The Gardian piše da je mlada Mia Mekena-Brus glumačko otkrovenje, Vanity Fair kaže da je reč o zadivljujućoj glumi.

Debitantsko ostvarenje britanske rediteljke Moli Mening Voker (Molly Manning Walker) “Kako se kresnuti” (How to Have Sex) naći će se na redovnom repertoaru domaćih bioskopa od četvrtka, 7. decembra, nakon što je prikazan na tek završenom Festivalu autorskog filma.

Svetska premijera filma održana je na ovogodišnjem Kanskom festivalu gde je ovenčan nagradom “Izvestan pogled”, a na festivalu u Zagrebu osvojio je glavnu nagradu Zlatna kolica za najbolji dugometražni film.

Tinejdžerke Tara, Skaj i Ema planiraju svoje najbolje leto. U grčkom gradiću Malia nema čega nema, od piće, klubova, do dobre muzike i dobrih tipovi kao glavnih sastojaka svih žurki nad žurkama. Tara koju tumači mlada glumica Mia Mekena-Brus ima dve misije, da se dobro zabavi i napokon da ima seks, kao jedina u društvu koja “to” još uvek nije obavila.

The Guardian piše da film preuzima jednu od glavnih tema brojnih tinejdžerskih komedija iz devedesetih godina – očajničku potrebu za gubitnkom nevinosti i sklanja razularenost i hedonizam skrećući pažnju na neka neprijatna pitanja o neželjenom seksualnom iskustvu.

Kritika hvali mladu britansku glumicu Miju Mekenu-Brus navodeći da je ona glumačko otkrovenje (The Guardian), dok Vanity Fair govori o zadivljujućoj glumi.