Ovom prilikom želimo da vas detaljno upoznamo sa svime što treba da znate o jednom od najtraženijih tretmana, pre svega, ispravljanja kose u frizerskim salonima, čak i one najbuntovnije kose, i uklanjanja kovrdža.

Proleće i leto su godišnja doba u kojima je potrebno još više voditi računa o kosi. Povećana vlažnost vazduha i pojačano znojenje usled visokih temperatura i povećane fizičke aktivnosti, naročito ako se bavite rekreacijom, predstavlja veliki izazov za održavanje željene frizure, pogoršavajući efekat kovrdžavanja kose.

Rešenje za davanje nove živosti i vitalnosti kosi i za dugotrajan gladak efekat kose su keratinski tretmani.

Pročitajte i ovo: Izbor od 15 najboljih parfema za kosu

Pažljivo pročitajte savete stručnjaka i njihove odgovore na najčešće postavljana pitanja o ovoj vrsti tretmana. Pročitajte članak da biste rešili sve nedoumice i dobili prave informacije pre nego što odete kod svog pouzdanog frizera!

Koja je prednost keratinskog tretmana? Za koju vrstu kose se preporučuje?

Keratinski tretman je pogodan za sve tipove kose – i to je veliki plus! Bez obzira na to da li je kosa tanka, prirodno kovrdžava ili nestrukturirana, omogućava vam da eliminišete njeno kovrdžanje u trajanju do pet meseci.

Pročitajte i ovo: Ne možete da spavate, lome vam se nokti, a kosa opada?!

Ali budite oprezni, keratin nije samo ispravljač, kao što se često veruje: postoje i vrste keratinskog tretmana za održavanje kovrdžave ili talasaste kose.

Ovisno o željenom rezultatu, u odabranim salonima klijent može da bira između tri usluge: savršen efekat glatke svile, disciplinirajući i održavajući efekat savršeno uvijene kose, bez daljeg kovrdžanja i efekat regeneracije.

Koji su najnoviji keratinski tretmani i koliko vrsta tretmana postoji?

Većina ispravljača kose na tržištu danas sadrži glioksilnu kiselinu. To je organska kiselina, bez ograničenja upotrebe, koja omogućava gladak efekat srednjeg / dugog trajanja, bez oštećenja kose.

Pročitajte i ovo: Zdrava i negovana kosa je simbol dobrog zdravlja i lepote

Kad obično govorimo o keratinu, mislimo na ove tretmane.

Koje su razlike između tretmana keratinom i sredstva za ispravljanje kose za tanku kosu i kako izabrati između ova dva?

Keratin dublje interveniše u strukturi kapilara, ali ne menjajući svoj oblik, dok tretman restrukturiranja kose dovodi hranjive supstance na iscrpljenu kosu, ali ne osigurava glatki efekat upravo zato što ne deluje dubinski.

Pročitajte i ovo: Maska protiv opadanja i za negu svih tipova kose

Pored toga, keratin ima duži vek trajanja. Izbor umnogome zavisi od potreba kose, pa će vam frizer predložiti najprikladniju uslugu.

Za koju vrstu kose se, sa druge strane, ne preporučuje keratinski tretman?

U suštini, regenerišući tretman se preporučuje svima, čak i onima koji nemaju posebne potrebe.

Pročitajte i ovo: Maska za detoksikaciju kose

Kako treba negovati kosu nakon tretmana keratinom?

Ovo je vrlo važna tačka. Nakon keratinskog tretmana, potrebno je dugo održavati postignuti rezultat, takozvanim, anti-frizz šamponom i šamponiranjem protiv kovrdžanja kose, kao i sprejom koji pojačava glatki efekat i obmota kosu zaštitnim filmom.