Gotovo da nema žene koja ne želi da ima ravan stomak. Mada, mali stomačić zna da bude vrlo ženstven i seksi.

Stomak je uvek bio kritično mesto za stvaranje masnih naslaga. Takođe, nije tajna da se masne naslage sa stomaka najsporije uklanjaju. Masne naslage na stomaku najčešće nastaju zbog loše i nepravilne ishrane, nedovoljnog unošenja tečnosti u organizam, pre svega, vode, kao i slabe fizičke aktivnosti.

Masne naslage znaju da budu jako uporne. Moguće je uspešno ih se rešiti, ali kako je za njihov nastanak potrebno dosta vremena, sasvim je jasno da ne mogu ni da nestanu preko noći.

Jedna od najdelotvornijih metoda uklanjanja masnih naslaga sa stomaka je ručna masaža, kaže Suzana Miletić, viši fizioterapeut i vlasnica salona Liderna.

Masaža stomaka radi se 5 -10 minuta, po tretmanu, što je sasvim dovoljno da se razbiju masne naslage, popravi cirkulacija i ubrza eliminisanje masnih naslaga iz ove regije.

Najviše masnih naslaga stvara se u predelu donjeg stomaka, ispod pupka. Masažu stomaka možemo raditi sa aromatičnim uljem. Prilikom masaže, na stomak možemo utrljati i neki od preparata za uklanjanje celulita, čime ubrzavamo eliminisanje masnih naslaga.

Veoma važnu ulogu u uklanjanju masnih naslaga sa stomaka imaju i fizičke vežbe za zatezanje mišića stomaka. Ukoliko masažu stomaka iskombinujemo sa fizičkim vežbama za zatezanje stomaka, postićićemo značajno bolji rezultat u uklanjanju masnih naslaga sa stomaka.

Još ako povedemo računa o režimu ishrane, odličan rezultat ne može da izostane.