Ovo je astrološki vodič o tome šta se tačno dešava u vašem ljubavnom životu tokom retrogradnog hoda Merkura i kako moguće izazove i krizne situacije prevazići ako ste u paru ili samci.

Retrogradni hod Merkura je jedan od događaja kojih se pratioci astroloških dešavanja i astrološki entuzijasti najviše plaše i to nije slučajno.

Astrolozi više puta obaveštavaju ljude u vreme ovog tranzita da budu posebno oprezni kada je reč o komunikaciji, a ako znamo da se u domen komunikacije svrstavaju saobraćaj, internet, telefonija, veze, komunikacija sa svima sa kojima dolazimo u kontakt, kako u poslovnim, tako i u privatnim, rodbinskim, ljubavnim odnosima, pisanje, marketing… ali i seks, onda vam je sasvim jasno da je ova najmanja planeta zodijaka najveća radilica i zadužena za najšire polje delovanja u našim životima.

Stoga vam je jasno koliko je bitna onda i njegova retrogradna faza.

Sad, za pitanja srca, to jest, ljubavnih odnosa, gde je dobra komunikacija uvek ključna, retrogradni Merkur može da bude prava noćna mora.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Vodolije, u natalu i tranzitu

Problemi u vezama i neprijatan povratak bivših ljubavnika zaista su vrlo mogući tokom ovog tranzita, pa smo iz tog razloga smislili vodič o tome šta tačno možete da očekujete tokom retrogradnog Merkura i kako se to može prevazići.

Saveti za samce tokom retrogradnog Merkura

U zavisnosti od toga na koje područje vaše astrološke natalne karte utiče, retrogradni Merkur će za vas najverovatnije značiti povratak nekog od bivših partnera, ljubavnika i pokušaja istog, vrdnog pažnje ili ne, to sad već ne zavisi ni od vas, ni od njega, već da li je vaš odnos imao veze sa fazom R Merkura kada ste nekada bili u kontaktu – ili ste ostvarili kontakt tokom te faze ili ste ga završili!

Pročitajte i ovo: VODOLIJA – uvek budite spremni na neočekivano

To može značiti ili proces evaluacije, ocenjivanja, procene ili (pri)sećanja (možda čak i opsesivno, neprekidno i danonoćno) nekadašnje ljubavi ili bivše ili može značiti bivšu/bivšeg koji se bukvalno vraća, kuca na vaša vrata ili zove iznova i iznova dok se ne javite (ili možda samo SMS / Viber i slična poruka, opet u zavisnosti od toga kako R Merkur utiče na njen / njegov horoskopski znak ili vaš).

Pročitajte i ovo: Retrogradni Merkur kroz sve kuće horoskopa

Sada kako ćete se nositi sa tim zavisi od toga koliko vas je ovog puta to jako pogodilo.

Jedno je sigurno: komunikacije su ovim obuhvaćene i izvitoperene za sve nas.

Dakle, ono što bi bilo prijateljski dijalog u neko drugo vreme, sada postaje žestoka svađa ili preispitivanje starih argumenata za svađu, raskid, prekid, razvod… koje ste imali tokom veze.

Savetujemo drugačiji pristup. Budite mirni. Odvojite trenutak za razmišljanje. Izbegavajte žurbe, ishitrene, nagle i nepromišljene reakcije!

Saveti za parove tokom retrogradnog Merkura

Retrogradni Merkur je savršeno vreme da ponovo uđete u tu žustru raspravu, onu koju ste gurnuli pod tepih, a koju imali pre više od godinu dana ili pre tri meseca, kada je Merkur bio u retrogradnoj fazi poslednji put i koja nije bila potpuno rešena i isterana na čistac.

Možda će se slučajno ponovo pojaviti u obe vaše glave, istovremeno.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR – Sve što treba da znamo o astrološkoj igri GLUVIH TELEFONA

Ali takođe se dešava i da se – iako nijedno od vas dvoje nije loše pogođeno – istovremeno oboje setite dobrih starih vremena, poput početka vaše veze ili vašeg prvog poljupca.

Takođe je moguće da ćete pokušati da proživite neke od tih trenutaka.

Ovo je takođe vreme kada možete da počnete da se pitate ili poželite da preispitate da li ste u pravoj vezi ili u zdravom / zadovoljavajućem / srećnom braku.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se uvek u isto, što nam potvrđuje natalna karta partnera

Ili može biti da horoskopski znak vaše voljene osobe nije toliko pogođen, ali vaš jeste i grozne stvari počnu da se kovitlaju u vašem umu. Takođe, ovo bi moglo da bude oslobađajuće za vas.

Sve ovo zavisi od onoga šta vam je bilo u glavi neko vreme pre tranzita.

Stvar je u tome što nećete moći da utvrdite da li to vi izgovarate ili je planeta komunikacija podivljala.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT JUPITER, pažljivo birajte svoje bitke

Stoga je apsolutno najbolje da neko vreme mirujete, koliko god vam se činilo da vam gori pod nogama i pustite da bilo koja ideja koja vam se vrzma u glavi odstoji i sazri ili bar dok sve to ne prođe pre nego što nastavite da preduzimate mere.

S druge strane, definitivno bi trebalo da budete otvoreni i jasno formulišete svoje želje i potrebe sada kada ste skupili hrabrost uz malu pomoć retrogradnog Merkura!

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Ovo može da bude veoma napet period, pa nemojte da se ustručavate da pozovete u pomoć prijatelja, psihoterapeuta ili astrologa! Iznenadićete se koliko neko sa dubljim razumevanjem može da pomogne u rešavanju problematičnih situacija.