Premijera predstave „Kazanova protiv Don Žuana“ biće održana u utorak, 26. januara, na Maloj sceni Madlenianuma, sa početkom u 20 sati.

Predstavu je režirao Predrag Ejdus, koji igra jednu od naslovnih uloga u predstavi, pored Petra Benčine i Andrijane Oliverić.

fotografija Vladimir Nesovic (4)

Setna komedija „Kazanova protiv Don Žuana“, autora Miodraga Ilića predstavlja svojom tematikom i žanrovskim opredeljenjem svež izazov i novinu u repertoaru Opere i teatra „Madlenianum“. Posebno zadovoljstvo nalazi se u tome što priču o bajkovitom susretu dva najveća zavodnika u istoriji režira bard našeg glumišta Predrag Ejdus.

fotografija Vladimir Nesovic (3)

Sa nadahnutim partnerima Petrom Benčinom i Andrijanom Oliverić, Predrag Ejdus tumačeći i lik Kazanove plete najfinijim nitima sliku događaja koji osim o zavodništvu govori i o mnogoim drugim intrigantnim temama koje su deo života svakog bića u bilo kom vremenu, pa i u našem.

fotografija Vladimir Nesovic (1)

Te teme su ljubav, sazrevanje, starenje, moral. Očekujemo da će predstava „Kazanova protiv Don Žuana“ koliko svojom suptilnošću u umetničkom izrazu, toliko i predstavljanjem na sceni tri nesvakidašnje lucidne ličnosti, pružiti gledaocima avanturu koju će zavoleti.

fotografija Vladimir Nesovic
fotografija Vladimir Nesovic

Reprize su 27. januara, 1. februara i 1. marta.