Ko su emocionalno sterilni muškarci? To su oni prelepi koji ne plešu, oni koji odlaze u četiri ujutro, koji nikada ne spavaju s vama i nikada ne propuštaju ništa kompromitujuće.

Na početku deluju mračno, nedostupno, fascinantno: nikada vam ne dopuštaju da razumete šta osećaju i u najboljem slučaju izgledaju savršeno za vožnju na ringišpilu bez obaveza, govorite sebi da mogu da budu lagani, ali grešite.

Emocionalno sterilni muškarac je sve samo ne šetnja iz užitka, zapravo, upravo suprotno: on je taj koji dobija napad panike ako zaboravite četkicu za zube kod njega i koji želi na sve načine da se osigura da se ne pretvorite u dagnju koja se lepi za stenu (to jest, njega).

Evo kako da ih prepoznate i zašto treba da se držate podalje od njih jer trba da znate da će jedina lozinka za vaš odnos da bude – težina.

Uvek je distanciran

On je taj koji vas ne grli, ne ljubi više nego što je potrebno, ne gleda vas u oči, ne daje vam čak ni napola komplimenata i ne govori ništa što se može protumačiti kao neka vrsta pažnje.

Pročitajte i ovo: ŽENOHOLIK  – dominantni seksualni predator

U osnovi je to poput kolačića bez mlečnih proizvoda, bez jaja i bez šećera koji vas možda podsećaju na ideju o kolačićima, ali u praksi ima ukus suvog kartona.

Pa čak i da ga umočite u mleko, i dalje ostaje cigla.

Tako da je bolje da ga uopšte i ne jedete, zar ne?

Drži gard

”Ne, nemoj mi prići, hoću izdaleka da volim i želim tvoja oka dva…”

Emocionalno sterilni muškarac je onaj koji neprestano teži da ukaže na to da ne radi nešto za vas ili da zapravo ne oseća bilo kakva osećanja prema vama: izgleda da je tu slučajno.

Pročitajte i ovo: Usudite se da istražujete jer u nepoznato je put do ljubavi

Sledeći put kada se pobrine da vas podseti koliko mu je svejedno i da između vas nikada neće, nikada neće biti ništa, uradite kao Massimo Troisi i recite mu „Potpisaću“.

To nije vožnja na ringišpilu i neće biti

Pod vožnjom na ringišpilu podrazumevamo jednu vožnju, koja se može ponoviti ili ne, na muškom biću, ali koja uključuje svetla, muziku, boje, smeh i bombone.

Zabavna stvar, ukratko.

Sa emocionalno sterilnim muškarcem svega ovoga nema, on vas od početka stalno podseća da imate samo jedan žeton i da će vaše vreme uskoro da se završi, i to sve bez svetala i raznih ukrasa.

Pročitajte i ovo: Emocionalno iskustvo ljubavnog trougla

Više od vožnje na ringišpilu, ona postaje vožnja u podrumu sa zakačenim mirisom plesni. Uh, kakva primamljiva perspektiva.

Nema smisla za humor

Humor je nešto vrlo suptilno, to je ismevanje stvarnosti, način da se stvari ne shvataju ozbiljno, a emocionalno sterilni čovek ne voli da se ne shvata ozbiljno, ne želi da se igra i mrzi dvostruka značenja.

Pročitajte i ovo: Oni koji se ne daju voleti ili portret samopouzdanja (u mladosti)

Iz tog razloga on ne razume vaše šale, naprotiv, totalno ga zbunjuju, nerviraju ga i dinamika postaje: šala – ozbiljan odgovor – još jedna šala – sramotna tišina – kraj.

Budi najgore u vama

Osećate se nesigurno, necenjeno, gotovo nevidljivo.

Pretvara vas u psa koji traži pažnju, ali na kraju odustaje i odlazi s loptom da čuči u ćošku.

Ako tražite ljubav, trebalo bi da koristite Tinder (iz najmanje ova tri razloga)

Nesigurna i žena koja traži potvrdu nije čak ni seksi i neizbežno postaje nespretna i smešna i zato vas pretvara u najgoru vašu verziju, nešto daleko od onoga što zapravo jeste, tužnu i nezadovoljnu verziju.

Ukratko, loša komedija koju nema smisla izvoditi.

Sve je veoma hladno

Pretvara veče koje bi trebalo da bude vrelo, vrlo, vrlo vrelo, poput saune, znoja, čilija i vatre, u vožnju norveškim fjordovima zimi.

Emocionalno sterilni muškarac uklanja sve nepotrebne konture i čini da se osećate seksi poput leđa majmuna u zoološkom vrtu.

Pročitajte i ovo: Kako da znate da još uvek nije vreme da odustanete od vaše veze

Idete goli okolo i pravite pokrete poput divlje mačke koja prede, a on vas pita da li vam nije hladno.

Izvadite svoju pidžamu od flisa i pošaljite ga kući.

Ne čini da se osećate lepo

Da, naravno, ne bi trebalo da tražite sigurnost spolja, vi ste ti koji morate da se osećate lepo i divno sami sa sobom i u sebi, ali koliko je teško svako malo reći voljenoj osobi da vam je seksi?

Evo, znajte da emocionalno sterilni muškarac to nije u stanju, nema pljeskanja po dupetu ili spontanih komplimenata.

A ako pokušate da vi njemu udelite kompliment, on će vam se smeškajući reći „hvala“ kao najgora drvena maca.

Pročitajte i ovo: Neodoljiva privlačnost manipulatora

U ovom trenutku je bolje da pored sebe imate latinskog ljubavnika koji komplimentima obasipa sedam različitih žena istovremeno, ali bar malo podigne vaše samopouzdanje, zar ne?

I živelo pljeskanje po dupetu uz zvuk „bella bonazza“.

Ostavlja vam osećaj gorčine

Lepotan koji ne pleše nakon što nestane usred noći i spusti temperaturu u vašoj sobi na -10 stepeni, ostavlja osećaj gorčine i neadekvatnosti, a nešto što bi trebalo da vas usreći na kraju vas ostavi tužnom i zamišljenom.

Pročitajte i ovo: Dobra karma za partnerske odnose ne znači i uspeh u odnosima

Možda će on da bude veoma lep i imaće šarm nekoga ko se ne pušta, ali možda igra ipak nije vredna sveće ako vam njena svetlost ne greje srce.