Francuska glumica Katrin Denev je među 100 uticajnih Francuskinja, poznatih u javnosti, koje su potpisale otvoreno pismo osuđujući lov na muškarce predatore, koji je počeo otvaranjem afere oko Harvija Vajnstina i pokreta #MeToo, pokrenutog tim povodom u Holivudu.

One su stava da ova ”javna osuda” preti seksualnoj slobodi i da muškarcima treba dopustiti da se ”udvaraju ženama na način na koji oni to žele da rade”. U pismu se navodi da su mnogi muškarci nepotrebno dobili otkaze, samo zato što su dodirnuli ženino koleno ili pokušali da ukradu poljubac na poslu.

”Silovanje je zločin, ali nastojanje da zavedeš ženu, čak i uporno, i protiv njene volje, nije, jer to je atak na muškarčevu muškost”, navodi se u pismu koje je objavljeno u francuskim novinama Le Monde. ”Muškarci su nepravedno i bez mogućnosti odbrane kažnjeni, prisiljeni da odu sa svojh radnih mesta, a sve što su uradili bilo je da dodirnu ženino koleno ili pokušaju da ukradu poljubac od nje”.

Od kad je sveta i veka, uvek je bilo žena koje su vešto manipulisale svojom seksualnošću, gledajući na svoje telo kao na robu i koristeći ga kao valutu za plaćanje svega onoga što su želele da dobiju ili postignu u životu. Očito, nemajući drugi način da to postignu ili smatrajući ga lakšim. U svakom slučaju, nesvesne samodestrukcije koju poseduju u sebi jer, fakat, osoba spremna na tako nešto nije u kontaktu sa svojim telom i emocijama. C’est la vie!

U svakom slučaju, svako bira svoj put, shodno samopoštovanju koje ima prema svom biću.