Za doček Nove godine vezuje nas osećaj čarolije. I nije to samo zbog Deda Mraza koji treba da nagradi sve one koji su bili dobri, već i zbog one naše potrebe za nečim novim, željenim, dobrim, skladnim i radosnim.

Tokom godine, borimo se sa raznim problemima i voleli bismo da sve loše nekako nestane iz našeg života i da se napokon pojavi ono što će doneti svežu energiju i novu radost u naš život.

Katarina Krstić Gestalt life coach i savetnik, HR Consultant
Katarina Krstić
Gestalt life coach i savetnik,
HR Consultant

Ovu čaroliju prizivamo kroz rituale, slavlja i povezivanjem sa onim lepim što nas okružuje, u čemu uživamo ili sa onim što očekujemo.

Pročitajte i ovo: Žene koje previše vole

U ovo doba godine, spremni smo da više razmišljamo o stvarima koje za nas ima najveću vrednost, o ljudima koje volimo najviše, o idejama koje nas najjače pokreću,  o željama koje nam najviše znače, iako često zaboravimo da o njima mislimo, opterećeni problemima i zahtevima.

Pročitajte i ovo: Zašto previše volimo?

Ova novogodišnja čarolija, kroz svoju specifičnu ornamentiku,  šarenu veselu svetlost, prijatne ukuse i mirise,  poznata draga lica i pakovanje poklončića,  vraća nas osećanju radosti i povezanosti sa sobom i sa drugima.

Pročitajte i ovo: Kako da osvestimo uznemirijuće emocije

Obnavlja sećanje na ono što zaista želimo dok uporno radimo ono što mislimo da moramo.

Uzbuđenje i nadahnutost da se približimo sebi i svojim željama oko nove godine motiviše nas na to da razmišljamo o promenama i donosimo odluke koje često vrlo brzo gube snagu, čim zakoračimo u prostor nove godine, ukoliko ne uspemo odlučno da dohvatimo ovaj čarobni novogodišnji štapić i ne ovladamo njime na pravi način.

Pročitajte i ovo: Kakav tip muškarca privlači žene koje previše vole?

Kako on zapravo radi?

Najpre, on ima sposobnost da podstakne optimizam, nadu i veru u pozitivne promene, koja stoji nasuprot sumnji i pesimizmu.

On omogućava da se sve sagledava sa vedrije i opuštenije strane, nasuprot ozbiljnom i zgrčenom stilu hodanja kroz život.

Pročitajte i ovo: Kako da žene koje previše vole skrenu fokus sa Njega na sebe?

On daje impuls da se svet pogleda sa one svoje dobre strane u svom najlepšem sjaju, nasuprot tendencija da se svemu nalazi mana i da se fokusiramo samo na senku koja neminovno prati svetlost.

On nas povezuje sa svojim iskrenim i dubokim željama nasuprot vezanosti za nebitne i spolja nametnute ciljeve.

Pročitajte i ovo: Ženomrzac, najromantičniji muškarac na svetu

On služi i tome da umanji naše strahove od promene i približava nam ideju da je u novome radost,  lepota i životnost.

Zbog toga ukoliko želimo da ga čvrsto držimo i  pravilno koristimo u narednih 365 dana, posebno je da se setimo da u svakom od njih zamahnemo svojom unutrašnjom čarolijom i negujemo:

Pročitajte i ovo: Zašto ženomrzac potajno ili otvoreno mrzi žene?

– optimizam, nadu i veru, i onda kada nije lako,

– vedrinu i opuštenost i onda kada se suočavamo sa tvrdim zahtevima i ograničenjima,

– želju da u svemu što nas okružuje tražimo onu lepšu stranu i nalazimo odgovor na pitanje zbog čega je nešto dobro,

Pročitajte i ovo: Kako se ponašaju ovisnici o ljubavi, romantici i vezama?

– odluku da napravimo prostor za povezivanje sa svojim iskrenim dubokim željama i razlikujemo bitno od nebitnog,  kao i ono što je zaista naše u odnosu na ono što je nečije tuđe,

– hrabrost da neprestano prevazilazimo strahove od novog i drugačijeg, vraćajući se na prvu stavku sa liste.

Pročitajte i ovo: Kako da ostvarimo vezu u kojoj ćemo se osećati kao celovita ličnost i slobodno voleti?

Povrh svega, za uspešnu upotrebu ovog alata,  najvažnije je da ga nosimo sa sobom svakoga dana, tokom cele naredne godine i koristimo sve njegove funkcije, ukoliko zaista želimo nešto drugačije i novo u narednoj godini.

Srećno u novom, hrabro i pozitivno, sa dobrim namerama i puna srca, za sebe i druge, uz puno vedrine i sa čvrstim fokusom na prave stvari vam želim!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.