Izrastak je pomahnitao? Kao da vam kosa iz vode raste?!

Osim ako ne igrate na balajaž ili ombre friz, ove izrasline na farbanoj kosi zaista izgledaju neuredno. Naročito ako ste sedi, a farbate se u tamnu nijansu.

pink-hair-1450045_1280Čuje se vaš vapaj – izbavite me odavde! Kao u crtanom filmu. Iako su samo privremeni, vredi znati par jednostavnih trikova za pokrivanje izrastka koje možete da primenite kod kuće, dok ne dođe vreme za ponovno farbanje kose.

A sad, hajde da sakrijemo što se sakriti može!

#1 Pojačajte volumen kose!

Razbarušite kosu! Neka leti na sve strane jer to je jedan od načina da izrastak bude manje uočljiv. Jer volumen odvlači pažnju. Ravna kosa, slepljena uz lice samo naglašava vaš izrastak. Pored toga, čini da vaša kosa izgleda prljavo, koliko god čista bila. Mislite o tome.

#2 Ofarbajte samo koren kose!

Dve su varijante.

Jedna je da to uradite maskarom za kosu, koju možete da kupite u svim bolje snabdevenim parfimerijama ili frizerskim salonima, tako da na brz i jednostavan način možete da zabašurite bar onaj deo izrastka koji je vidljiv i upada u oči. Ovakav vid pokrivanja izrastka traje od pranja do pranja. Maskare se rade u više boja i nijansi, a još lakše nanose, isto kao maskare za trepavice.

Druga varijanta je sa farbama specijalno rađenim za pokrivanje izrastka, koje proizvode mnoge kozmetičke kuće, koje inače proizvode farbe za kosu. Root rescue, obično se tako zovu proizvodi koji će vas spasiti za izvesno vreme. Mada, ovaj način pokrivanja izrastka ipak zahteva malo više vremena od maskare. Treba vam bar desetak minuta, dok maskaru za kosu možete da nanesete i u kolima, na semaforu. Naravno, ukoliko ne ugrožavate saobraćaj.

#3 Šampon za suvo pranje kose

Koristite šampon za suvo pranje kose u skladu sa bojom vaše kose. Svetliji za plavuše, a braon za tamnije nijanse boje kose. Ne samo da biste dodali čvrstinu i volumen kosi, već i da biste na taj način dodatno pokrili izrastak bar do narednog pranja.

#4 Pametan styling

Ideja je, ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se! Opt kao u crtanom filmu! Jednostavno, izaberite styling koji će kamuflirati izrastak na najbolji način, bar za jedno nošenje.

Zalizana kosa, skupljena u rep – wet look čini da vaša kosa izgleda tamnije nego što jeste, tako da ćete na ovaj način uspešno da izblendirate dve nijanse boje vaše kose.

Marama oko glave? Bar na dan ili dva.

Šešir? Kačket? Opet je u modi!

Pletenica, ako vam je kosa duga je dobro rešenje! Upletite pletenicu oko glave ili bar prednjeg dela. Na taj način ćete odvući pažnju sa izrastka. A i pletenice su hit sezone.

Napravite cvetnu krunu! Em ćete izgledati fabulozno, romantično, moderno i zavodljivo, em ćete odvući pažnju sa izrastka.