Ko je ko u filmu „Ubistvo u Orijent ekspresu”?!

Osim dobro poznatog sižea i priče o najpoznatijem detektivu na svetu, film „Ubistvo u Orijent ekspresu” odlikuje neverovatna ekipa glumaca koja je uspela da oživi likove Agate Kristi, ali i režija Keneta Brane koji je verodostojno dočarao priču sa neverovatnim obrtom. Karte za premijeru filma 8. novembra u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Centar su u pretprodaji, a rezervacija je moguća na sajtu Cineplexx-a.

Kenet Brana

Kenet Brana se našao u ulozi reditelja, ali i glavnog glumca Herkul Poaroa, koji treba da otkrije ubistvo koje se desilo u jednom od najslavnijih vozova u istoriji železnice.

Džoni Dep

Poznati holivudski zavodnik se našao u ulozi gangstera Semjuela Edvarda Račeta, koji je nakon što se ukrcao na voz, shvatio da mu je život u velikoj opasnosti.

Penelope Kruz

Jedna od najmisterioznijih uloga pripala je Penelopi Kruz, koja je dočarala lik tajanstvene misionarke Pilar Estravados o kojoj se jako malo zna.

Džoš Gad

Džoš Gad glumi Hektora Mekvina, naizgled inteligentnog i simpatičnog momka, koji je Račetov lični asistent i jedini koji može da izađe na kraj sa američkim milionerom.

Mišel Fajfer

Mišel Fajfer se vratila na velika vrata posle duže pauze, a publika će imati priliku da je vidi u ulozi fatalne udovice, gospođe Habard.

Džudi Denč

Ledenu princezu i rusku emigrantkinju tumači legendarna Džudi Denč, koja će čitavom filmu dodati malo „sibirske hladnoće“.

Film „Ubistvo u Orijent ekspresu” u 4K tehnologiji dolazi u bioskope širom Srbije od 9. novembra.

Predavanje o Orijent ekspresu u Muzeju nauke i tehnike

Inspirisani filmom, Muzej nauke i tehnike, Klub ljubitelja železnice Srbije i MegaCom Film će organizovati predavanje o najpoznatijem vozu na svetu – Orijent ekspresu u petak, 27. oktobra u sali “Kula” Muzeja nauke i tehnike sa početkom od 18 časova.

Aktivni član Kluba ljubitelja železnice Srbije, Miloš Jović će govoriti o statusu putnika u vozu Orijent ekspres, o ruti ovog voza kroz našu zemlju i specijalnim lokomotivama koje su ga vukle samo na ovoj deonici. Posetioci predavanja će imati priliku da vide i kako su izgledali vagoni na fotografijama koje su nastale 30-tih godina XX veka. Predavanje će biti praćeno video materijalom, tako da sve prisutne očekuje jedan zanimljiv i interaktivan događaj, koji je namenjen svim uzrastima.