Tražite, sve dok ne pronađete naočare koje savršeno odgovaraju obliku vašeg lice.

Sem primarne uloge, da štite naše oči od sunca i omoguće nam da bolje vidimo pod udarom sunčevih zraka, tokom cele godine, naočare i te kako igraju značajnu ulogu u formiranju našeg stila i lepog izgleda.

U moru izbora, pronaći pravi par naočara prema obliku svog lica i stila može da postane prava noćna mora. Stoga, stručnjaci iz modne industrije sastavili su spisak i dali predlog za svaki od oblika lica.

Ukoliko su vam zapale za oko naočare koje nosi manekenka na naslovnici članka, u pitanju je model Marka Džejkobsa, dok je haljina delo modne kuće Šanel, a sve je fotografisao Regan Kameron.

Srcoliki oblik lica

Da bi izbalansirali šire čelo sa užom bradom, bilo bi dobro odabrati naočare sa širim ramom pri dnu ili sa tankim ramom.

Ako imate srcoliko lice, igrajte se sa avijatičarskim modelima naočara i fokus prebacite na usne radi izbalansiranog izgleda.

Izaberite neki od ovih modela:

Burberry
Burberry
Cutler and Gross
Cutler and Gross
Marks&Spencer
Marks&Spencer
Tom Ford
Tom Ford

Četvrtasti oblik lica

Sa licem četvrtastog oblika, možete da birate između različizih stilova – okrugle, mačkaste ili u obliku leptira. Sve dobro pristaje vašem licu. Zaokrugljene linije pomoći će da se uspostavi ravnoteža i izbalansira jača vilica.

Jaka vilica sa istaknutim jagodicama izgleda sjajno sa zaobljenim ili avijatičarskim oblikom naočara. Preveliki i zaobljeni ramovi takođe dobro stoje na ovom obliku lica, a neutralni tonovi pomoći će da se ublaže crte lica i suptilno uokviri lice.

Ovo su odabrani modeli za vaše lice:

Isabel Marant
Isabel Marant
Jeepers Peeper
Jeepers Peeper
Taylor Morris
Taylor Morris
Dior
Dior

Okrugli oblik lica

Okruglom licu pristaje veliki izbor stilova. ali pravougaoni i malo nagore podignutih gornjih krajeva, najbolje vam stoje.

Najbolje naočare za okrugli oblik lica su modeli koji stvaraju iluziju dužih i užih crta lica.

Armani
Armani
Asos
Asos
Dolce Gabbana
Dolce Gabbana
Prism
Prism

Ovalni oblik lica

Naočare pravouganog oblika izdužiće malo elipsoidno lice. Modeli podignutih gornjih uglova odlični su za naglašavanje jagodica.

Većina stilova odgovara ovalnom obliku lica ali važno je da se održi balans proporcija vodeći računa da širina naočara uvek bude bar koliko i najširi deo lica.

Evo predloga za vas:

Fendi
Fendi
Kirk
Kirk
Linda Farrow
Linda Farrow
Ray Ban
Ray Ban

Napomena za kraj!

Imajte u vidu da bi naočare trebalo da vam budu savršeno udobne i bez osećaja bola stoje na nosu ukoliko nameravate da ih nosite tokom celog dana. Zato su zgodni modeli sa nosnicama, koje mogu da se podešavaju.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.