Dobar seks je tajna srećnog partnerskog života.

Uzajamno usrećuje partnere i čini vaš život boljim. Stoga, dajemo vam par saveta kako da svoj seksualni život unapredite!

Psiholozi sa Univerziteta George Mason sproveli su istraživanje koje je pokazalo da oni koji imaju više seksualnih odnosa, imaju i više pozitivnih misli, zadovoljniji su i srećnijeg su raspoloženja.

Pročitajte i ovo: I muškarci imaju G tačku! Uzmite stvari u svoje ruke!

Ipak, ne radi se samo o količini seksa, već, pre svega, o hemiji, spontanosti, osećanjima i konačnom zadovoljenju.

Pročitajte i ovo: Šta bi muškarci trebalo da znaju o seksu tokom menstruacije

U stvari, drugo istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Torontu, objavljeno u naučnom časopisu Personality and Social Psichology Bulletin, navodi koliko sreće daje povezanost i bliskost koja se oseća u intimnim trenucima sa partnerom i kako se upravlja odnosom pre i posle seksualnog performansa.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o seksualnom neverstvu

Ovi elementi mogu da vam daju predstavu o tome kako veza funkcioniše – Misli li partner na vašu sreću? Da li se brine samo za svoje potrebe ili takođe ima oko i za ono što je vama potrebno? Da li je preduzetan ili tradicionalan? Da li osećate njegovu bliskost?

Pročitajte i ovo: Klinička stanja koja uzrokuju neplodnost i seksualnu disfunkciju

Ukratko, otkrivamo vam tajne kako da živite ispunjen seksualni život i budete srećniji.

Počnite da razgovarate o seksu sa partnerom!

Prvi sastojak koji će učiniti da seksualni život jednog para dobro funkcioniše je znati šta druga osoba voli i kakve su joj potrebe. Sa ovom dobrom početnom osnovom, biće mnogo lakše preduzeti sledeće korake.

Pročitajte i ovo: Da li ste za seks u troje?

U stvari, kada znate šta možete da predložite, šta je najbolje da izbegavate i šta je sve neophodno da uradite da biste zadovoljili partnera, kao i on vas, omogućava vam da se opustite i uživate u trenutku.

Pročitajte i ovo: Šta sve može da krene naopako pri seksualnom odnosu u troje

Razgovarajte o tome slobodno, izrazite svoje fantazije i svoja ograničenja. Korišćenjem otvorenog intimnog jezika samo ćete se približiti još više.

Ne obuzdavajte svoju maštu!

Da biste imali zadovoljavajući seksualni život, uvek je dobra ideja da koristite svoju maštu. Čuj, koristite, raspalite je!

Pročitajte i ovo: Vaginizam – disfunkcija u ženskom seksualnom funkcionisanju

Iznenađenje, generisanje radoznalosti, podsticanje novosti i maštanje, a potom i primenjivanje novina, održavaće plamen živim i želju da zajedno eksperimentišete.

Pročitajte i ovo: Kako doći do Tantričkog seksa i zašto nam je on potreban

Naravno, ukoliko ste postigli zajednički konsenzus.

Slobodno se razigrajte, slobodno predlažite nove načine vođenja ljubavi, poze, uvođenje novih seksi igračaka i pomagala u vašu seksualnu igru, bez straha.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – upotrebite usta – tehnika ”Gospođa usisivač”

Često strah od toga da otkrijete svoje fantazije i ideje partneru, odnosno, da one neće naići na njegovo odobravanje ili, još gore, da bi mogao da vas ismeje, ponizi, da se naljuti ili da vas čak odbije, zapravo, strah od izloženosti, blokira nove energije koje bi, naprotiv, bile veoma dobrodošle.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Magija jezika

Zato je bliska i otvorena komunikacije među partnerima vrlo bitna.

Vodite računa o svom izgledu!

Nikad ne zaboravite da vodite računa o svom izgledu.

Prvi trenuci u kojima smo zajedno pažnja na obostrani izgled dostiže maksimum, a istovremeno je i seksualni život zadovoljavajući. Vremenom, privlačnost može da opadne, pa tako i obraćanje pažnje na spoljašnji izgled.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Grleni kegeli

Ukratko, ako ćete se svaki dan jedno pred drugim pojavljivati u pamučnim pidžamama, frotirskim bade mantilima i vunenim čarapama, biće teže da raspalite maštu jedno drugom.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Potapanje čaja

To može da bude zanimljivo i čak vrlo inspirativno kada ste mladi i kad vam ništa od toga nije bitno, kada vam hormoni bujaju, a navka vas još uvek nije obuzela, ali kada ste već u ozbiljnim godinama i sa dugim partnerskim stažom iza sebe, s vremena na vreme potrebno je neke rutinske stvari promeniti i uneti malo svežine u odnos, jednostavno, da se promeni atmosfera i raspoloženje partnera, da se uzajamno probudite i možda jedno drugom počnete da gledate drugim, širom otvorenih očiju.

A možda i zatvorenih, ako je to deo vaše nove ljubavne igre, ali to je već vaša intimna stvar.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti i lečiti rak grlića materice

Vodite računa o svom telu, intimnoj odeći i o tome kakvu reakciju želite da izazovete kod svog partnera.

Pročitajte i ovo: Zašto imam potrebu za mokrenjem tokom seksa?!

Pre svega, imajte na umu da to ne radite zbog njega, već zbog sebe, da biste se vi osećali dobro i poželjno u svojoj koži. A kad se vi budete dobro osećali u svojoj koži i onome što je na vašoj koži, tako da poželite da vodite ljubav sami sa sobom, ko je vaš partner da se buni?! Nije lud! To što ćete se osećati seksi, znači da ćete se više zabavljati ispod pokrivača.

Pomozite sebi u svakodnevnom životu!

Ako svakodnevni život para ne funkcioniše, ni seks neće biti zadovoljavajući.

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Poteškoće u komunikaciji, neizgovorene stvari, međusobne negativne misli i osećanja, među glavnim su uzrocima seksualne distance.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti pojavu leukoreje – belog pranja

Da biste ostvarili bolji fizički odnos, morate pre toga da poradite na svom emotivnom odnosu, da uspostavite dobar emotivni odnos, da biste bili emocionalno bliski i povezani.

Budite podrška jedno drugom i pazite da uloge nikada ne budu neuravnotežene.

Pročitajte i ovo: Seks tokom menstruacije je poželjan

Da biste to postigli, na primer, predlažemo vam da češće partneru postavljate sledeća pitanja – Šta mogu da učinim za tebe? Kako mogu da ti pomognem?

To će vam pomoći da gajite bliskost, a isto tako i seks.