Venčanje je nešto o čemu svaka devojčica sanja od malena.

Kako će da izgleda njen princ na belom konju? Ko li je taj? Kakvu će venčanicu da nosi? Kako će da bude našminkana? I još bezbroj pitanja roji se u malim glavama svih devojčica na ovom svetu.

wedding-965658_1280Ali verovali ili ne, najbolji deo vašeg venčanja može da bude upravo kada svi gosti odu svojim kućama, a vi svučete sa sebe fensi odoru i kao olovo teške cipele, od celodnevnog gazanja u njima. Kada ostanete sami.

Uostalom, to je još jedna stvar o kojoj ste maštali – prva bračna noć.

Sigurno želite da vam vaša prva bračna noć ostane u nezaboravnom sećanju. Po dobru, naravno!

A da bi tako bilo, nije potrebno da planirate nešto specijalno, što se obično izjalovi, naročito nakon prenapornog dana za vama. Ima sijaset malih stvari koje parovi mogu da urade kad ostanu sami da bi njhova prva bračna noć bila nezaboravna.

Evo predloga!

#1 Pričajte jedno s drugim, da biste se lakše opustili napetosti koja se nagomilala u vama tokom višemesečnog pripremanja venčanja i planiranja te prve bračne noći i da biste premostili sva očekivanja koja ste pred sebe i svog partnera postavili. Ponoćni, sitni, mali, nežni, romantični razgovori mogu zaista da budu nezaboravni!

affair-1238432_1280#2 Neka vaš partner oseti da je poseban za vas. Iznenadite jedno drugo nekom sitnicom, komplimentom čak, da biste pokazali jedno drugom koliko vam je dobro zajedno i stalo jedno do drugog.

wedding-1183271_1280#3 Opustite se i ne pravite nikakve pretpostavke. Odbacite sva očekivanja. Da li će da bude seksa, kakav će da bude, koliko će da traje?! Uživajte u svakom deliću sekunde, trenutku sa svojom voljenom osobom. Otvorite sva čula. Neka vam ne promakne nijedan delić zajedničkog trenutka.

wedding-1183275_1280#4 Neka vas preplavi romantika. Negujte te male, sitne stvari kao nikada pre.

flowers-260897_1280#5 Vodite računa o svom partneru/supružniku i shodno tome se ponašajte. Vodite računa o njenim/govim potrebama. Obratite pažnju na njene/gove navike. Uvažavanjem istih pokažite mu koliko je/ga volite.

wedding-758001_1280#6 Mazite se. Predigra stvara veću bliskost i intimnost, što doprinosi romantičnijoj atmosferi.

wedding-1353829_1280#7 Najbitnije od svega, ne forsirajte ”spektakularni” seks samo da biste ostvarili svoja očekivanja, koja su vrlo često nerealna i izmaštana, samo u cilju da bi prva bračna noć bila nezaboravna i ostala vam zauvek u sećanju. Imajte na umu da bi to trebalo da bude po dobru, a ne zlu. Okanite se otkrivanja skrivenih seksualnih želja i maštarija, o kojim vaš partner/ka nije mogao/la ništa do tog trenutka da nasluti. Da vaša prva bračna noć ne bi bila i poslednja. Jer, dešava se!

marriage-918864_1280