Nemojte da budete poslednja koja će o tome biti obaveštena! Još gore, iz druge ruke!

Ništa ne slama srce kao kad uvidiš koliko si bila slepa kod očiju kada je u pitanju vaša ljubavna veza, kojoj je došao kraj, a da ti to ni naslutila nisi. Tu navalu i preplavljenost osećajem gluposti i tuposti teško da bilo šta može da odagna. I to je ono što boli više od svega!

sad-1015875_1280 Kako je moguće da sam bila toliko glupa da nisam videla šta mi se sprema?!

E, pa, sestro slatka, dešava se, naročito kad si toliko zatreskana da prst pred okom, koji te kljuca direktno u čelo, pokušavajući da ti privuče pažnju i dozove te zdravoj pameti, ne vidiš! Jednostavno, zaslepljena si idejom o vama, kako živite srećno do kraja života, da ne shvataš da tvoj dragi polako, korak po korak, na prstićima, unatraške, tiho, da niko ne čuje, naročito ne ti, sa cipelama u rukama, kreće da se iskrada do vrata, koja ga vode daleko od tebe.

Pročitajte i ovo: Ženomrzac, najromantičniji muškarac na svetu

Dok se ti zanosiš mišlju da ste nikad bliži, on nikad dalje od tebe. Sve dok ne šmugne kroz vrata i njihov tresak ti ne zazvoni na uzbunu. Al’ tada obično bude kasno.

Pročitajte i ovo: Zašto ženomrzac potajno ili otvoreno mrzi žene?

Mada, postoje znaci koji ukazuju na to da se bore misli njegove i da vaša veza sluti na kraj, ali ne srećan.

Ipak, imajte na umu da iako se vaš partner povlači iz veze sa vama, što vrlo lako može da ukazuje na to da je raskid neizbežan, postoje i druge mogućnosti. Depresija, anksioznost, stres i čitav niz drugih problema koji mogu da budu u korenu iznenadne promene u njegovom ponašanju.

Pročitajte i ovo: Za žene koje bi sve uradile za svog muškarca

Ako ste zaista zabrinuti ili nesigurni po pitanju vašeg odnosa, najbolje bi bilo da porazgovarate otvoreno sa svojim partnerom.

Pročitajte i ovo: Kako to da se neko nikada ne preboli?!

Šta god da odlučite da uradite, samo nemojte da se pravite da problem ne postoji, tako što ćete da problem zabašurujete, stavljanjem pod tepih, praveći se da se ništa čudno ne dešava i da je sve u najboljem u redu, iako oboje znate da nije, jer poricanje vas nigde neće odvesti, sem u produbljivanje problema, koji, na kraju, teško da bilo šta može da reši.

Pročitajte i ovo: Kako da ostvarimo vezu u kojoj ćemo se osećati kao celovita ličnost i slobodno voleti?

girls-602168_1280Prvi znak koji ukazuje na to da među vam nešto nije u redu je da on prestaje da pravi planove sa vama!

Pročitajte i ovo: Kako se ponašaju ovisnici o ljubavi, romantici i vezama?

Do juče ste se stalno svugde muvali zajedno, izlazili, družili se, ali iznenada, vaš uozbiljeni partner počinje da pronalazi izgovore za neviđanje ili izlazak zajedno sa vama. Moguće je da samo odlaže razgovor o raskidu, dok ne bude sasvim spreman ili, jednostavno, čeka da ti sama sve shvatiš i potegneš tu priču.

Pročitajte i ovo: Kako da žene koje previše vole skrenu fokus sa Njega na sebe?

Ovo drugo priliči kukavicama, za koje je tipično pasivno-agresivno ponašanje, gde sve stavljaju u ruke druge strane. Ponekad, čak, i prebacujući odgovornost na drugu stranu, jer nemaju snage i hrabrosti da se suoče sa nastalom situacijom. Praveći se da je sa njim sve u redu, može vrlo lako da se desi da će tebe dovesti u situaciju da ti sa njim raskineš, izbegavajući krivicu u potpunosti.

Pročitajte i ovo: Koje kvalitete ima pravi zavodnik?

Polako počinj da se dopisuje sa drugim ljudima, što ranije nije bio slučaj. To jest, ženama!

Pročitajte i ovo: Zašto srce treba više vremena da prihvati ono što um već zna?

SMS-om, preko raznih mesendžera i slično, a kad pitaš kome piše, uglavnom govori, ma niko, ništa bitno, iako njegovo smejuljenje pri prepisci nagoveštava suprotno.

girl-1514203_640Imate osećaj da mnogo priča i razmenjuje mišljenje sa nekim drugim. Postaje drčniji u komunikaciji sa vama. Oprečniji. Odjednom, sve ono oko čega ste se nekad slagali i podržavali međusobno, više ne važi.

Pročitajte i ovo: Intimne partnerske stvari o kojima ne bi trebalo da pričate sa prijateljicama

Pazite, uvek postoji mogućnost da se pojavio neki novi saradnik na poslu ili kolega/inica, koji je uneo svežinu u njegov život, ali retka je to pojava. Ili bivši ili bivša! I to ne mora da znači da vas on vara, već jednostavno, dao je sebi malo prostora u vašoj vezi. Jer mu je potrebno, jer ste počeli da ga smarate, pritiskate i slično.

