Saveti stručnjaka kako da svoj izgled iza naočara stavimo u prvi plan!

Nije baš tako lako da se našminkamo kako treba kad nosimo naočare za vid. Zahtevan je to posao jer nikada ne znate šta će se videti, a šta ne i šta bi trebalo da istaknete, a čemu možda i ne morate da poklanjate toliko pažnje.

Pored toga, često niste sigurni ni koje nijanse da izaberete jer pored odeće, sada boje na licu treba uskladiti i sa ramom naočara za vid. A ne možete da ih menjate tako često.

Pročitajte i ovo: Izbor od 15 najboljih parfema za kosu

Ono što treba da znate da sočiva u staklima imaju tendenciju da prošire zenice, bukvalno, uveličaju oči, pa to predstavlja još jedan trik kojim se dodatno treba pozabaviti.

Pročitajte i ovo: Najzavodljivijii ženski parfemi 

Kao što i tamni krugovi ispod očiju, podočnjaci i kese, takođe, postaju veći i uočljiviji jer će odraz okvira stvoriti senku do konture oka. Njih obavezno treba dobro da prekrijte korektorom u adekvatnoj nijansi i ne previše suvim, da ne bi sitne linije i bore dolazile do izražaja i postale joše veće nego što jesu i upečatljivije, već bolje malo masnijim, koji će da ih popuni i učini kožu ispod očiju glatkijom.

Pročitajte i ovo: Pedeset najboljih ženskih letnjih parfema

Ukoliko vam se učini da vam je korektor previše suv, slobodno preko njega nanesite antirid u vrlo tankom sloju i utapkajte nežno vrhom jagodice. Oči će vam dobiti na svežini i bistrini pogleda, nestaće umor i suvoća.

Pročitajte i ovo: Koja je boja tvoje aure i zašto je to bitno

Rajan Tolomej, internacionalni šminker Max Factora, dao nam je par saveta i ideja kako da se šminkamo ako nosimo naočare za vid. Žene koje nose naočare za vid ne bi trebalo da se plaše smelijeg načina šminkanja. Zapravo, kako kaže Rajan, to je način da izgled vaših očiju postane upečatljiviji i istaknutiji.

Pročitajte i ovo: Tajne mladalačkog izgleda poznatih glumica

Ako želite, možete, takođe, da se našminkate u nijansama koje bi se podudarale sa bojom rama vaših naočara, što ćete uskladiti sa garderobom, a to će se pokazati kao vrlo trendi rezultat. Na taj način, napravite za sebe kolekciju za određenu sezonu, koju, ako se pokaže dobrom, ne morate da menjate do naredne.

Pročitajte i ovo: Prirodni preparat za sjajnu, bujnu i lepršavu kosu

Generalno, kako biste naglasili svoje lice, potrebno je da odaberete jednu od dve površine lica koju želite da istaknete, ili gornji deo lica, što znači oči ili donji, što znači usne. Nije dobra ideja da naglasite celu površinu lica, sa istaknutim očima i usnama, a pored svega toga, još stavite i naočare za vid.

Pročitajte i ovo: Celulit – kada vas prošlost drži u nekretanju

Maskara je posebna priča. Trebalo bi da malo smanjite doživljaj sa maskarom, da vam trepavice ne bi udarale o stakla i da ih uz to ne izgrebete, što je dvostruko loše. Dakle, maksimalno jedan sloj, čisto da ne budu gole, ako ste navikli da stavljate maskaru. Mada, slobodno možete i bez.

Pročitajte i ovo: Anticelulit ulje iz kućne radinosti

Ako stavljate svilene ili trepavice od nerca, neka budu kraće, iz gorepomenutog razloga, a gušće i imaćete sjajan efekat.

Pročitajte i ovo: Holivudska anticelulit maska za telo

Smokey eyes

Najbolje je da se odlučite za nijanse koje uključuju crnu, sivu, tamno braon, boju šljive i tamno noćno plavu, mešajući mat i svetlucajuće senke da biste kreirali volumen oka. U ovom slučaju, usne treba da su prirodne, nude, u svakom slučaju, lepo hidratizovane i negovane.

Pročitajte i ovo: Najlepše svečane frizure za sve tipove kose sa tutorijalima

Ovaj način šminkanja očiju učiniće vaš izgled izuzetno smelim, sigurnim i ženstvenim. Pored toga, daće vam taj izazovni bossy izgled, menadžerski, ako ste fazonu da vam se to dopada, dok usne stvaraju efekat svetlosti i svežine koji je neophodan kako bi se dopunio veoma elegantan i idelan izgled za sve žene.

Pročitajte i ovo: Maska za suvu kosu

U ovoj kombinaciji, ostavljamo prirodne obrve, blago definisane, tako da ne pooštravaju izgled lica.

U ovom slučaju, ram naočare ne sme da bude upadljiv u ukras sam za sebe.

PALETTE bareSensuals ™ READY® 14.0, Bare Minerals
Smokey Eye Matte Drama Kit, Max Factor
Sourcils Palette, T.LeClerc
Glitter Bomb Palette, Too Faced

Crvene usne

U ovom slučaju, fokus je na crvenim usnama, čistom, satenskom efektu, dok su oči osvetljene svetlijom, zlatnom senkom.

Pročitajte i ovo: Zdrava i negovana kosa je simbol dobrog zdravlja i lepote

U danima kada ste umorni, bolesni ili pod stresom, na primer, možete da na kapak pre senke stavite tečni korektor da biste dobili bolju teksturu oka, potom, stavite senku za oči preko toga.

Pročitajte i ovo: Maska protiv opadanja i za negu svih tipova kose

Na taj način ćete svakako poboljšati svoj izgled i učiniti da izgledate sveže, sjajno i ženstveno.

Pročitajte i ovo: Najbolji crveni ruževi za usne

U ovom slučaju, za veče bolje je da se opredelite za tamniju crvenu boju ruža za usne, bordo nijansu, u glamuroznoj, sjajnoj verziji koja će doprineti boljem raspoloženju, vašem, kao i vaše okoline. Taj intrigantni, androgeni dodir je izuzetno moderan. Oči treba da ostanu gole i svetle, dok obrve moraju da budu savršeno oblikovane, kao isklesane i odlično definisane.