Ako želite da učvrstite ili povećate svoju intimnost sa partnerom, seks je daleko od jedinog rešenja.

Pročitajte i ovo: Parovi koji se (ne)svađaju

Dobro je poznato da deljenje intimnih trenutaka sa partnerom uglavnom uključuje seks. Ali očigledno, ovo nije jedini način da povećate intimnost kao par. Dakle, kada ostavimo seks na stranu, kako možemo ojačati ili čak povećati intimnost u paru?

Foto Rebecca Ashley

Ojačajte emocionalne veze u paru bez zavisnosti od fizičkog aspekta

Jačanje intimnosti u paru bez nužnog uključivanja fizičkog aspekta oslanja se pre svega na emocionalno deljenje. Za ovo je neophodno izdvojiti vreme za iskrene i autentične razgovore, pažljivo slušajući druge.

Pročitajte i ovo: Nemate vremena za ljubav i seks?! Isplanirajte ljubavno – seksualna druženja sa partnerom. Evo kako i zašto!

Dajte prednost aktivnostima koje podstiču povezivanje, kao što je zajedničko kuvanje, praktikovanje zajedničkih hobija kao što su sportske aktivnosti ili odlazak u šetnju da biste nastavili da razgovarate bez odlaska u bar ili kafić.

Pročitajte i ovo: Do stvarnog odnosa rušenjem slike idealnog partnera na pijedestalu

Podrška jedno drugom u teškim vremenima i deljenje snova takođe jača intimne veze. Obraćanje pažnje na detalje, kao što je zahvalnost za male dodire vašeg partnera, jača emocionalnu vezu.

Foto Ben White

Koje aktivnosti povećavaju intimnost u vezi, osim seksa?

Zajedničko vežbanje umetničkih ili kreativnih aktivnosti, kao što su slikanje, grnčarija ili kuvanje, nudi priliku da podelite veoma radosne trenutke koji bi mogli da vas nasmeju.

Pročitajte i ovo: Vodič za muškarce kojima je neprijatno da prilaze ženama

Organizovanje tematskih večeri kod kuće, gledanje filmova ili zajedničko čitanje knjige takođe može podsticati povezivanje u paru.

Pored toga, zajedničko vežbanje fizičkih vežbi, kao što su joga ili ples, jača vezu kroz kretanje i fizičku blizinu.

Pročitajte i ovo: Može li pravi partner da se sretne u pogrešno vreme?!

Konačno, zakazivanje posvećenog vremena za komunikaciju, kao što su sastanci bez telefona za razgovor o važnim temama ili jednostavno za razmenu misli i emocija, je dragocen način za negovanje intimnosti.