Između trenutaka filigranski graviranih i vikenda koje provodite sami, dočaravamo kako je zaista biti ljubavnica, bez pozlate gorke pilule.

Često se kaže da ljubavnica uzima samo najbolje iz veze: nema problema, tuče oko toga ko mora da ode po dete u školu, nema lošeg raspoloženja i puno seksa.

Ali da li je zaista tako?

Istina je da je uloga ljubavnice, osim retkih slučajeva, nešto sasvim drugo – jer ako su uključena osećanja, osoba nema apsolutno nikakvu kontrolu nad situacijom, zato što ljubavnica ne bira, ali takođe pati, iako se kaže da nije tako.

Pročitajte i ovo: Koje greške u ljubavi žene najčešće prave? I zašto?!

I nisu u pitanju samo sati strasti, tajni telefonski pozivi i vrtenje u glavi od koga srce brže kuca, već i mnoštvo mrtvog vremena u kome se osećate još usamljenije nego inače kada biste bili sami.

Dobro pročitajte dole navedeno da biste saznali kako je zapravo biti treći element veze, onaj koji mora ostati skriven i za koji ne postoji reč budućnost.

#1 Zaboravite na osećanja

Ne, ne i opet ne, zaboravi da osećaš nešto.

Želite da budete ljubavnica? U tom slučaju treba da zabetonirate svoje srce i prestanete da osećate bilo kakav plemeniti osećaj koji je čovek u sebi stvorio.

Pročitajte i ovo: Za žene koje bi sve uradile za svog muškarca

Jer? Jer ovde nije reč o osećanjima, to je seks, on radi sentimentalne i slatke stvari sa svojom ženom, a ne s vama i zaboravite priču sa srećnim krajem gde se on zaljubi u vas i ostavi nju, a vi ćete živeti srećno do kraja života, jer takva priča gotovo se ne desi nikad.

#2 Malo zajedničkog vremena na raspolaganju

Vi ste ona sa slobodnim vremenom, a kako on ne bi trebalo da bude sa vama (već sa svojom ženom i porodicom), pa tako onaj ko hoće da vam posveti vreme (a ono je najskuplje u preljubničkim vezama) mora da bude vrlo kreativan i smišlja (iznova i iznova, a to nije lako jer u laži su kratke noge, naročito na duži rok) izgovore koji su verodostojni.

Pročitajte i ovo: Kako to da se neko nikada ne preboli?!

Obično se (najčešće) koristi prekovremeno ostajanje na poslu, službeni put, vanredni sastanci i slično, tako da ćete imati klasičan sat vremena dok se ne vratite svako u svoje živote, osim ako nije trgovački putnik (postoji li još uvek to zanimanje uopšte?!) ili turističkki vodič, pilot, kamiondžija i slično (onaj kome je posao da putuje), u ovom slučaju biste mogli i celu noć da provedete zajedno.

#3 I dalje ćete izlaziti (i mnoge druge stvari raditi) sami

Izložba koju toliko želite da vidite? Otići ćete tamo sami. Koncert za koji ste kupili karte?

Isto je i sa skuvanim pire krompirom, sami ćete ga pojesti, a o Božiću, rođendanima i godišnjim odmorima da i ne govorimo.

Pročitajte i ovo: Zašto srcu treba više vremena da prihvati ono što um već zna?

Društveni i formalni izlasci rezervisani su za suprugu, a vi morate sami da se organizujete ili sa prijateljima i prestati da razmišljati poput „Volela bih da podelim ovaj trenutak sa njim“, jer ne možete da delite čip.

#4 Ne postoji reč budućnost

Budućnost? Ne postoji takva reč, jer on čak nije ni deo vaše sadašnjosti, a kamoli vremena koje tek dolazi.

Pročitajte i ovo: Kada je veza kao droga

Dakle, nema zajedničkih planova bilo koje vrste. U najboljem slučaju, možete da razmišljate o tome kada da se vidite sledeće nedelje, ništa više od toga. A i to je u domenu – ako (može da bude, al’ ne mora da znači).

#5 Nećete spavati zajedno

Spavate sami, kao da nemate nikoga koga volite i ko vas voli na ovom svetu.

