Kao buduća kraljica Engleske, Kejt Midlton mora da poštuje mnoga pravila. Jedna od najčudnijih je što ne može da jede testeninu, krompir i pirinač.

Iako Kejt Midlton ima armiju ličnih kuvara na raspolaganju da jede šta god želi, vojvotkinji je zabranjeno da jede određenu hranu.

Već smo znali da engleska kraljevska porodica poštuje vrlo precizna pravila o tome šta će doneti na sto. Na primer, Vindzorima je zabranjeno da jedu školjke ili drugu hranu nezgodnu za jelo (da se ne bi osramotili u javnosti), ali i sirovo meso i morske plodove, kako bi izbegli moguće trovanje.

Food dish photo created by timolina - www.freepik.com
foto by timolina – www.freepik.com

Ali o tome su se pojavila nova otkrića koja su fanove ostavila bez teksta.

Prema bivšem kraljevskom kuvaru Darenu Mekgrejdiju, vojvotkinja od Kembridža ne može da jede testeninu za večeru.

Pročitajte i ovo: Hrana kao opsesija – poremećaji ishrane su složena mentalna oboljenja

Pravilo je, kako je naveo Mekgrejdi, primenjeno jer kraljica ne voli ugljene hidrate pa kuvarima nije zabranjeno da ih nude na jelovniku cele kraljevske porodice.

U domu u Kembridžu, međutim, testenina nije zabranjena. Zaista, prema glasinama, Kejt Midlton je veliki ljubitelj testenina.

Pročitajte i ovo: Sok od celera – Moćan zdravstveni eliksir ili samo još jedan wellness hir

Očigledno je čak i sama napravila malo domaće testenine sa jajima kako bi proslavila peti rođendan princeze Šarlote pre dve godine tokom karantina.

Vojvotkinji je zabranjena ne samo testenina, već i druga hrana; kao što je riba i pomfrit – tipično englesko jelo.

Pročitajte i ovo: Može li od grčkog jogurta da se smrša? Istine i zablude!

Ovo je uvek iz istog razloga: nema ugljenih hidrata za večeru, dakle, nema ni krompira. Isto pravilo važi i za pirinač.

Pasta background photo created by valeria_aksakova - www.freepik.com
Foto by valeria_aksakova – www.freepik.com

Dijeta Kejt Midlton: šta jede vojvotkinja?

S obzirom na hranu koja joj je zabranjena i zdravu ishranu vojvotkinje, prirodno se postavlja pitanje: šta jede Kejt Midlton?

Kejt sledi zdravu i uravnoteženu, ali raznovrsnu ishranu; preferirajući veoma bogate salate od povrća za ručak i tradicionalna engleska jela za večeru; kao što su supe, timbale od mesa i povrća i pečena piletina.

Pročitajte i ovo: Crvena hrana pomaže u mršavljenju – šta jesti i kako funkcioniše

Kada je u pitanju zaustavljanje gladi tokom dana, Kejt gricka sirovo voće i povrće, iako – kako je i sama rekla u prošlosti – voli da jede kokice kao slanu užinu.

Organska ishrana izuzetno bogata antioksidansima, povrćem i voćem, ali i nemasnim proteinima kako bi se telu obezbedile sve hranljive materije i energija koje su mu potrebne.