Ishranu usklađujem sa godišnjim dobom!

Žana Korolija Foto: Aleksandra Ostojić Haljina: MATES
Žana Korolija
Foto: Aleksandra Ostojić
Haljina: MATES

Prvobitno prihvaćeno kao savet mog akupunkturologa. Sada je to već sasvim prirodan postupak, moj organizam jednostavno traži promenu i prilagođavanje datim okolnostima, a ja sam vremenom naučila da ga osluškujem i vladam se u skladu sa njegovim potrebama.

Dan počinjem kašikom meda, polena i matične mleči, a potom sledi šolja čistog, toplog zelenog čaja – delom detoksikacija, a delom uživanje za moja čula.

Stanje našeg organizma zavisi od energetskog goriva koje unosimo u njega.

Večito zimogrožljivoj, potrebno mi je jače energetsko gorivo da bih neutralisala zimoću, a to bi za početak dana bio jak proteinski doručak (jaja na maslinovom ulju, ćureća šunka, a kad baš zagudi i slaninica), bez koga ne napuštam kuću. Sve to mi daje dovoljno energije i toplote da mogu bar još tokom jeseni, dok se temperatura ne spusti ispod nule, da idem bosa i nosim čizme sa otvorenim prstima. Polako prihvatam London style.

Prija mi svaki boravak na otvorenom i nastojim da što više vremena provodim u prirodi.

Čak sam i svoje sportske aktivnosti preusmerila na prirodno okruženje, iako mu, možda, vreme više nije. Brza šetnja pored reke i teretana na otvorenom, kojih sada po gradu ima na sve strane, zadovoljavaju moje trenutne potrebe za rekreacijom.  Rekla bih da sve to zajedno gradi moj imunitet, iako sam sklona i konzumiranju raznoraznih aditiva za jačanje imuniteta. Higijena je definitivno pola zdravlja i kako većina bakterija i virusa se prenosi putem ruku, redovno sam opsrbljena preparatima i sredstvima za pranje ruku.

Naročito posle gledanja filma Zaraza, ljubićemo se i grliti tek na proleće, kada pregrmimo sve viruse koji nadolaze.

A kako se vi čuvate od virusa?