Ako izuzmete neko tajno bekstvo (što je ravno dobitku na lutriji), znajte da se to gotovo nikada ne dešava.

Pročitajte i ovo: Ljubavni trougao sa prijateljem ili prijateljicom

Krevet je za supruge. Vaš krevet ostaje hladan i usamljen. Sigurno vam niko neće hrkati u uvo, ali ponekad, bar u hladnim i dugim zimskim noćima, kada bi vam bio potreban topao i nežan terapijski zagrljaj, ne bi škodilo da imate nekoga uz koga ćete se priljubiti.

Znajte da ako je oženjen neće biti tu da zaspi sa vama.

#6 Niste prioritet

Naravno da ne, prvo je tu njegova supruga, deca, posao, zatim bicikl, pa prijatelji, mali fudbal, roditelji, rodbina, auto na popravci, (prava) službena putovanja, pa ti. U najboljem slučaju. Dakle, poslednja rupa na svirali! I to samo u slučaju ako se nešto ne ispreči.

Pročitajte i ovo: Šta da radiš kad sretneš ljubav svog života u pogrešno vreme

Vi ste hir, poput nezdrave hrane koja je dozvoljena (možda) jednom nedeljno, između Big Maca i parčeta pice, dobro, slasno parče zadovoljstva, guilty pleasure, baš prija, ali nezdravo i boli.

To vas čini neprioritetom, nešto od čega je možda on zavisan, ali što mora da pijucka u vrlo sitnim gutljajima, pažljivo i polako, inače, vrlo lako može da se zagrcne i ode mast u propast: zato zaboravite na postojanost i pripremite se za dane zaborava, kada stvari koje su pred vama preuzmu primat. I dugo, bolno čekanje…

#7 Svoje probleme morate sami da rešavate

Ko bi ikada poželeo ljubavnicu sa problemima?

Samo bi mu još to trebalo! Vi ste zadovoljstvo, a ne problem kojim se treba baviti.

Pročitajte i ovo: Kako da znate da ste u vezi sa hroničnim preljubnikom

Zaboravite na to: udahnuli ste mu svež vazduh, dašak svežine, kiseonik u arteriju, život u srce, nešto lagano, pitko i apsolutno ne možete da budete teški – i zato on nikako ne može da bude vaše rame za plakanje ili neko za konsultacije ako imate bilo kakvih problema.

U osnovi ste nezavisna žena, toliko da čak nemate ni dečka, zar ne?

#8 Vikendi

A vikendi, vikndi su posebno tužna priča…usamljeni vikendi su najteži, dugi, usamljeni, predugi, bez dozvole da ga pozoveš ili bar poruku mu pošalješ kada ga se uželiš.

Pročitajte i ovo: Da li da kažem prijateljici da je muž vara?!

Jer ti ne postojiš, tebe nema…

Možete se slobodno napiti i provesti nedelju u pidžami, toveći se sladoledom i kolačima, ali to ćete učiniti sami, dok će društvene mreže fercerati od fotografija njegovog srećnog vikenda sa suprugom, u toplom porodičnom okruženju.

#9 Ne poznaje vas

A ako se desi da vas u društvu svoje supruge, dece, kolega ili bilo koga njemu bliskog sretne na ulici, praviće se da vas ne poznaje. U najboljem slučajno, hladno i nezainteresovano će klimnuti glavom i produžiti pored vas kao pored kakvog prosjaka.

Krajnje ponižavajuće i uvredljivo. Od toga duša može da presvisne.

Pročitajte i ovo: LJUBAVNICA – Žena koja je sebi na drugom mestu

U suštini, vi to i jeste, emotivna prosjakinja. Zavisite od njega i njegove milosti. Čekate da vam on udeli po koju mrvicu seksualnog i emotivnog užitka, i vremena na kašičicu.

Da li stvarno želite da prolazite kroz sve ovo? Da li zaista možete da izdržite sve ovo? Mislite da ne možete bolje od toga?

Sve dok to možete, onda možete i dalje da idete sami kroz život, ništa vam više neće teško pasti, bar nećete imati za kim da patite, biće vam čist um i duša, neopterećeni, tada ćete možda početi više da volite sebe i otvoriti sebi put ka pravoj ljubavi koja može da zadovolji sve vaše emotivne potrebe.