Od zajedništva do osećaja zaštite: ovako muškarci shvataju da imaju pravu ženu ispred sebe.

Razumevanje kako muškarci biraju pravu ženu za brak oduvek je bio ženski cilj i misterija, barem koliko i prepoznavanje ofsajda u fudbalu: za muškarce je to prirodno, za žene ne.

Šta mu mora pasti na pamet da bi ga nateralo da kaže sebi da je „ona ta“, toliko prava da je odlučio da je zaprosi da se uda za njega?

Koji su muški misaoni procesi koji se kriju iza odluke da odu pred oltar sa određenom ženom?

Pročitajte i ovo: Za žene koje bi sve uradile za svog muškarca

Imati muški način razmišljanja je jedini način da se dobije pravi odgovor – pa evo ga, korak po korak.

Wedding photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

#1 Izgled je bitan

Kada se dvoje ljudi sretnu, fizički aspekt je prva stvar koja upada u oči i koji obe strane uzimaju u obzir.

Prema studiji koju su sproveli istraživači sa Univerziteta u Amsterdamu, činjenica da muškarci više vole da se fokusiraju na zgodnu ženu nije znak površnosti, već čisti instinkt za nastavak vrste.

Pročitajte i ovo: Koje greške u ljubavi žene najčešće prave? I zašto?!

Ali ima još toga: za psihologe kada je u pitanju seksualna kompatibilnost, muškarac traži ženu koja ispunjava njegove kriterijume (kako se ljubi, kako se kreće, šta izražava svojim telom). Sa istom privlačnošću, međutim, postoje i drugi odlučujući faktori.

Background photo created by senivpetro - www.freepik.com
Foto Freepik.com

#2 Kompatibilnost

Uopšteno govoreći, prema psihologu i piscu Setu Mejersu, „muškarac bira jednu ženu u odnosu na drugu jer oseća da je ona emocionalno kompatibilna s njim. Ako voli fizički kontakt, preferiraće nežnu ženu, koja ga dodiruje na način i u vreme koje voli.”

Pročitajte i ovo: Žene se zaljubljuju u junake, a muškarci u sfinge

Na isti način, on će preferirati osobu kojoj je udobno pored njega čak i kada su u društvu, bilo da je u pitanju porodica ili prijatelji.

„Muškarcu je potrebna njegova žena da bude neko na koga može da se ponosi, ko može da se upozna sa kolegama, prijateljima i porodicom i ko može lako da se integriše sa njima.

Wedding photo created by freepic.diller - www.freepik.com
Foto Freepik.com

#3 Spontanost

Posle prvih nekoliko meseci, u kojima fizička privlačnost diktira zakon, razum preuzima primat. I tu muškarac pokušava da shvati ko je ispred njega.

Prema Mirku Spelti, autoru knjige „Naći muškarca je lako, problem je zadržati ga“, da biste mogli uspešno da vodite vezu neophodno je pokazati se kakvi jeste: „Spontanost, prirodnost, iskrenost i ja sam muško tlo.

Pročitajte i ovo: Koje kvalitete ima pravi zavodnik?

Ako ste spontani i iskreni, muškarac to shvata i ceni ovaj aspekt. Dugoročno, spontanost se ceni više od strategije. Tako da pre ili kasnije istina izađe na videlo bolje je da odmah pokažete svoje pravo lice, barem ste izabrani sa svim svojim snagama i slabostima“.

Foto Cayton Heath

#4 Zajedničke vrednosti

Uzalud je lupati glavom i tražiti najromantičniju ponudu za brak na svetu od muškarca koji ne veruje u brak i rado bi živeo život bez dece. Da bi stvari išle kako treba, morate imati zajednički cilj.

Pročitajte i ovo: Zašto je prvi brak uspešniji od drugog

„Muškarac koji više voli da se kloni uobičajenog obrasca brak-dete, dugoročno će izabrati ženu koja deli iste stvari kao on. Nasuprot tome, muškarac koji sanja da ima porodicu želeće da pored sebe ima nekoga ko može da zadovolji njegove potrebe.

Isto važi i za društvene odnose. Ako je muškarac navikao da izlazi svako veče i voli da ima ljude uvek u blizini, on će više voleti ženu sa veoma aktivnim društvenim životom. Kao i oni koji vole da provode večeri na sofi, izabraće jednako lenju saputnicu.

#5 Nesvesno

Prema mišljenju muškaraca YourTanga, „Ženimo se sa ženama koje nas čine boljim muškarcima. Sve počinje kada primetimo da su nam kuća i auto čistiji.

Pročitajte i ovo: Da li da kažem prijateljici da je muž vara?!

Ali radi se o nečem dubljem: želimo da se brinemo o svojoj ženi. Želimo da znamo gde je. Brinemo se o stanju njenog automobila i da li ima dovoljno goriva.

Brinemo se o tome kako je i kako se oseća, a ne samo kako izgleda. To su male stvari o kojima nikada nismo razmišljali i koje su odjednom postale važne.”

Photo by One Wedding on Unsplash

#6 Tajna

Kada se misterija otkrije, ostaje samo jedno pitanje: kako to učiniti?

„Istina je da ne možete ništa učiniti da pokrenete ovo proleće – čitamo na YourTangu – Jedina stvar je da dozvolite da se to dogodi. Muškarac želi ženu koja ga voli, ali koja iznad svega voli sebe, što znači da smatra da je vredna da se mazi i brine o njoj.

Pročitajte i ovo: Na kakve muškarce su slabe jake žene?!

Ako muškarac želi da se brine o vama, vašem automobilu, onome što vas brine, neka to uradi umesto da kaže da možete sami. Da bi se osećao kao bolji čovek, potrebna mu je prilika da to bude.

Ukratko, muškarac se oženi ženom za koju veruje da može da mu poboljša život i osigurava da to bude tako.’’