Ishranu usklađujem sa godišnjim dobom!

Žana Korolija Foto: Aleksandra Ostojić Haljina: MATES
Žana Korolija
Foto: Aleksandra Ostojić
Haljina: MATES

Prvobitno prihvaćeno kao savet mog akupunkturologa. Sada je to već sasvim prirodan postupak, moj organizam jednostavno traži promenu i prilagođavanje datim okolnostima, a ja sam vremenom naučila da ga osluškujem i vladam se u skladu sa njegovim potrebama.

Dan počinjem kašikom meda, polena i matične mleči, a potom sledi šolja čistog, toplog zelenog čaja – delom detoksikacija, a delom uživanje za moja čula.

Stanje našeg organizma zavisi od energetskog goriva koje unosimo u njega.

Večito zimogrožljivoj, potrebno mi je jače energetsko gorivo da bih neutralisala zimoću, a to bi za početak dana bio jak proteinski doručak (jaja na maslinovom ulju, ćureća šunka, a kad baš zagudi i slaninica), bez koga ne napuštam kuću. Sve to mi daje dovoljno energije i toplote da mogu bar još tokom jeseni, dok se temperatura ne spusti ispod nule, da idem bosa i nosim čizme sa otvorenim prstima. Polako prihvatam London style.

Prija mi svaki boravak na otvorenom i nastojim da što više vremena provodim u prirodi.

Čak sam i svoje sportske aktivnosti preusmerila na prirodno okruženje, iako mu, možda, vreme više nije. Brza šetnja pored reke i teretana na otvorenom, kojih sada po gradu ima na sve strane, zadovoljavaju moje trenutne potrebe za rekreacijom.  Rekla bih da sve to zajedno gradi moj imunitet, iako sam sklona i konzumiranju raznoraznih aditiva za jačanje imuniteta. Higijena je definitivno pola zdravlja i kako većina bakterija i virusa se prenosi putem ruku, redovno sam opsrbljena preparatima i sredstvima za pranje ruku.

Naročito posle gledanja filma Zaraza, ljubićemo se i grliti tek na proleće, kada pregrmimo sve viruse koji nadolaze.

A kako se vi čuvate od virusa?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.