Razni su razlozi zbog kojih volimo da darujemo knjige: najpre, to je uvek veoma ličan poklon.

Želimo da poklonimo knjige koje su nas same oduševile, dirnule ili inspirisale i da na taj način širimo priču o njima. Uvek je tu i onaj momenat da nekoga toliko poznajemo da smo ubeđeni da bi joj/mu se svidela baš ta određena knjiga.

Ponekad se sasvim slučajno nađemo u knjižari kada nas poznanik pisac obavesti da mu je izašao novi roman, a to je jedan od omiljenih autora osobe koju volimo (#truestory).

Pročitajte i ovo: Naučite da delite radost davanja i primanja poklona

Često nas raspameti samo dizajn korica i takvu lepoticu već zamišljamo u rukama našeg prijatelja estete i knjigoljupca. Takođe, knjige su neka vrsta “inicijacije”, kada bliske (naročito mlađe) osobe želimo da upoznamo sa žanrom ili autorima koje sami volimo da čitamo.

Pročitajte i ovo: Šta da poklonite prijateljici za rođendan – A može i njemu, samo plavo

Ukratko, svaki razlog da se pokloni knjiga je dobar razlog, a Nova godina i praznici su najlepši.

Imajući to u vidu, većina izdavačkih kuća je pred praznike pripremila pregršt akcija i popusta. Mi vam predlažemo akciju Dokaz izdavaštva koje nam nudi popuste od 30-40% na svoja izdanja, za kupovinu putem sajta (www.dokaz.rs).

Pročitajte i ovo: Šta da poklonite dragim osobama za Novu godinu

Akcija traje do 30. decembra, zato požurite da što pre zaronite u mračni svet skandinavskih trilera!

P.S. Islanđani imaju jedan veoma lep običaj i tradiciju: na Badnje veče razmenjuju knjige i ostatak noći provode uz knjigu i čokoladu. Eto ideje i za malo drugačiji Božić!

Pročitajte i ovo: A šta ćete sebi da poklonite za Novu godinu?!