Kavaljerstvo nije mrtvo!

Ili bar ne bi trebalo da jeste. Kavaljerstvo, iako se smatra starom školom, još uvek nije izgubilo na značaju. I danas jednostavni gestovi brige i iskrene pažnje mogu imati dubok uticaj na nečije srce. Iako ih je osnaživanje ličnosti učinilo samostalnijima, odlučnijima i samodovoljnijima, žene i dalje čeznu za savršenim gospodinom.

Danas su žene posebno oprezne kada je u pitanju ulazak u partnerske odnose. Ne žele da budu povređene i postanu plen nekih bezosećajnih i nemilosrdnih prevaranata. Ali kada se žene osećaju paženo, voljeno, obožavano i zbrinuto, u potpunosti se predaju osobi koja stoji iza ovog blaženstva.

Pročitajte i ovo: Popaje, spasi me! Kompleks spasioca – da li i koliko pomažete svom partneru u vezi?

Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

Čak i u današnjem „praktičnom svetu“, žene lako padaju na pravog džentlmena. Muškarac svojim viteškim navikama i iskrenim gestovima može da rastopi najtvrđe žensko srce.

Pročitajte i ovo: Udajemo se za njega i njegovu majku

Ne treba mnogo truda ili pokazivanja bilo kakvih velikih gestova ili skupih poklona da biste osvojili žensko srce. Samo usvajanjem sledećih kavaljerskih osobina, možete da osvojite ženu svog života.

Photo by Tanja Heffner on Unsplash

#1 Otvaranje i držanje vrata otvorenih za nju

Žensko srce će se uvek rastopiti pred pravim džentlmenom, osobom koja ženinu udobnost i blagostanje stavlja ispred svog.

Pročitajte i ovo: Kako da ne vaspitavate svoju ćerku

Kada držite vrata otvorena za nju, to će joj rastopiti srce. Žene prepoznaju osobu koja brine o ljudima oko sebe. Bez obzira na to da li otvorite vrata za nju ili za druge ljude oko vas, ona će ceniti vaš gest i označiti vas kao pravog gospodina u svom umu. Zapamćeni ste!

#2 Iznenadite je cvećem

Cveće je bilo i uvek će biti jedna od najvećih slabosti žena. Ako zaista želite da osvojite ženu, redovno je iznenađujte cvećem. Ne radi se o cveću za Dan zaljubljenih ili Osmi mart, već o buketu koji ste za nju nasumično odabrali ispred supermarketa ili bilo koje trgovine, dok o njoj razmišljate.

Pročitajte i ovo: Ljubav u doba filtera i posedovanja materijalnih dobara

To je znak da ste mislili na nju! Ovako neočekivano cveće uvek će joj raznežiti srce. U obzir dolazi i buket ubran u vašoj bašti. Samo nemojte, molim vas, skrnaviti cveće u gradskom parku. Ipak.

#3 Pomozite joj pri oblačenju kaputa ili ponudite svoju jaknu

To je još jedna lepa gospodska osobina kada muškarac pomogne ženi da obuče kaput, mantil ili bilo šta drugo što nosi u datoj prilici. Naravno, žene mogu i same da obuku kaput ili jaknu, ali to je pažnja i gest koji se računa.

Pročitajte u ovo: Žene se zaljubljuju u junake, a muškarci u sfinge

Pored toga, prepustite im svoju jaknu da je ogrnu ili obuku kada je hladno i gledajte kako se topi njeno srce zbog vas.

#4 Provedite vreme sa njenom porodicom

Ništa joj ne topi srce više od toga što vas vidi kako se dobro slažete sa njenom porodicom. Žene uvek cene muškarca koji odvoji vreme za druženje sa njenom porodicom.

Pročitajte i ovo: Previše dobro da odem, premalo da ostanem

Pravi džentlmen voljno će ostvariti blisku vezu sa roditeljima i prijateljima svoje devojke. To pokazuje njegove istinske i iskrene namere prema ženi sa kojom je u vezi. Takvi muškarci se čuvaju i žene se lako pale na njih.

Photo by Daniel Frank on Unsplash

#5 Zaštitite je svojim prisustvom i svojim telom

Žene će se istopiti za muškarcem koji je tu da je zaštiti i sačuva od svake moguće povrede. Kada ste sa svojom devojkom, pružite joj osećaj zaštite, čuvajte je dok se kreće kroz gomilu, štitite je od vetra ili kiše ili zaštitite hodanjem sa spoljne strane trotoara.

Pročitajte i ovo: Na kakve muškarce su slabe jake žene?!

Ova mala dela brige govore mnogo i čine vas vrhunskim džentlmenom.

Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

#6 Ponudi joj hranu ili piće iz svoje porcije

Da biste pokazali da vam je zaista stalo, pokušajte da joj ponudite svoj deo hrane.

Pročitajte i ovo: Veliki Getsbi ljubav ili beg u tragičnu ljubav

Kada stavite njene želje ispred svoje žudnje (ili gladi), ona će znati da ste pravi džentlmen o kome je oduvek sanjala.

#7 Dođite po nju za izlazak

Kolima, taksijem ili peške, svejedno. Budite džentlmen i dođite po nju za sastanak.

Pročitajte i ovo: U kojoj si fazi razvoja – Eva, Helena, Sofija ili Devica Marija? I obrnuto, kakve te žene privlače?

I ne radi se samo o tome da je sačekate u kolima ispred njenog ulaza, dok sedite duboko zavaljeni u udobnom sedištu svog automobila i grickate nokte – izađite iz kola pre nego što se ona pojavi na vratima, sačekajte je ispred ulaza, priđite joj, pružite ruku da lakše siđe sa stepenika ili lakše dođe do kola, otvorite vrata automobila, pomozite joj da se udobno smesti i potom zatvorite vrata kola.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica I deo

Sve ovo ponovite kad stignete na određenu destinaciju, gde ste se uputili na sastanak.

Ovo dokazuje vašu brigu i vaše poštovanje prema njoj. Vaše male geste rastopiće njeno srce i ona će biti vaša. Zaista, ludo, potpuno, privrženo.

#8 Provedite vreme zajedno radeći ono što ona voli

Provedite vreme sa njom radeći ono što ona stvarno voli da radi. To bi moglo da bude odlazak u šetnju, kupovinu ili gledanje romantičnog filma sa njom, njene omiljene TV emisije, a da se pritom ne žalite ili tražite nešto zauzvrat.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se u rane

Ovo je pravi viteški čin, samo provoditi vreme sa njom i pustiti je da uživa u onome što voli da radi.

Photo by Elizabeth Tsung on Unsplash

#9 Pokažite joj da je poštujete

Pravi gospodin uvek poštuje druge, bilo da je to žena, neko stariji, kolega ili prijatelj.

Pročitajte i ovo: Vuk dlaku menja, ali ćud nikada!

Poštovanje drugih, bez obzira na njihovu profesiju i finansijski status, pravi je viteški čin koji nikada ne prolazi nezapaženo.