Ovo bi trebalo da vam pomogne da izbegnete emotivna razočaranja!

Pored toga što je pokrenuo mnoštvo novih trendova, bilo u modi, lepoti ili čak dekoraciji, film o Barbi takođe utiče na naš ljubavni život inspirišući nove sentimentalne teorije. Ovo je posebno slučaj sa teorijom Kena koja vam može pomoći da saznate da li ste zaista pronašli muškarca svog života.

Kako prenosi Cosmopolitan, ovo se sastoji od identifikacije muškaraca koji su „samo Ken (Just Ken)“ u životu, što znači da su ti muškarci na kraju veoma površni i koji su pomalo kao „dodaci“, bez ikakve stvarne doslednosti: „Ken topovi više vole površne interakcije, prilično površno, i izbegavaju da ulaze u previše duboke razgovore ili razgovore o osećanjima“, objašnjava stručnjak za odnose i seksualnost Šarlot Džonson u kolumni Pop Sugar, pre nego što dodaje: „Nisu mnogo skloni da pruže emocionalnu podršku, ili da budu tu za vi kada su vam potrebni u teškim trenucima… Njihov prioritet su njihove sopstvene potrebe i ne moraju nužno biti mnogo uključeni u vaše emotivno blagostanje».

Family photo created by drobotdean - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Kako uočiti “Ken” muškarce?

Ken tipovi su takođe generalno partneri koji smatraju da njihovi odnosi nisu zaista važni, tako da imaju poteškoća da se dugoročno obavežu i potpuno ulože u odnos sa drugom osobom na emotivnom nivou: „Oni tako mogu da se drže podalje od diskusija vezanih za planiranje zajedničke budućnosti i više vole da ostaju spontani i kratkoročni, ne razmišljajući ni jedne sekunde o mogućoj dugoročnoj kompatibilnosti ili stvaranju zajedničkih ciljeva.»

Foto Tim Stief

Da biste uočili Kena, ništa ne može biti jednostavnije, samo počnite da pričate o budućim projektima i planovima, i posmatrajte njegovu reakciju. Odmah ćete videti strah u njegovim očima i vrlo je verovatno da će početi da izbegava vaša pitanja ili da promeni temu.

Međutim, Kenove ne treba nužno izbegavati. Lakše je zamisliti prolazne, lake veze sa njima nego istinski ozbiljne romanse.