Da biste održali strast u životu u paru, postoje neke male mere predostrožnosti koje čine razliku: videti znači verovati.

Kažu da vremenom erotska privlačnost nestaje i da faktori kao što su rutina, stres, brige, obaveze i umor sa sobom donose nepopravljiv pad erosa: ali kako onda održati strast u paru?

Matrimonio.com, deo grupe The Knot Worldvide i referentni portal za svadbeni sektor, direktno je pitao parove.

Važna stvar, sugerisana naglas, je da se ne zanemarite: mašta, radoznalost i znanje kako da se igra su „trikovi“ za održavanje želje i odnosa u životu jednog para.

Pročitajte i ovo: Kako da imate seks svaki dan po ceo dan

Ali u šta se ovo prevodi u praksi? Koji su najpopularniji trikovi za održavanje plamena veze živim? Evo četiri sa najviše glasova ispitanika.

Naučite da se izvinite

Nije li to najlepša ljubavna fraza koju možete čuti? Početi ponovo nakon svađe nije uvek lako, svađe u vezi su neizbežne, čak i neophodne, a pronalaženje snage za prvi korak je često komplikovano. Izvinjenje je sinonim za inteligenciju i zrelost… i veoma je seksi!

Pročitajte i ovo: Kakav tip muškarca privlači žene koje previše vole?

Posvetite vreme maženju

Seksualnost je povezana sa nežnošću, pa je veoma važno posvetiti vreme maženju, zagrljaju, milovanju, gestovima i romantičnim frazama. Tereza, buduća nevesta, za Matrimonio.com, izjavljuje: „Koristimo pravilo zagrljaja od četiri minuta najmanje jednom dnevno! Moram da kažem da funkcioniše”.

Pročitajte i ovo: Kako da ostvarimo vezu u kojoj ćemo se osećati kao celovita ličnost i slobodno voleti?

Nikad ne idite u krevet ljuti

Možda izgleda trivijalno, ali uopšte nije: poželeti laku noć poljupcem umesto okretanja leđa jedno drugom pre nego što zaspite ima snažan i pozitivan efekat na vezu.

Pročitajte i ovo: Kako se ponašaju ovisnici o ljubavi, romantici i vezama?

Zakažite redovan sastanak

Nikada ne smemo da prestanemo da se udvaramo i da nađemo trenutak da se posvetimo isključivo drugome: od suštinskog je značaja da izdvojimo kvalitetno vreme zajedno, zakazujemo sastanak svake dve nedelje, svakog meseca, svaka dva meseca… šta god želite, sve dok funkcioniše i pre svega poštuje.

Pročitajte i ovo: Ženomrzac, najromantičniji muškarac na svetu