Pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, u organizaciji Centra Sava i Nacionalne fondacije za umetničku igru, u Beogradu, 15. novembra nastupa Kineski nacionalni plesni teatar.

KNPT 1

Kao državna kompanija u okviru Ministarstva kulture Narodne Republike Kine, ova trupa kombinuje različite vrste umetnosti, kroz negovanje tradicionalne i savremene igre, opere, pantomime, orkestarske muzike, kao i celovitog kreativnog depertmana za realizaciju raskočnih kostima i scenografije.

KNPT 2

Kineski nacionalni teatar je trupa koja nastupa na najprestižnijim scenama u svetu, ali i na važnim međudržavnim skupovima i samitima.  U okviru evropske turneje, gostovaće po prvi put u Beogradu, na sceni Centra Sava, sa spektakularnom koreodramom kojaprikazuje Konfučijevo putovanje kroz svet.

KNPT 3

Skoro 60 igrača na sceni izvodi komad o ljudskim osećanjima, duhovnim kvalitetima i mudrosti, praćeni zanimljivom muzikom. Koreografiju dopunjuju veličanstveni kostimi i scenografija. Ova predstava je imala svoju premijeru u Operi u Sidneju, i od tada je prikazana u Njujorku, San Francisku, Vašingtonu, Oslu, Amsterdamu, Parizu, Abu Dabiju.

KNPT 5

Ulaznice za ovaj spektakl od danas su u prodaji, na blagajni Centra Sava, i to po ceni od 800, 1.000 i 1.200 rsd.

KNPT