Imajući u vidu da je period vrelih letnjih dana pred nama, pa samim tim i neminovnog izlaganja suncu, važno je kožu lica temeljno pripremiti za sunčanje. Za sve tipove kože, bilo da se radi o mladoj ili zreloj koži, idealan pristup je hidratacija lica.

Do tridesete godine nema potrebe preterivati sa sredstvima za negu koja sadrže antirid ili razne aktivne supstance.

Za mladu kožu lica dovoljna je adekvatna hidrantna krema. Povremeno možete naneti neku od laganih maski.

Pročitajte i ovo: Da li je kokosovo ulje otrov ili čudotvorni lek?

U očuvanju kože, jako je važna ishrana, pa do određenog broja godina – ranih tridesetih, jedite sve ono što vam prija i što je blagotvorno za kožu, uz obavazan konstatni unos vode tokom celog dana. Obavezno dve litre dnevno. Voda pomaža u hidriranju kože, ali blagotvorno deluje i na sve ostalo organe pa samim tim i na opšte očuvanje zdravlja.

Pročitajte i ovo: Maska protiv opadanja i za negu svih tipova kose

Problematična koža brže stari, zbog čega je potrebno posvetiti joj posebnu pažnju. Ako je masna ili aknozna, na primer, treba je lečiti na vreme. Za masnu kožu, idealno je prvo odraditi higijensko čišćenje lica, kako bi pore kože bolje primile koktele za dalju negu.

Pročitajte i ovo: Zdrava i negovana kosa je simbol dobrog zdravlja i lepote

Ukoliko ste prešli tridesetu, pojava bora će postati normalna pojava, no, lepota nije samo odraz zategnute kože, već i dobrog zdravstvenog stanja i pozitivnog duha.

Pročitajte i ovo: Najlepše svečane frizure za sve tipove kose sa tutorijalima

Ukoliko, ipak, ne želite da stvar prepuštate slučaju, postoji nekoliko neinvanzivnih tretmana lica,  koji, prevashodno, temeljno čiste izumrle ćelije, pa koža ravnomerno može da diše. Jedan od tih, veoma delotvornih tretmana, je mikrodermoabrazija.

Pročitajte i ovo: Prirodni preparat za sjajnu, bujnu i lepršavu kosu

Nakon što ste uradili dubinsko čišćenje lica mikrodermoabarzijom, nastavak pripreme kože mogli bi da budu biološki tretmani, kojima se nastavlja hidratacije lica ili još efiksniji tretman mezoterpijom.

Pročitajte i ovo: Krastavac – najbolji prijatelj vaše lepote

Nega suve kože se ne razlikuje od nege masne.  Ukoliko ima potrebe, obavezno je očistiti kožu od mitisera (higijenskim tretmanima lica), nakon čega se uradi  mikrodermoabrazija, uz kombinaciju sa biološkim tretmanima ili mezoterapijskim preparatima za hidrataciju.

Pročitajte i ovo: Trodnevna dijeta za lifting lica i eliminaciju toksina iz kože

Najefikasnija metoda mezoterapije je iglom. Broj tretmana mezoterapije je individualan i može se primeniti samo jednom, što podrazumeva klasično osveženje kože.

Pročitajte i ovo: Mezoterapija i primena koktela u cilju prevencije, podmlađivanja i regeneracije kože

Mezoterapija može biti i preventivna. Mogu se kombinovati i tri tretmana, u razmaku od sedam dana. Nakon ovakvog čišćenja kože, preporučuje se održavanje na svakih šest meseci. Ovakav vid nege idealan je za predstojeće letnje vreme.

Pročitajte i ovo: Botoks briše bore sa lica

U svrhu pripreme kože lica za intenzivno izlaganje suncuDesanka Lazarević, vlasnica Estetic centra Deja, preporučuje da se nakon higijenskog čišćenja lica uradi biološki tretman, koji podrazumeva nanošenje hranljivih maski i seruma na lice.

Pročitajte i ovo: PRP – vampirski tretman – u prevenciji i regeneraciji kože

Broj tretmana, koji bi trebalo da uradite, može biti jedan – preventivni ili tri tretmana, u razmaku od mesec dana, nakon čega se pravi pauza  od 6 meseci.

Pročitajte i ovo: Sve o podmlađivanju vrata – da li ste kandidat i kad treba početi

Pored toga, kao odličan vid pripreme kože lica za intenzivno sunčanje, preporučuje mezoterapiju, što podrazumeva unošenje vitaminskih koktela iglicama u kožu lica. Mezoterapija pruža superiornu negu kože lica, vrata i dekoltea jer revitalizuje kožu, hidrira, zateže i daje joj volumen. Posle svakog tretmana postiže se bolji kvalitet kože, mlađji i baršunast izgled.