Neuspešne veze zvezda su nešto o čemu možemo da čitamo u novinama svakog dana, ali možemo da naučimo značajne lekcije iz njihovih ljubavnih neuspeha kako bi naši odnosi funkcionisali.

Venčanja i veze sa slavnim ličnostima su najnestalniji u zvezdanom sistemu: u jednom trenutku je to velika ljubav, a u sledećem postoji saopštenje za javnost u kojem se govori o razdvajanju.

Pa, dobro, kakve onda veze zvezde imaju sa temom o tome kako da veza traje, pitate se vi, zar ne?!

Velike. Evo kakve: uzimajući u obzir njihove greške, moguće je učiniti suprotno i ograničiti barem one koje su najčešće greške koje potkopavaju trajanje (i sreću) veze.

Pročitajte i ovo: POVREĐIVANJE kao način života

Jer često su znaci brodoloma vidljivi od početka, ako ih pogledate spolja.

Evo zašto su čak i oni koji su izgledali kao najčvršći brakovi u šou-biznisu propali i kako da izbegnete slične greške u vašoj vezi.

Ne poznajete se dovoljno dobro

To je nesumnjivo razlog zbog kojeg se najčešće razilazimo u Holivudu, navode u većini slučajeva oni koji su stvari obavili na brzinu.

Preplavljeni talasom entuzijazma i zaljubljivanja, u stvari, često možemo da izvedemo zaključke (kao što je venčanje, ili jednostavno kohabitacija) previše brzopleto, i bez stvarnog poznavanja drugog.

Pročitajte i ovo: Uništava li prijateljstvo seks sa prijateljem? Zavisi. Evo od čega!

Pa zašto ne biste bili malo oprezniji i obazriviji, da u roku od nekoliko godina ne biste morali da se svađate oko toga koliko šoljica kafe treba da dobijete vi a koliko vaš partner?

Flower photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Izdajstva

Ili čak treća neprijatnost, u zavisnosti od slučaja. To je sjajan klasik, u punom stilu Breda Pita i Dženifer Aniston, ali mnogo govori o dotičnom izdajnici.

Pročitajte i ovo: Neoprostive greške koje bi mogle da vam unište vezu

Prevrtljiv muškarac – ili žena – koji je uvek skakao iz jedne veze u drugu sa izuzetnom lakoćom i ne brinući previše o kolateralnoj šteti koju je ostavljao za sobom, malo je verovatno da će odjednom postati svetac.

Može se desiti, naravno, ali je takođe istina da je tigrove pruge teško promeniti.

Fashion photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto by halayalex – www.freepik.com

Provodimo (pre)malo vremena zajedno

Duge turneje, beskrajna putovanja i boravci daleko od kuće, mnoge nedelje provedene na promociji novog filma širom sveta, festivali, društveni događaji… za zvezde, ponekad, mogućnost da izdvoje vreme koje će provesti zajedno može biti naporan posao.

Pročitajte i ovo: Posle svađe seks je slađi (ili ne?!): U kakvoj su vezi seks i konflikt

A to često dovodi do raskida. Jer daleko od očiju, daleko od srca.

A tako je i ovde na zemlji: kada ste u paru, vođenje previše nezavisnih života onda se pretvara u mač sa dve oštrice, što će vas dovesti do toga da budete sve više odvojeni jedno od drugog.

Sa nenadoknadivim posledicama na duži rok.

Woman photo created by cookie_studio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Kada nema zajedničkog prioriteta

Čitaj: „Previše volim da sam u centru pažnje da bih uzeo u obzir vaše potrebe“.

U stvari: zvezde imaju moć, slavu, uspeh, novac, ego. A nekima je teško odreći se i parčeta ovog paketa za drugu osobu.

Pročitajte i ovo: PIŠE MI, ALI ME NE ZOVE DA SE VIDIMO: Kako da prepoznate (i izbegnete) muškarce koji nikada neće preći na stvar

Potpuno ista stvar se dešava kada naiđete na posebno sebičnu osobu, i borite se svom snagom za delić njegove pažnje – čak i ako se borite sa fudbalom, a ne sa Tarantinovim novim filmom.

To je izgubljena bitka od samog početka, jer on (ili ona) nikada neće donositi sopstvene odluke uzimajući u obzir vaše potrebe i potrebe para, već samo i isklučivo njegove/ne.

People photo created by Racool_studio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Karijere su previše različite

U životu slavne ličnosti, film, ploča ili TV serija mogu da sankcionišu njegovu ličnost i da od polupoznate dođu do svetske zvezde.

Uzmimo Bredlija Kupera, na primer, koji je posle male uloge u seriji Seks i grad postigao mega uspeh zahvaljujući Mamurluku, sa svime što je usledilo: čak i u normalnom životu postoje prilike koje mogu da preokrenu život drugog i stavljaju ga na drugačiji nivo nego onaj od koga je u početku krenulo.

Pročitajte i ovo: Zašto mi ne odgovara na poruke?! A nisu ga oteli vanzemaljci!

Nije nemoguće pronaći tačku u kojoj bi se ponovo ujedinili, ali je neophodno ostati na zemlji, nikada se ne uzimati zdravo za gotovo i – iznad svega – ne stajati na hipotetičkom pijedestalu koji rizikuje da se sruši kada to najmanje očekujete.

People photo created by marymarkevich - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Bulimija mogućnosti

Dobro, to je potcenjivanje, jer svi to zovu prozaičnije ljubomorom. Što, kada ste slavna ličnost okruženi svojom vrstom u bilo kojoj prilici – svetskoj ili nekoj drugoj – postaje rizik na dnevnom redu, od kojeg nije imuna ni jedna osoba, čak ni Kejt Mos.

Pročitajte i ovo: Kako izgleda žena za brak iz perspektive muškarca

Čak i van reflektora, čak i ljudi koji nisu iz zvezdanog sistema bombardovani su prilikama koje bi mogli da iskoriste neometano.

Iz tog razloga uvek je neophodno zapitati se da li određena ponašanja koja su usvojena, posmatrana spolja, rizikuju da budu obmanjujuća.

A ako je tako, sami nametnite uloge da zaštitite svoju vezu.

Music photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Preterana teatralnost

Poznate ličnosti su navikle da glume, ali često mešaju set sa stvarnim životom, pretvarajući ga u sopstvenu scenu sastavljenu od drama, ekscesa i poroka svih vrsta.

Podrazumeva se da njihovi brakovi, gubeći doslednost neophodnu za trajanje, postaju neka vrsta lošeg filma koji je predodređen da dovede do razvoda.

Pročitajte i ovo: ZAUZET MUŠKARAC, slobodan odnedavno ili oduvek – pitanje je sad!

Bez dosezanja ovih krajnosti, međutim, jednako je tačno da svađe u velikom stilu rok zvezda (razbijanje hotelskih soba, neko?), nezaboravne scene i čežnje dostojne Prohujalo sa vihorom ostavljaju – na duge staze – vreme koje imaju.

Ako pribegnete takvim trikovima da pobegnete od dosade i obnovite svoju vezu… onda možda dotična priča nije tako čvrsta i inspirativna kao što mislite.