Nikada niste zadovoljni kada se slikate ili snimite selfi? Zato isprobajte ovih pet trikova kako biste izgledali dobro na fotografijama na osnovu oblika vašeg tela.

Da li ste ikada snimili sliku i nije vam se svidelo kada ste videli rezultat? To je normalno. Svi su, manje-više, iskusili probleme fotogeničnosti.

U stvari, većina nas ne voli sebe da vidi na fotografijama jer nam se čine previše istinitim ogledalom naših nesavršenosti.

Apsolutno nema potrebe da se stidite svog tela, a poziranje za fotografije – bilo iz zabave ili iz profesionalnih razloga – ne mora da bude bolna aktivnost.

Da biste ulepšali trenutak kadra, možete pratiti savete zvezda kako da izgledate dobro na fotografiji ili možete koristiti šemu boja da sve ostavite bez daha.

Takođe, postoje i druge stvari koje možete da uradite, u zavisnosti od oblika i karakteristika vašeg tela, da biste izgledali dobro na fotografiji.

Evo nekoliko saveta koje svako može da primeni da bi izgledao bolje kada pravi selfi.

Pet trikova da izgledate dobro na fotografijama.

Funny girl photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto by lookstudio – www.freepik.com

#1 Promenite ugao da biste izgledali vitkije

Sigurno ste bar jednom u životu iskusili osećaj da vidite sebe preveliku na fotografiji koju ste upravo snimili.

Ne brinite, to je samo kamera (a ona goji, to je svima poznato 😉! I popraviti je vrlo lako.

Način na koji postavljate svoje telo ispred kamere je ključan i može promeniti vaš izgled – na bolje ili na gore.

Ako stojite okrenuti licem, sa rukama sa strane, kamera će vam snimiti celo telo.

Trik je onda da nagnete svoje telo za 45 stepeni prema kameri, stavljajući svoju težinu na zadnje stopalo i „sakrivajući“ ruku koja je najdalje od oka kamere iza leđa.

#2 Dajte pokret sa pozom ruku

Izbegavajte da držite ruke ispružene sa strane, to je prisilna poza zbog koje ćete izgledati neprijatno.

Umesto toga, držite ruke dalje od tela kako biste izgledale vitkije.

Poza koja uvek funkcioniše je da stavite ruku najbliže kameri na kuk i lagano gurnete lakat unazad. Ovo će ispružiti ruku i učiniti da izgleda zategnutije.

Takođe, možete staviti ruku u džep, ali uvek držite ruku dalje od tela.

Šta ako pozirate sa torbom u ruci? Jednostavno, držite je malo dalje od tela, najbolje ispod struka kako se poza ne bi raširila.

#3 Naglasite vilicu i sakrijte podvaljak

Dobro definisana vilica učiniće da izgledate vitkije na selfijima.

Kako to da uradite? Samo istegnite vrat, nagnite glavu prema kameri tako što ćete ispružiti vrat. Poza zvana guska. Nije šala. Na taj način, a zatim usmeravanjem brade napred, izbeći ćete probleme sa podvaljkom.

Ipak, budite oprezni sa pozom, jer može izgledati neprirodno.

Da biste bili spontaniji i iskreniji, lagano nagnite glavu dok pozirate, levo ili desno. I zapamtite da držite leđa uspravno kada škljocnete.

#4 Prevarite kameru o svojoj visini

Ako ste niski, izbegavajte poziranje u blizini stvari ili predmeta koji bi mogli da otkriju vašu visinu. Isti savet važi i ako ste posebno visoki.

Iznenađujuće, u stvari, većina saveta za niske ljude važi i za visoke.

Dakle, nije važno da li ste blizu metar i žilet ili ste košarkaški šampion, važno je izbegavati referentni okvir kako ljudi ne bi mogli da skapiraju koliko ste visoki.

Ako je cilj vašeg snimka da pokažete celo telo, onda sedite.

Isečene fotografije koje ne prikazuju vaše telo u punoj dužini (ili kratkoći) ne idu u vašu korist.

#5 Prikažite samo najbolji profil

Nemoguće je poreći: svi imamo jedan bolji profil od drugog. U stvari, svako pojedinačno lice ima asimetrije, neko više, neko manje.

Kako da saznate koji je vaš bolji profil? Morate da uradite mnogo testova. Napravite nekoliko fotografija i selfija u različitim pozama, mestima i svetlima. Njihov pregled će vam pomoći da uvidite svoju najbolju stranu. Mada, verovatno već davno jeste, zar ne?!

Kada budete identifikovali, izaberite pozu. Obično, da bi se uskladile karakteristike, poza od tri četvrtine funkcioniše veoma dobro. Samo orijentišite svoj profil tri četvrtine bolje od kamere.

Videti znači verovati!