Svakome od nas desi se da potone i padne u bedak s vremena na vreme. Najblaže rečeno, melanholiju.

I to je sasvim u redu. Dešava se. Živi smo ljudi, od krvi i mesa, emocija i promena, koje svaki novi dan donosi. Nismo roboti. No, treba da naučimo kako najlakše da se izvučemo iz takvog stanja, kako da stresemo sa sebe tamne oblake kad nam se spuste na ramena i pritisnu do potonuća.

melancholy-1773335_1280Vrlo često, kad upadnemo u bedak, skloni smo da se nekako ugnjezdimo i ostanemo tamo previše dugo. Kada smo tužni, depresivni ili samo bez energije, može lako da se desi da i ne želimo da pokušamo da se izvučemo, da se dignemo na noge, nego se samo valjamo u sopstvenom beznađu, tonući sve dublje.

Svima nam je jasno kakva su to osećanja i kako deluju. Takođe, znamo i kako izgleda biti bez motivacije, fokusa i motiva da se podignemo. Ali možemo, i to lako, samo ako hoćemo.

Evo kako!

Najpre, mrdnite se!

Pomaknite svoje telo! Joga. Kardio. Trčanje. Hodanje. Fitnes. Ples. Kada se mrdnete iz čamotinje ili fotelje, odmah menjate biohemiju svog tela, a to menja način na koji se osećate.

Optimalizujte svoje mentalno zdravlje!

Recimo, idite na pregled na kvantnu medicinu. Poseduju aparate kojima može precizno da se detektuje, kako fizičko zdravstveno stanje, tako i emotivno-energetsko.

S vremena na vreme vredi videti kako vam funkcionišu organi i kojim intenzitetom rade. Nemojte da se oslanjate samo na spoljne simptome, već zavirite i u svoju glavu i pogledajte kako tamo stvari stoje. To bi moglo da promeni mnogo toga u vašem životu. Zdrav mozak stvara automatsku motivaciju.

Budite drugima na usluzi!

Ako se osećate bespomoćno, pomozite nekom i, verujte na reč, odmah ćete se osećati mnogo bolje.

Upravo sada, tu, gde ste, s onim što imate, možete da ulepšate nekome dan, a i sebi! Volontiranje i pomaganje drugima je najbolji način da ispunite svoje srcu bezuslovnom ljubavlju, samozadovoljstvom i ushićenjem.

Idite korak po korak!

Ali svaki dan napravite po jedan iskorak!

Ako postoji planina u vašem životu koja treba da se pomeri, ne možete je pomeriti odjednom. Potrebno je vreme. Krenite od jednog kamenčića, koji ćete danas da premestite. Svakodnevno napredovanje daće vam dodatnu snagu, volju i energiju da nastavite jer ćete se svakim novim danom sve bolje osećati. Tako se generiše energija.

Počnite juče!

Najbolje vreme da počnete je bilo juče! Nemojte da čekate ponedeljak! Svakako, ne sledeći! Ili sutra, jer to sutra nikada neće doći. Znate i sami.

Povratite svoju energiju, iz bunara u koji je skliznula, i ispunite svoje biće svime što vam je potrebno da biste uživali u svom životu u potpunosti, da ponovo osetite da vaš život ima smisla.

Dajte svetu svoj pečat i pretvorite ga u bolje mesto za život.

Dakle, ustanite ovog trenutka, preduzmite prvi korak i učinite svoj život stvarnim!