Nikada ne potcenjujte moć klasičnog oblačenja!

Bez obzira na to koliko volele modu i još više, koliko volele da uvek budete u trendu i moderno obučene. Jer neke stvari, jednostavno, nikada ne izlaze iz mode.

Toliko su dragocene i vredne da kad god ih obučete, uvek ste dobro obučene, što je najbitnije od svega. Naravno, takvi komadi trebalo bi da su dobrog kvaliteta, ako želite da vam dugo služe i da su uvek u besprekornom stanju jer samo tako ima smisla sve gore navedeno. Razlog više je to što klasični modni komadi znaju i da idu iz ruke u ruku generacijama, to jest, da se nasleđuju, od babe do unuke, a možda i dalje jer moda se uvek vraća. Kruži, kao i energija, uostalom.

Stoga, hajde da vidimo koji su to klasični modni komadi koje bi vredelo da imate u svom garderoberu. Zauvek!

Photo by freestocks.org on Unsplash

#1 Bela košulja

Dobra bela košulja je uvek savršen pogodak. Sigurica. Dobro ide uz sve, od farmerki, preko obične suknje, do dvodelnog odela sa pantalonama.

Equipment, www.net-a-porter.com
Equipment, www.net-a-porter.com

#2 Mantil

Funkcionalan, praktičan i elegantan. Da li je potrebno navesti još neki razlog zašto bi trebalo da imate jedan klasičan mantil u svom garderoberu? A, da, seksi!

Burberry, net-a-porter.com
Burberry, net-a-porter.com

#3 Kožna tašna

Ženska kožna tašna srednje veličine, savršena za sve prilike, kako poslovne, tako formalne i manje formalne. Boja ne mora da bude samo crna, već je bitno da odaberete boju koja će pristajati svim odevnim kombinacijama koje obično nosite. Sa ovakvom tačnom u ruci, uvek dobro izgledate.

Prada, net-a-porter.com
Fendi, net-a-porter.com
Levo: Fendi, desno: Prada, net-a-porter.com

#4 Mala crna haljina

Šta reći?! Crna boja je za sva vremena i prilike. Dovoljno. Pored toga, uvek izgledate otmeno i mršavije nego što jeste. Doduše, i neupadljivo, ali u maloj, crnoj haljini vaša ličnost i lice više dolaze do izražaja. Uz to, savršen je odabir za sve vrste raspoloženja, naročito ono – nemam šta da obučem. Pobeda!

Vanessa Bruno, net-a-porter.com
Vanessa Bruno, net-a-porter.com

#5 Ručni sat

Jeste da sada svi imamo mobilne telefone i više niko nikoga više ne pita za vreme, ali sat je ostao klasični komad koje svaka osoba koja drži do sebe, svoje ličnosti i stila trebalo bi da poseduje. Jer sat je odraz mnogo toga više od samog modnog stila. Da ne nabrajamo. Možda samo da kažemo da je dobar ručni sat trešnjica na vrhu vašeg modnog stila.

LARSSON&JENNINGS, net-a-porter.com
LARSSON&JENNINGS, net-a-porter.com

#6 Farmerke

Jeste da skoro svaka žena 35+ misli za nije dovoljno mršava da bi nosila farmerke, nije tako! Uvek možete da pronađete model koji će savršeno pristajati vašoj figuri. Samo nemojte da budete suviše kritične prema sebi i odaberete model koji će vam preseći dotok disanja.

Tory Burch, net-a-porter.com
Tory Burch, net-a-porter.com

#7 Crne salonke

Ili što bi Amerikanci rekli, cipele za sudnicu. Klasične, crne salonke, sa visokom ili potpeticom srednje visine doprineće da izgledate uvek za dva koplja bolje nego što mislite da je tako. Nema omaške.

Jimmy Choo, net-a-porter.com

#8 Odelo sa pantalonama

Odelo sa pantalonama ženi daje strogi i ozbiljan izgled, otmen i elegantan.

Emilio Pucci, net-a-porter.com
Alexander McQueen, net-a-porter.com

#9 Minđuše – alke

Ako tražite dobar komad nakita koji će pristajati svakom vašem modnom izdanju i nikad neće izaći iz mode, našli ste ih, to su alke. Ne moraju da budu od plemenitog metala, ali bitno je da dobro pristaju vašem licu.

Jennifer Fisher, net-a-porter.com

#10 Kaput od kamelhara

Naravno, u bež nijansi. Klasični komad, za sva vremena. I nije bitno šta imate ispod njega, ako imate kaput od kamelhara.

MAX MARA, net-a-porter.com

#11 Bele patike

Da, bele patike postale su klasik. Ne pamti se kad je neki modni komad tako brzo uspeo da bude uvršten među klasične, neizostavne modne komade, ali belim patikama je to pošlo za rukom. Možda zato što je patikama od pre par godina dozvoljen pristup u apsolutno sve modne domene, od konfekcije do visoke mode, od ranog jutra do noćnog provoda, od posla do razbibrige. Dakle, u sve se mešaju i dobro pristaju. Dakle, bele patike. I što je najvažnije, ravne su. Duša se u njima odmori.

Alexander McQueen, net-a-porter.com

#12 Kožna jakna

Dobra kožna jakna je investicija za kojom nećete požaliti. Nosićete je uz sve modne kombinacije, godinama i uvek izgledati šik u njoj. I mladalački!

Balenciaga, net-a-porter.com
Balenciaga, net-a-porter.com

#13 Bretonka

Plavo bela bluza na štrafte. Koliko jednostavno ili komplikovano to može da bude?! Pitajte Pikasa ili Žan Pol Gotjea! Spada u klasike francuskog šika i nemarne elegancije. Sećate se Brižit Bardo? E, pa tako nekako nemarno, a skockano do bola, znači, šik!

J.Crew, net-a-porter.com
J.Crew, net-a-porter.com

#14 Sandale sa tankim kaiščićima

Obično za svečane ili večernje prilike. Svakoj odevnoj kombinaciji pridodaju znatnu dozu seksipila.

Aquazzura, net-a-porter.com

#15 Džemper od kašmira

Za prohladne letnje noći, jesenje šetnje po suvom lišću i usnusle, hladne zimske noći. A vama toploi udobno!

Alexander McQueen, net-a-porter.com
Alexander McQueen, net-a-porter.com