Već dugo vremena, G tačka (Grafenburgova tačka) obavijena je velom misterije.

Svi smo želeli da verujemo u nju iako nismo bili sigurni da zaista postoji. Istraživači su i dalje u sukobu oko toga da li je to i dalje samo dekadentna, optimistična fantazija, dok drugi kažu da postoji mala, seksualno nadražajna tačka na vaginalnom zidu koja može da izazove orgazam kada je stimulisana.

Mada, svi se slažu u tome da iako možda to baš ne izgleda kao ‘tačka’’, definitivno postoji područje na prednjem vaginalnom zidu koje je osetljivo kada je stimulisano.

Evo kako možete da pronađete i stimulište G tačku vaše partnerke!

Gde se nalazi: Nalazi se na prednjem delu vaginalnog zida, sa strane najbližoj njenom stomaku, oko 5cm unutar vagine. Područje malo viri ali samo kada su žlezde koje okružuju mokraćni kanal otečene, što se dešava kada je žena seksualno uzbuđena.

Njen položaj: Žena treba da leži na svom stomaku sa rastavljenim nogama i podignutim kukovima, najbolje poduprtim jastukom ili na sve četiri, doggy style.

Kako doći do G tačke: Zavucite prste, najviše dva, iza njene stidne kosti, pritiskajući prednju stranu njenog vaginalnog zida, istražujući od stidne kosti prema grliću materice.

Trik: Pokušajte da jednom rukom pritisnete donji deo njenog stomaka, dok drugom istražujete unutar njene vagine. Ovo može da vam pomogne da osetite nabubreli greben koji tražite.

Tehnika: Kada pronađete G tačku, čvrsto je pritisnite jer G tačka reaguje na pritisak više nego na milovanje. Klasičan G potez za muškarca bio bi da ubaci i uvrće svoje prste, praveći pokrete kao kad pozivate nekog da dođe – dođi ovamo pokret.

Ili probajte ljuljanje, masiranje, praveći male krugove prstima. Ako želite da dosegnete G tačku tokom seksualnog odnosa, najbolje bi bilo da budete u položaju tako da vaš penis ima direktni cilj, vi iza partnerke ili ona na vama.

Kako da znate da ste otkrili G tačku?

Kažite joj da stisne zube još koji minut da bi videla da li osećaj prolazi, a zadovoljstvo ga zamenjuje.

 

Upotreba vibratora: Razlog zašto su G tačka vibratori toliko popularni je zato što dopiru dalje od prstiju i zakrivljeni su na vrhu tako da mogu da dopru do stidne kosti. Poprilično je nezgodno i naporno koristiti prste jer, za razliku od klitorisa, G tačka voli čvst pritisak. Zato je mnogo lakše čvrsto držati igračku na određenom mestu i pustiti da vibracija odradi celokupan posao.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.