Kineska Nova godina sledi lunarni kalendar i ove 2018. godine slavi se 15. februara, na dan drugog mladog Meseca u godini.

Godina 2017. bila je godina Yin Vatrenog Petla. Bila je to godina podizanja ženskog glasa, zauzimanja žena za sebe i svoje stavove, idući prema onome što smo želele da postignemo i pretvorimo ili prebacimo na svoju, žensku, stranu. Imala je vatrenu, žestoku energiju koja je stvarno pomogla da se zatalasaju stvari u životima svih žena na ovom svetu, kako na ličnom, tako i na kolektivnom planu. Godina u koju ulazimo donosi mnogo jaču mušku energiju Yang Zemljanog Psa. Yang energija je uvek eksterna, ka spolja orijentisana, dok je Yin energija više unutarnja, orijentisana unutar bića.

Iako imamo ovu snažnu mušku energiju u 2018. godini, element Zemlje i znak Psa narušiće to i pomoći da se stvori nežna i prijatna atmosfera tokom godine.

U Zapadnoj astrologiji, tekuća 2018. godina je, takođe, usmerena na Zemlju, što je naročito zanimljivo jer se poklapa sa kineskom astrologijom.

Energija Zemlje nas navodi da spustimo loptu, bukvalno da se prizemljimo, kreirajući sigurnost i pronalazeći balans dok se krećemo napred. Zemljina energija je spora, pokreti su uvek proračunati, što treba da nam pomogne da stignemo što dalje na svom putu.

Pod tako snažnom Zemljinom energijom, može da se desi da imamo utisak da se uopšte ne krećemo napred, ali, zapravo, 2018. godina jedna je od najvažnijih godina postavljanja temelja i preduzimanja nekih od najvećih koraka u našim životima.

Čak i ako ne budete imali osećaj da puno radite i napredujete, posao koji budete odradili tokom 2018. godine, postaviće dobar temelj za dugi niz godina pred vama.

Pas je, uistinu, jedna od najosobenijih životinja. Sasvim posebna. Psi su pravi izraz bezuslovne ljubavi i uvek su prisutni u trenutku sadašnjem. Psi imaju neverovatnu sposobnost isceljivanja, jako šesto čulo i intuiciju.

To su sve stvari koje treba da gajimo i prigrlimo u sebi kao deo našeg putovanja.

U kineskoj astrologiji, godina Psa povezana je sa pronalaženjem ravnoteže i organizovanjem svog života. S jedne strane, možemo se osećati pozvanima da delujemo, da menjamo stvari i napredujemo, ali s druge strane, osećamo potrebu za odmicanjem, refleksijom i uvlačenjem u sebe.

Razmišljajte o energiji ove godine kao da je slična ponašanju psa. Što znači, možete da budete puni energije i voljni da se krećete, dok sa druge strane, potreban vam je i vaš san.

Ova dualnost deo je prirode Zemljanog Psa, tako da se mnogi ove godine mogu osećati kao da su u fazonu kreni – stani. Zapravo, kao da nam ova godina otvara put za uspeh i obilje koji će uslediti u 2019. godini, Vodene Svinje.

Iako se Psi smatraju vernim, nevinim, druželjubivim i zabavnim životinjama, postoji i tamna strana godine Psa.

Prema kineskoj astrologiji, godina Pasa, takođe, vreme je da pažljivo nastupamo u poslovanju i kada se bavimo osetljivim stvarima i situacijama. To je zbog sklonosti da neočekivano prasnemo, iskočimo iz koloseka, previše se vežemo za nešto ili neku osobu ili budemo tvrdoglavi.

Godina Psa, takođe, može doneti i neku vrstu nesmotrene energije, a može da dođe i do pustošenja ili haosa koji ćete potom morati da smirujete, sređujete i razvrstavate.

Dobra stvar kod Yang energije ove godine je da će većina problema i sukoba brzo biti rešena. S Yang energijom, obično se stvari brzo podižu i brzo padaju, kada se radi o konfliktima i sukobima.

Sva energija Zemljanog Psa učiniće ovu godinu savršenom za postavljanje korenitih temelja za naš budući život.

Učenje, jačanje odnosa, partnerskih veza, građenje karijere, provođenje vremena sa porodicom i povezivanje sa vašim unutarnjim sopstvom, sve su sjajna polja za usmeravanje vaše energije i pažnje.

Na globalnom nivou, stvari se, takođe, mogu kretati gore – dole i biti haotične tokom ove godine, naročito kada su u pitanju državne strukture. Iako može delovati kao da se ne zna gde je početak, a gde kraj (da l’ sam pošla ilii došla fazon), kao da udaraju na sve strane, postoji i potencijal da se naprave pozitivne promene koje bi se potom stavile u funkciju.

Imajući u vidu da je ovo Zemljana godina, kako po zapadnoj, tako i kineskoj astrologiji, možete biti sigurni da će Majka Zemlja, takođe, naći način da progovori, a kad se to bude desilo, nećemo imati drugog izbora, no da stanemo i slušamo šta ima da nam kaže i naloži da radimo.

Sve u svemu, godina Yang Zemljanog Psa je pozitivna i skladna godina. To je godina u kojoj ćemo morati zaista da poštujemo cikluse delovanja i odmora, stvorimo stabilnost i iznađemo u sebi zabavan pristup životu, pun bezuslovne ljubavi, bez obzira na to gde nas put vodi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.