u zatvorenom prostoru, tražeći toplinu i druženje.

Pored toga, proslave na kraju godine i zimske proslave stvaraju atmosferu pogodnu za sastanke i veze. Neki takođe mogu osetiti jaču želju da podele trenutke udobnosti i intimnosti tokom ove sezone.

Pored toga, pristup nove godine može vas podstaći da razmišljate o svojim ciljevima i težnjama, uključujući i u oblasti romantičnih odnosa!

People photo created by LipikStockMedia - www.freepik.com
Foto by LipikStockMedia – www.freepik.com

Evo kvaliteta koje samci traže u partneru zimi

Nedavna studija koju je sproveo sajt za upoznavanje Meetic podiže veo željama i očekivanjima samaca. Među kvalitetima koje treba imati prema samcima, iskrenost i poštenje su, čini se, prioritet za većinu ispitanika ( 55%), dok poštovanje predstavlja 38% glasova.

Prema anketi objavljenoj na Seeking.com i koju je prenela Version Femina, četiri kvaliteta koji se najviše traže kod partnera zimi su: iskrenost i ljubaznost, nežnost, humor.

Štaviše, seks nije jedan od prvih kvaliteta koji se traže.