Pročitajte i ovo: Žene se zaljubljuju u junake, a muškarci u sfinge

Nekada, jednostavno, treba drugoj osobi, a i sebi dati malo lufta, da se pročisti zrak među vama. Da se soba izluftira, da nestane učmalosti i ustajalosti u vazduhu među vama, što zaista zna da oboje, nesmotreno, uguši, a da to i ne osetite. Ako je slučaj ovo prvo, a ne samo luftiranje vašeg međuprostora, onda on sasvim sigurno zna s kim će da vas zameni posle raskida. Zvuči us*ano, a i jeste, ali ovo znači kao da je vaš partner već ušao u mehanizam preživljavanja vašeg raskida.

Pročitajte i ovo: Zašto zaljubljenost danas više nema vrednost kao nekada?

Stalno traži da pričate o problemima u vašoj vezi!

Ima potrebu da vam stalno ukazuje na probleme u vašoj vezi. Stalno vam nalazi zamerku, što ranije nije bio slučaj. Možda traži od vas da manje vremena provodite na poslu ili sa vašim prijateljima. Sve što se nikada nije dovodilo u pitanje, sada postaje problem, na kojem, po njegovom mišljenju, treba da radite kao ”par”.

Pročitajte i ovo: Da li je prvi utisak zaista pravi?

Iako se čini da stvari postavlja tako kao da ste vas dvoje tim, svi problemi koje iznosi su sa vaše strane.

shy-863056_1280Prestaje da vam se poverava!

Odjednom, dešava se da vest o njegovom unapređenju na poslu saznajete od njegovog prijatelja ili, još gore, od vaše prijateljice, jer vi više niste prva osoba sa kojom on želi da podeli vest njemu bitnu. Sve je jasno! Rastanak se primakao!

Pročitajte i ovo: Ljubav na prvi pogled – da li je stvarna ili samo varka?

Sve što uradiš, odjednom mu smeta!

Ako se ne sećate da je oduvek bio ovako džangrizav i mrzovoljan, biće da je u fazi punjenja čaše do vrha, dok se ista ne prevrši raskidom. To zna da bude zbunjujući period, u kom se on dosta nepravedno ponaša.

Pročitajte i ovo: Skrivena lica depresije – nasmejana depresija

Nikad nije dobro raspoložen u vašem društvu!

Dok ste u društvu, zabavan je i smeje se grohotom, zabavlja društvo, a kad ostanete sami, smrači se i nastaje pakao! Pravi je party breaker! Više nema šale s njim. Ne smeje se više vašim šalama, kao ranije. Nema više prostora ni za vaše interne fore. Umrle su. Sve što je činilo zabavu među vama, sada više ne postoji. Samo ga tera na mrzovolju i svađu sa vama. I sve mu je glupo što kažete ili pokušate da napravite neku foru. Sve vreme je tamo negde, odsutan. Gde god bio, sa vama više nije.

Pročitajte i ovo: Gde da nađem lek kad srce zaboli

Ignoriše vas, svesno, stalno buljeći u svoj telefon, bilo da proverava mail ili čekira društvene mreže. I sve mu je zabavno i smešno, sem onoga što vi kažete. Šta god da je, indikativno je da je doneo odluku o raskidu, samo je još uvek nije artikulisao i vama saopštio. Ne čekajte da budete poslednja koja će to saznati! Ili, ne daj Bože, od nekog njegovog prijatelja ili, opet, još gore, od vaše prijateljice.

Pročitajte i ovo: Senka u seksualnosti

Započinje svađu bez razloga!

Evo zabavne, bolesne činjenice o izvrnutom muškom mozgu – ako uspe da zapodene dovoljno svađa sa vama, čak iako niko nije kriv, on misli da je to dovoljno dobar razlog da vas ubedi da vaš odnos nema budućnost. Još jedna kukavička fora.

Pročitajte i ovo: Doviđenja prošlosti, dobar dan živote

couple-260899_1280 (1)Više nemate seks!

Ako se desi da više nije zainteresovan da ima seks sa vama, što ranije nije bio slučaj, to može da bude znak da već ima nekog drugog sa kim jeste zainteresovan da ima seks ili ga već ima. Ili je samo toliko isključen u ovom trenutku da sveno želi da drži distancu među vama, kako emotivno, tako i fizički, da kasnije ne bi bilo zabune. Da ga ne smarate pitanjima – pa kako hoćeš da raskinemo, a sinoć smo imali sjajan seks. Jer muškarcima je uvek do seksa, da se razumemo!

Pročitajte i ovo: Kada je veza kao droga

Glasno i jasno od vas traži prostora za sebe!

Znate one fore iz filmova – možda bi bilo najbolje da se neko vreme ne viđamo, da damo prostora za razmišljanje jedno drugom i slično.

Pročitajte i ovo: Kako da završimo nezavršemo u bivšoj ljubavi i otvorimo vrata novom odnosu

Može da bude da mu zaista treba malo prostora nasamo sa samim sobom, svima se dešava da buka postane zaglušujuća. Naročito, tišina između dvoje ljudi zna da bude zaglušujuća. I tada jeste čistina najbolji lek za oboje, dok se ne saberu misli. Mada, može da bude da samo testira da vidi kako bi se osećao bez vas, da li može sam, još bitnije, bez vas.

Pročitajte i ovo: Ljubavni trougao sa prijateljem ili prijateljicom

E, sad, drage moje, priručnik za upozorenje imate, a vi vidite šta ćete i kako ćete!