Venera je planeta koja nam govori kako volimo. Za početak je neophodno utvrditi koji horoskopski znak zauzima Venera.

Naime, znak u kojem je planeta će otkriti kako tačno želite da se prepustite. Na primer, Venera u Raku traži sigurnost u partnerstvu, dok Venera u Vodoliji podstiče želju za nezavisnošću.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Jednom kada prepoznate u kojem je znaku, pogledajte kakve veze uspostavlja sa ostalim planetama u vašoj natalnoj karti.

Na primer, Venera povezana sa Merkurom znači da će komunikacija igrati značajnu ulogu u vašim vezama.

Pročitajte i ovo: Seksting iliti moderno udvaranje – Na poljima od snova ne pušta se korenje

Ako je Venera u vezi sa Saturnom, njen hedonistički senzibilitet može se ublažiti Saturnovim stoicizmom i hladnoćom, gde stvara nepristupačnost partnera.

Venera povezana sa Marsom otkriva interakciju seksa i ljubavi. Međutim, ovde postoji jak Animus i ova kombinacija brzo sagoreva, tj. lako se raspada usled snažne projekcije muške životinjske energije, tj. Marsa.

Stoga će vam Venera objasniti kako volite, ona kaže da li težite mazohističkim ili sadističkim vezama ili tražite nepostojeće partnere.

Snow photo created by gpointstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Na položaj Venere utiče i astrološka kuća koju zauzima.

Na primer, neko sa Venerom u Lavu u šestoj kući (koja predstavlja vaše svakodnevne rutine) traži mogućnosti za izvođenje i privlačenje pažnje u svom poslovnom okruženju.

Pročitajte i ovo: Put do raskida – Njemu nije do seksa jer ona glumi orgazam

Venera u osmom polju, ili u Škorpiji, kaže da vas privlače tajne veze i zaljubljivanje. Nađete se u braku i baš tada se zaljubite.

Planete pričaju priču i dok nastavljate da proučavate njihove položaje, njihove znakove, lokacije i odnose sa drugim nebeskim telima, počinjete da otključavate svoju jedinstvenu kosmičku sliku ili obrasce koje ste uneli u ovaj život i koliko ste zapravo napredovali.

Mnogi kažu da vole, poput Venere u Jarcu, koju jedna pevačica ima. Pevala je o savršenoj ljubavi i u intervjuima govorila da je čekala pravu ljubav, ali u stvarnosti su se sve veze raspale. Jedno je mislila, ali drugo je živela.

U Brighu Nadi jiotish ili južnoindijskoj astrologiji, Venera je jiva ili život u ženskom horoskopu i njime se određuje znak osobe.

Pročitajte i ovo: Arhetip ljubavnika i ljubavnice koji donosi fatalne i destruktivne odnose

Prema južnoindijskoj interpretaciji, ona je tražila sigurnost kod svog partnera zbog Jarca. Imala je muške preduzetnike koji nisu bili nešto romantični.

S druge strane, ženi sa Venerom u Jarcu posao je važan i ona može da vidi mnogo sebe u svojoj karijeri, a manje u porodičnom životu. Stoga njene misli i postupci nisu bili usklađeni. Tražila je romantičnu ljubav, ali sigurnost u njoj bila je jača.

S druge strane, jedna glumica je imala Veneru u Devici ili njen najgori položaj, zajedno sa hladnim Saturnom u dvanaestoj kući gubitka. Rekla je da su joj veze propale zbog loših odnosa, dok je ova pozicija govorila da je bila vrlo hladna i nepristupačna.

Njen Mesec u Lavu koji inače vlada glumom rekao joj je da daje puno, u stvarnosti je imala podsvesni stav da se muškarci moraju diviti njenom uspehu, a zbog ovog položaja Venera je dala vrlo malo.

Pročitajte i ovo: Često je nenormalno biti normalan u odnosima

Naravno, njen znak Vage, koji je govorio o snažnom naglašavanju forme, i Venere u Devici, kojoj je forma takođe važna, nije joj dozvolio da uđe u dublje objašnjenje svoje natalne karte.

Za mnoge ljude oblik je najvažniji, tako da velika većina ne može ni da shvati značenje natalne karte.

Moje je mišljenje da je znanje iz astrologije nepristupačno velikoj većini. Zbog toga je Jung, proučavajući astrologiju i duboku psihologiju, zaključio da će čovečanstvo moći da razume ovo znanje tek za 200 godina.

Na Veneru kao takvu utiče u ovom dobu samo hedonizam, dok njeno znanje o ljubavi ostaje nedodirljivo i svodi se na zabavu i razonodu.

Pročitajte i ovo: Šta treba da se zapitate pre nego što kažete da je kraj

Venera nastoji da razume složenost odnosa i da sagleda stvarnost razmene. Ljudi vole slike ili maske, a u starosti razvijaju demenciju kao beg od stvarnih osećanja.

Naime, veliku većinu svog života nisu mogli da razviju odnose sa svetom, svojim partnerom i decom.

Toliko je odnosa u kojima je igra partnera spasitelja, progonitelja u kojem tražimo dominaciju i žrtvu tamo gde izbegavamo stvarna osećanja, zamena za stvarnu vezu, jer velika većina ne razume stvarnost arhetipa Venere.