Porođaj i rođenje deteta predstavlja veliku traumu i promenu za žensko telo.

Iako govore da je priroda uredila da sve to vremenom dođe na svoje mesto, lekari preporučuju ženama da rade vežbe koje će im pomoći da pospeše oporavak reproduktivne zone. Međutim, dešava se da žene jednostavno zaborave na to ili smetnu s uma koje su to vežbe koje bi trebalo da rade. Ili, pak, ne znaju kako da ih rade. Što je sasvim u redu, niko se nije naučen rodio.

Skoro svaka žena je do sada čula za famozne Kegelove vežbe.

Naročito one koje su imale porođaj. Samo što izguraš bebu napolje, babica govori da sve uvlačiš nazad radeći Kegelove vežbe. Po principu, oruuuk!

Takođe, gotovo svaka žena koja je prošla kroz to iskustvo, reći će vam da koliko god je to lako reći, toliko je teško isto i uraditi. Ili, raditi.

Mnoge su se nakon toga zaklinjale da više nikada seks neće imati u životu. Ali nije baš tako jer sve prođe i ubrzo zaista i dođe na svoje mesto. E, sad, ostaje pitanje da li vaginalni zidovi povrate čvrstinu koju su imali pre porođaja bez praktikovanja vežbi.

U svakom slučaju, ako radite na zatezanju mišića stomaka, zadnjice, tricepsa i bicepsa, praktikujete jogu lica, šta vas sprečava da u isto vreme aktivno radite i na zatezanju vaginalnih mišića?! Zašto njih prepuštate slučaju i zanemarujete?!

Značaj rada vežbi za zatezanje vaginalnih mišića ne ogleda se samo u održavanju čvrstine vaginalnih zidova, koja, uzgred budi rečeno, nije bitna samo za užitak vašeg partnera pri upražnjavanju seksualnih odnosa, već ima za cilj povećanje seksualne želje žene, i intenziviranje jačine njenih orgazama. Takođe, čvrsti vaginalni mišići mogu da vam omoguće da lakše postignete višestruke orgazame.

Da li sve ovo zajedno predstavlja dovoljno dobar motiv da biste počeli da vežbate svoje vaginalne mišiće? Ako vam se brci u osmeh razvlače, krenite da stiskate! Ako ne, krenite da vežbate da bi vam dobar orgazam vratio osmeh na lice. Vredi truda!

Kako da naučite da radite Kegelove vežbe?

Hajde najpre da detektujemo vaginalne mišiće.

Svoje vaginalne mišiće najlakše ćete osetiti tako što ćete dok piškite prekinuti mlaz. Potrudite se da u isto vreme ne uvlačite stomak. Kad osetite svoje vaginalne mišiće, stisnite ih i napravite kontrakciju, zadržavajući ih stisnutim nekoliko sekundi, potom, otpustite stisak. Počnite sa 25 ponavljanja, u dva seta dnevno. Recimo, dok se vozite prevozom do posla i nazad.

Uostalom, imate li nešto pametnije da radite za to vreme?!

Svaki naredni dan povećavajte broj stisaka, sve dok ne dođete do 50, što ćete ponavljati bar tri puta dnevno, pritom, stisak zadržavajući duže.

To bi bila osnovna vežba za zatezanje vaginalnih mišića.

Ukoliko želite da ubrzate proces zatezanja mišića i brže napravite značajnu razliku u čvrstini vaših vaginalnih zidova koristite, takozvane, Kegelove loptice, koje možete da kupite u bilo kojoj radnji za prodaju seksi igračaka.

1_16_2017 17_18_26Ako vam je neprijatno da ulazite u takvu vrstu prodavnca, uvek možete iste da poručite preko interneta. Kegelove loptice su male loptice (može da bude i samo jedna), koje stavljate duboko unutar vagine i koje prilikom rada vežbi stiskate kontrakcijama koje izvodite svojim vaginalnim mišićima. Ove loptice osiguravaju da pravilno radite vežbe.

Samo to što ćete ih imati u svom posedu, podsetiće vas da treba svakodnevno da radite ovu vrstu vežbi.